Ir al contenido principal
Próxima prueba: 25 de noviembre de 2026Inscripción hasta 21 de octubre de 2026Precio: 946 DKK

Examen oficial anterior

Prueba de ciudadanía danesa, 6 de junio de 2019

Esta es la prueba oficial del 6 de junio de 2019. Hazla aquí con tiempo o repasa todas las preguntas y respuestas más abajo. Las preguntas están en danés, como en la prueba real.

preguntas
40
de tiempo
45 min
para aprobar
Formato anterior de 40 preguntas

Haz la prueba con tiempo

Tienes 45 minutos y ves una pregunta cada vez. Al final recibes tu resultado con los dos requisitos para aprobar.

Todas las preguntas y respuestas

Las respuestas correctas siguen la hoja de respuestas oficial de SIRI.

Material de estudioPreguntas 1–35

  1. 1Hvilken af følgende øgrupper er i rigsfællesskab med Danmark?

    • AFærøerne
    • BÅlandsøerne
    • CShetlandsøerne
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Færøerne

  2. 2Hvor mange år tager det normalt at gennemføre en lang videregående uddannelse?

    • A3-4 år
    • B5-6 år
    • C7-8 år
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. 5-6 år

  3. 3Har man som vælger ifølge dansk lovgivning pligt til at stemme til folketingsvalg?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Nej

  4. 4Hvilken lov var frem til 1849 grundlaget for kongens enevældige magt i Danmark?

    • AGrundloven
    • BKongeloven
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Kongeloven

  5. 5Hvornår fik danske kvinder valgret til Folketinget?

    • A1849
    • B1901
    • C1915
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. 1915

  6. 6Hvilken rettighed er sikret i den danske grundlov?

    • ARetten til at udtrykke sine holdninger
    • BRetten til dobbelt statsborgerskab
    • CRetten til selv at vælge sin ægtefælle
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Retten til at udtrykke sine holdninger

  7. 7Hvem kan alene beslutte, om der skal afholdes folketingsvalg inden udløbet af den 4-årige valgperiode?

    • AFolketingets formand
    • BStatsministeren
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Statsministeren

  8. 8Hvor mange regioner er der i Danmark?

    • A5
    • B7
    • C9
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. 5

  9. 9Fra hvilket af følgende lande kom der flest indvandrere til Danmark i 1960’erne?

    • AMarokko
    • BTyrkiet
    • CPolen
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Tyrkiet

  10. 10Hvilket af følgende danske politiske partier er ældst?

    • ADansk Folkeparti
    • BEnhedslisten
    • CVenstre
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Venstre

  11. 11Hvad var ét af de store politiske emner i 1970’erne?

    • AFælles europæisk asylpolitik
    • BLigestilling mellem kvinder og mænd
    • CMedlemskab af verdenshandelsorganisationen WTO
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Ligestilling mellem kvinder og mænd

  12. 12Der er 50 ugers barsels- og forældreorlov i Danmark, hvoraf 32 uger frit kan fordeles mellem moren og faren. Hvor mange ugers orlov har faren herudover ret til?

    • A2 uger
    • B12 uger
    • C22 uger
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. 2 uger

  13. 13Hvilket land erobrede i 1807 Danmarks flåde?

    • ARusland
    • BTyskland
    • CEngland
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. England

  14. 14Hvilket land var Danmark i union med i perioden 1397-1814?

    • ASverige
    • BIsland
    • CNorge
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Norge

  15. 15Skal man som dansk statsborger være medlem af folkekirken?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Nej

  16. 16Kan et medlem af Folketinget vælges for mere end én valgperiode?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Ja

  17. 17Hvem skrev i 1819 digtet Der er et Yndigt Land, som senere blev Danmarks nationalsang?

    • AH.C. Andersen
    • BAdam Oehlenschläger
    • CN.F.S. Grundtvig
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Adam Oehlenschläger

  18. 18Inden for hvilket af følgende områder har Danmark et forbehold i forhold til samarbejdet i EU?

    • AForsvarspolitik
    • BMiljøpolitik
    • CLandbrugspolitik
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Forsvarspolitik

  19. 19Hvem deltager i møder i Rådet for Den Europæiske Union?

    • AKommissærer udpeget af de enkelte medlemslande
    • BMinistre fra de enkelte medlemslandes regeringer
    • CMedlemmer valgt af Europa-Parlamentet
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Ministre fra de enkelte medlemslandes regeringer

  20. 20Hvad er Bertel Thorvaldsen blandt andet kendt for?

    • AFor sine skulpturer
    • BFor sine komedier
    • CFor sine malerier
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. For sine skulpturer

  21. 21Hvad er den kriminelle lavalder i Danmark?

