Ir al contenido principal
Próxima prueba: 25 de noviembre de 2026Inscripción hasta 21 de octubre de 2026Precio: 946 DKK

Examen oficial anterior

Prueba de ciudadanía danesa, 26 de noviembre de 2025

Esta es la prueba oficial del 26 de noviembre de 2025. Hazla aquí con tiempo o repasa todas las preguntas y respuestas más abajo. Las preguntas están en danés, como en la prueba real.

preguntas
45
de tiempo
45 min
para aprobar
36 correctas y 4 de 5 preguntas de valores

Haz la prueba con tiempo

Tienes 45 minutos y ves una pregunta cada vez. Al final recibes tu resultado con los dos requisitos para aprobar.

Todas las preguntas y respuestas

Las respuestas correctas siguen la hoja de respuestas oficial de SIRI.

Material de estudioPreguntas 1–35

  1. 1Hvilken politisk bevægelse var rødstrømpebevægelsen en del af?

    • AArbejderbevægelsen i 30’erne
    • BKvindebevægelsen i 70’erne
    • CMiljøbevægelsen i 90’erne
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Kvindebevægelsen i 70’erne

  2. 2Var Danmark besat af tyske tropper under 1. verdenskrig (1914-18)?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Nej

  3. 3Over hvilket farvand åbnede en bro i 1935?

    • AØresund
    • BStorebælt
    • CLillebælt
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Lillebælt

  4. 4Hvornår blev det ved en folkeafstemning i Island besluttet at oprette en republik, der var uafhængig af Danmark?

    • A1904
    • B1944
    • C1984
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. 1944

  5. 5Hvilket parti tilhørte Helle Thorning-Schmidt, da hun var statsminister i perioden 2011-15?

    • ASocialdemokraterne
    • BRadikale Venstre
    • CVenstre
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Socialdemokraterne

  6. 6Kan en regering bestå af et eller flere partier, der ikke tilsammen har flertal i Folketinget?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Ja

  7. 7Hvor høj er valgdeltagelsen normalt til folketingsvalg?

    • ACirka 55 procent
    • BCirka 70 procent
    • CCirka 85 procent
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Cirka 85 procent

  8. 8Hvem er den lovgivende, den udøvende og den dømmende magt fordelt mellem?

    • AFolketinget, regeringen og domstolene
    • BFolketinget, kommunerne og domstolene
    • CRegeringen, regionerne og kommunerne
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Folketinget, regeringen og domstolene

  9. 9Hvad er Sofie Gråbøl (f. 1968) særligt kendt for?

    • AHun er forfatter
    • BHun er skuespiller
    • CHun er kunstmaler
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Hun er skuespiller

  10. 10Hvad hed forsangeren i bandet Gasolin?

    • ASteffen Brandt
    • BMichael Bundesen
    • CKim Larsen
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Kim Larsen

  11. 11Hvilken af følgende fortællinger er skrevet af H.C. Andersen?

    • AHans og Grete
    • BSkønheden og udyret
    • CDen grimme ælling
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Den grimme ælling

  12. 12Hvem er kendt for at have skrevet manuskriptet til tv-serien Matador?

    • AAnders Thomas Jensen
    • BLise Nørgaard
    • CNils Malmros
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Lise Nørgaard

  13. 13Hvilket af følgende årtier var især kendetegnet ved høj vækst, fuld beskæftigelse og stor stigning i produktionen?

    • A1960’erne
    • B1970’erne
    • C1980’erne
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. 1960’erne

  14. 14Hvilken af følgende virksomheder er kendt for at producere vindmøller?

    • ANovo Nordisk
    • BMærsk
    • CVestas
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Vestas

  15. 15Hvad er den kriminelle lavalder i Danmark?

    • A12 år
    • B15 år
    • C18 år
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. 15 år

  16. 16Hvilken ændring trådte i kraft i 2025 angående den fri abort?

    • AGrænsen for fri abort blev hævet fra 12 til 18 uger
    • BGrænsen for fri abort blev sænket fra 12 til 9 uger
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Grænsen for fri abort blev hævet fra 12 til 18 uger

  17. 17Hvad indebar den seneste ændring af grundloven i 1953 blandt andet?

    • AAt valgretsalderen blev sænket til 18 år
    • BAt kvinder fik mulighed for at arve tronen
    • CAt Danmark blev medlem af FN
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. At kvinder fik mulighed for at arve tronen

  18. 18Hvilket af følgende partier er ældst?

    • ARadikale Venstre
    • BSF
    • CEnhedslisten
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Radikale Venstre

  19. 19Hvilket land blev Dansk Vestindien solgt til i 1917?

    • AFrankrig
    • BStorbritannien
    • CUSA
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. USA

  20. 20Fik kvinder valgret til Folketinget med grundloven i 1849?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Nej

  21. 21Hvilket symbol indgår i Grønlands flag?

    • AEt kors
    • BEn trekant
    • CEn cirkel
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. En cirkel

  22. 22Gælder grundloven på Færøerne og i Grønland?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Ja

  23. 23Hvilken tidligere dansk statsminister var generalsekretær for NATO i 2009-2014?

