Ir al contenido principal
Próxima prueba: 25 de noviembre de 2026Inscripción hasta 21 de octubre de 2026Precio: 946 DKK

Examen oficial anterior

Prueba de ciudadanía danesa, 27 de mayo de 2025

Esta es la prueba oficial del 27 de mayo de 2025. Hazla aquí con tiempo o repasa todas las preguntas y respuestas más abajo. Las preguntas están en danés, como en la prueba real.

preguntas
45
de tiempo
45 min
para aprobar
36 correctas y 4 de 5 preguntas de valores

Haz la prueba con tiempo

Tienes 45 minutos y ves una pregunta cada vez. Al final recibes tu resultado con los dos requisitos para aprobar.

Todas las preguntas y respuestas

Las respuestas correctas siguen la hoja de respuestas oficial de SIRI.

Material de estudioPreguntas 1–35

  1. 1Hvad blev vedtaget med grundlovsændringen i 1915?

    • AAt kvinder fik mulighed for at arve den danske trone
    • BAt kvinder fik stemmeret til Folketinget
    • CAt kvinder skulle aftjene værnepligt
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. At kvinder fik stemmeret til Folketinget

  2. 2Hvad var den primære baggrund for den politiske aftale Kanslergadeforliget i 1933?

    • AØkonomiske problemer
    • BUdenrigspolitiske problemer
    • CMiljøproblemer
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Økonomiske problemer

  3. 3Hvornår gjorde en større gruppe af unge oprør mod samfundets traditionelle normer, så det blandt andet blev mere accepteret at få børn uden at være gift?

    • AI slutningen af 1920'erne
    • BI slutningen af 1940'erne
    • CI slutningen af 1960'erne
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. I slutningen af 1960'erne

  4. 4Hvilket emne har der været afholdt flest folkeafstemninger om i Danmark siden 1953?

    • AGrundloven
    • BValgretsalderen
    • CDanmarks forhold til EU
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Danmarks forhold til EU

  5. 5Hvilket af følgende partier er nyest?

    • AAlternativet
    • BSocialistisk Folkeparti
    • CEnhedslisten
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Alternativet

  6. 6Kan den samme person være statsminister i mere end to valgperioder?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Ja

  7. 7Hvad er Susanne Bier (født 1960) særligt kendt for?

    • AHun er fysiker
    • BHun er politiker
    • CHun er filminstruktør
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Hun er filminstruktør

  8. 8Hvem har skrevet romanen Barndommens Gade fra 1943?

    • AHerman Bang
    • BTove Ditlevsen
    • CNaja Marie Aidt
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Tove Ditlevsen

  9. 9Hvornår levede filosoffen Søren Kierkegaard?

    • AI 1700-tallet
    • BI 1800-tallet
    • CI 1900-tallet
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. I 1800-tallet

  10. 10Hvad var Carl Nielsen (1865-1931) særligt kendt for?

    • AHan var komponist
    • BHan var kunstmaler
    • CHan var arkitekt
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Han var komponist

  11. 11Hvilket EU-land har flest indvandrere og efterkommere i Danmark oprindelse i?

    • AItalien
    • BSpanien
    • CPolen
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Polen

  12. 12Hvad er der sket med folkepensionsalderen siden 2018?

    • ADen er blevet højere
    • BDen er uændret
    • CDen er blevet lavere
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Den er blevet højere

  13. 13Er flertallet af lønmodtagerne i Danmark ansat i den offentlige sektor?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Nej

  14. 14Hvor ligger flest danske konger og dronninger begravet?

    • AViborg Domkirke
    • BRoskilde Domkirke
    • CRibe Domkirke
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Roskilde Domkirke

  15. 15I hvilken dansk by kan man blandt andet besøge Den Gamle By og kunstmuseet ARoS?

    • AHelsingør
    • BOdense
    • CAarhus
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Aarhus

  16. 16Hvilken dansk ø er kendt for sin næsten 130 meter høje klint (skrænt ved kyst)?

    • AMøn
    • BLæsø
    • CAls
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Møn

  17. 17Hvilket land kommer dronning Mary oprindeligt fra?

    • ACanada
    • BStorbritannien
    • CAustralien
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Australien

  18. 18Hvilket af følgende partier har aldrig været med i en regering?

    • ARadikale Venstre
    • BEnhedslisten
    • CSocialistisk Folkeparti
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Enhedslisten

  19. 19Hvilket parti tilhørte Poul Schlüter, som var statsminister i perioden 1982-93?

    • ASocialdemokratiet
    • BDet Radikale Venstre
    • CDet Konservative Folkeparti
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Det Konservative Folkeparti

  20. 20Hvem har hovedansvaret for driften af sygehusene?

    • AStaten
    • BRegionerne
    • CKommunerne
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Regionerne

  21. 21Hvilket af følgende partier har flest borgmestre?