    • A15 år
    • B18 år
    • C21 år
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. 15 år

  22. 22Hvilken gruppe borgere blev af danske medborgere hjulpet med at flygte til Sverige i oktober 1943?

    • ADanske kommunister
    • BDanske soldater
    • CDanske jøder
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Danske jøder

  23. 23Hvad hedder den øverste domstol i Danmark?

    • AHøjesteret
    • BLandsretten
    • CHoveddomstolen
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Højesteret

  24. 24Hvilket parti stemte arbejderne typisk på i midten af det 20. århundrede?

    • ASocialistisk Folkeparti
    • BVenstresocialisterne
    • CSocialdemokratiet
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Socialdemokratiet

  25. 25Hvilken kendt dansker opdagede i 1800-tallet, at elektrisk strøm fremkalder magnetisme?

    • ATycho Brahe
    • BNiels Steensen
    • CHans Christian Ørsted
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Hans Christian Ørsted

  26. 26Hvad er NATO?

    • AEn international økonomisk sammenslutning
    • BEn international handelsorganisation
    • CEn international forsvarsalliance
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. En international forsvarsalliance

  27. 27Hvad stemte danskerne om ved en folkeafstemning i 2015?

    • AOm at adskille folkekirken fra staten
    • BOm at omdanne EU-retsforbeholdet
    • COm at ændre tronfølgeloven
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Om at omdanne EU-retsforbeholdet

  28. 28Hvilken af følgende bygninger har den kendte danske arkitekt og designer Arne Jacobsen tegnet?

    • ADanmarks Nationalbank
    • BKøbenhavns Børs
    • CRundetårn
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Danmarks Nationalbank

  29. 29Hvornår opstod Den Kolde Krig?

    • AUmiddelbart efter 2. Slesvigske krig (1864)
    • BUmiddelbart efter 1. Verdenskrig (1914-1918)
    • CUmiddelbart efter 2. Verdenskrig (1939-1945)
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Umiddelbart efter 2. Verdenskrig (1939-1945)

  30. 30Hvilken dansker fik i 1944 nobelprisen i litteratur?

    • AKaren Blixen
    • BN.F.S. Grundtvig
    • CJohannes V. Jensen
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Johannes V. Jensen

  31. 31Hvor blev der i 1970 indviet en bro?

    • AOver Lillebælt mellem Jylland og Fyn
    • BOver Storebælt mellem Fyn og Sjælland
    • COver Øresund mellem Danmark og Sverige
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Over Lillebælt mellem Jylland og Fyn

  32. 32Hvordan fejres sankthans traditionelt i Danmark?

    • AMan tænder bål og brænder en heks af
    • BMan holder fest og skyder fyrværkeri af
    • CMan klæder sig ud og slår katten af tønden
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Man tænder bål og brænder en heks af

  33. 33Hvem har ansvaret for at drive de offentlige sygehuse?

    • AStaten
    • BRegionerne
    • CKommunerne
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Regionerne

  34. 34Hvilken af følgende internationale organisationer blev Danmark officielt medlem af i 1973?

    • AEF
    • BWTO
    • COECD
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. EF

  35. 35Hvor rejste mange danske kunstnere hen i 1800-tallet for at få inspiration og for at møde andre kunstnere?

    • ADe rejste til Guldkysten i Vestafrika
    • BDe rejste til Dansk Vestindien
    • CDe rejste til Rom i Italien
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. De rejste til Rom i Italien

ActualidadPreguntas 36–40

  1. 36Hvad hedder det parti, der blev opstillingsberettiget til Folketinget i februar 2019?

    • APartiet Klaus Riskær Pedersen
    • BPartiet Kristian Thulesen Dahl
    • CPartiet Lars Løkke Rasmussen
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Partiet Klaus Riskær Pedersen

  2. 37Hvilket af følgende partier var opstillingsberettigede til folketingsvalget 5. juni 2019?

    • ADanmarks Kommunistiske Parti
    • BCentrum-Demokraterne
    • CNye borgerlige
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Nye borgerlige

  3. 38I hvilken sportsgren blev Danmark verdensmester i januar 2019?

    • AHåndbold
    • BIshockey
    • CBadminton
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Håndbold

  4. 39I hvilket land var dronningen og kronprinsen på statsbesøg i marts 2019?

    • ASydafrika
    • BAustralien
    • CArgentina
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Argentina

  5. 40Hvilken dansk film havde premiere i foråret 2019?

    • ADronningen
    • BKongens Fald
    • CPrinsen af Danmark
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Dronningen

Archivos oficiales

Los archivos están en la web de Dansk og Prøver y se abren en una pestaña nueva.

SIRI publicó esta prueba. Las preguntas se reproducen a partir de los archivos oficiales. Nyborger es una herramienta privada de estudio, no una autoridad pública.

Otros exámenes anteriores

Responde cinco preguntas gratis con explicaciones