    • APoul Nyrup Rasmussen
    • BAnders Fogh Rasmussen
    • CLars Løkke Rasmussen
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Anders Fogh Rasmussen

  24. 24Hvilket kontinent modtager den største andel af Danmarks udviklingsbistand?

    • AAsien
    • BSydamerika
    • CAfrika
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Afrika

  25. 25Er Europa-Parlamentets medlemmer direkte valgt af befolkningerne i EU’s medlemslande?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Ja

  26. 26Hvad handler Paris-aftalen, som FN vedtog i 2015, især om?

    • AKlima
    • BForsvar
    • CKriminalitet
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Klima

  27. 27Har Danmark forbehold for EU’s forsvars- og sikkerhedspolitik?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Nej

  28. 28Hvilket af følgende lande blev erobret af Svend Tveskæg i 1000-tallet?

    • AFrankrig
    • BPolen
    • CEngland
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. England

  29. 29Hvad hedder den ældste by i Danmark?

    • ARibe
    • BEsbjerg
    • CFrederikshavn
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Ribe

  30. 30Hvad indebar stavnsbåndet i 1700-tallet?

    • AAt kongen havde eneret på at handle med udlandet
    • BAt bønderne havde begrænset ret til at flytte
    • CAt kristendommen var den eneste tilladte religion
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. At bønderne havde begrænset ret til at flytte

  31. 31Hvilken af følgende åbnede i Danmark i 1840'erne?

    • ADen første lufthavn
    • BDen første motorvej
    • CDen første jernbane
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Den første jernbane

  32. 32På hvilket slot i København bor kongen og hans familie en del af året?

    • AChristiansborg
    • BRosenborg
    • CAmalienborg
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Amalienborg

  33. 33Hvilket af følgende områder har kommunerne ansvaret for at drive?

    • AFolkeskolerne
    • BDomstolene
    • CSygehusene
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Folkeskolerne

  34. 34Hvilke myndigheder udskriver skatter?

    • AStaten og regionerne
    • BStaten og kommunerne
    • CRegionerne og kommunerne
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Staten og kommunerne

  35. 35Hvilket år fik personer af samme køn ret til at indgå et registreret partnerskab?

    • A1955
    • B1972
    • C1989
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. 1989

ActualidadPreguntas 36–40

  1. 36Hvad har Danmark formandskabet for mellem 1. juli og 31. december 2025?

    • AFN’s Sikkerhedsråd
    • BRådet for Den Europæiske Union
    • CNordisk Ministerråd
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Rådet for Den Europæiske Union

  2. 37Hvilket parti fik flest stemmer på landsplan ved kommunalvalget den 18. november 2025?

    • ASocialdemokratiet
    • BVenstre
    • CDet Konservative Folkeparti
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Socialdemokratiet

  3. 38Hvilken dansk cykelrytter vandt Vuelta a España i 2025?

    • AMagnus Cort
    • BMattias Skjelmose
    • CJonas Vingegaard
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Jonas Vingegaard

  4. 39På hvilke af følgende dagligvarer er priserne i butikkerne steget mest det seneste år (fra oktober 2024 til oktober 2025 ifølge Danmarks Statistiks Forbrugerprisindeks)?

    • AFriske grøntsager
    • BMel og gryn
    • COkse- og kalvekød
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Okse- og kalvekød

  5. 40Hvorfor blev Københavns Lufthavn lukket om aftenen den 22. september 2025?

    • AMedarbejderne i lufthavnen strejkede
    • BDer var rapporteret droner ved lufthavnen
    • CEn stormflod med kraftig blæst og oversvømmelser ramte lufthavnen
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Der var rapporteret droner ved lufthavnen

Valores danesesPreguntas 41–45

  1. 41Kan man ifølge dansk lov blive straffet med fængsel i 16 år, hvis man med vold eller trussel om vold forsøger at forhindre Folketinget i at træffe en beslutning?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Ja

  2. 42Er der i dansk lov en regel om, at en arbejdsgiver skal give kvinder og mænd lige løn for samme arbejde?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Ja

  3. 43Er det som udgangspunkt strafbart at udtale sig kritisk om andres religion?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Nej

  4. 44Hvor stor en andel af borgerne i Danmark synes, at det er uacceptabelt, at en mand indimellem slår sin kone/kæreste (ifølge Europabarometer, Kønsstereotyper – vold mod kvinder, 2024)?

    • A37 procent
    • B65 procent
    • C94 procent
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. 94 procent

  5. 45Hvor stor en andel af borgerne i Danmark har tillid til, at politiet vil hjælpe dem, hvis de har brug for det (ifølge Justitsministeriets Tryghedsundersøgelse 2023)?

    • ACirka 35 procent
    • BCirka 60 procent
    • CCirka 85 procent
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Cirka 85 procent

Archivos oficiales

Los archivos están en la web de Dansk og Prøver y se abren en una pestaña nueva.

SIRI publicó esta prueba. Las preguntas se reproducen a partir de los archivos oficiales. Nyborger es una herramienta privada de estudio, no una autoridad pública.

Otros exámenes anteriores

Responde cinco preguntas gratis con explicaciones