    • ALiberal Alliance
    • BDet Konservative Folkeparti
    • CVenstre
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Venstre

  22. 22Er Grønland og Færøerne en del af EU?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Nej

  23. 23Hvilket symbol indgår i Færøernes flag?

    • AEn cirkel
    • BEn stjerne
    • CEt kors
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Et kors

  24. 24Hvad hedder Grønlands største by?

    • ATasiilaq
    • BIlulissat
    • CNuuk
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Nuuk

  25. 25Støttede den daværende danske regering den amerikansk ledede invasion af Irak i 2003 (Irak-krigen)?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Ja

  26. 26Hvad blev Danmark medlem af i 1949?

    • AWTO
    • BNATO
    • CEF
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. NATO

  27. 27Hvad hedder den organisation, der varetager samarbejdet mellem de nordiske landes parlamenter?

    • ANordisk Råd
    • BNordtinget
    • CDen Nordiske Union
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Nordisk Råd

  28. 28Hvor har Margrethe Vestager arbejdet i perioden 2014-24?

    • AFN
    • BNATO
    • CEU
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. EU

  29. 29Hvornår fik kong Harald Blåtand skrevet på den ene af Jellingstenene, at han gjorde danerne (danskerne) kristne?

    • A900-tallet
    • B1200-tallet
    • C1500-tallet
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. 900-tallet

  30. 30Hvem fik mere magt med enevælden, der blev indført i Danmark 1660-61?

    • AAdelen
    • BKirken
    • CKongen
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Kongen

  31. 31Hvad indebar reformationen i Danmark i 1536?

    • AIndførelsen af en demokratisk grundlov
    • BOvergangen fra katolsk til protestantisk kristendom
    • COphævelse af kongens eneret på at handle med udlandet
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Overgangen fra katolsk til protestantisk kristendom

  32. 32Hvad blev resultatet af Den 2. Slesvigske Krig i 1864?

    • ADanmark erobrede Slesvig
    • BDanmark tabte Slesvig
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Danmark tabte Slesvig

  33. 33Hvor højt over havets overflade ligger Danmarks højeste naturlige punkt?

    • ACirka 170 meter
    • BCirka 370 meter
    • CCirka 570 meter
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Cirka 170 meter

  34. 34Hvem har til opgave at kontrollere offentlige myndigheders sagsbehandling?

    • AFolketingets Ombudsmand
    • BEtisk Råd
    • CPressenævnet
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Folketingets Ombudsmand

  35. 35Hvor gammel skal man mindst være for at købe cigaretter i Danmark?

    • A15 år
    • B16 år
    • C18 år
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. 18 år

ActualidadPreguntas 36–40

  1. 36Hvilken årsdag blev markeret den 5. maj 2025?

    • A50-årsdagen for Danmarks indtræden i EF
    • B80-årsdagen for Danmarks befrielse efter 2. Verdenskrig
    • C100-årsdagen for Sønderjyllands genforening med Danmark
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. 80-årsdagen for Danmarks befrielse efter 2. Verdenskrig

  2. 37Hvor var der valg til parlamentet i marts 2025?

    • AGrønland
    • BFærøerne
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Grønland

  3. 38Hvad var Mette Frederiksen og en række andre europæiske stats- og regeringschefer til møde om i London i marts 2025?

    • AKlimaforandringer
    • BSituationen i Ukraine
    • CGrænseoverskridende kriminalitet
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Situationen i Ukraine

  4. 39Hvilken fødselsdag fejrede prinsesse Isabella i april 2025?

    • A18 år
    • B20 år
    • C25 år
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. 18 år

  5. 40Hvem blev i marts 2025 valgt til verdens bedste mandlige håndboldspiller (2024 IHF Male World Player of the Year)?

    • AMagnus Saugstrup
    • BEmil Jakobsen
    • CMathias Gidsel
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Mathias Gidsel

Valores danesesPreguntas 41–45

  1. 41Kan man blive straffet med fængsel for at hjælpe fremmede staters efterretningstjenester med at virke i Danmark?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Ja

  2. 42Kan kvinder være biskopper i den danske folkekirke?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Ja

  3. 43Hvad er den seksuelle lavalder i Danmark?

    • A13 år
    • B15 år
    • C18 år
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. 15 år

  4. 44Er det lovligt at lade sit barn under 18 år blive religiøst viet?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Nej

  5. 45Hvilken placering indtager Danmark ud af 180 lande, når det gælder den højeste grad af pressefrihed ifølge Reporters Without Borders (2024 World Press Freedom Index)?

    • A2
    • B26
    • C51
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. 2

Archivos oficiales

Los archivos están en la web de Dansk og Prøver y se abren en una pestaña nueva.

SIRI publicó esta prueba. Las preguntas se reproducen a partir de los archivos oficiales. Nyborger es una herramienta privada de estudio, no una autoridad pública.

Otros exámenes anteriores

Responde cinco preguntas gratis con explicaciones