Ir al contenido principal
Próxima prueba: 25 de noviembre de 2026Inscripción hasta 21 de octubre de 2026Precio: 946 DKK

Examen oficial anterior

Prueba de ciudadanía danesa, 25 de noviembre de 2020

Esta es la prueba oficial del 25 de noviembre de 2020. Hazla aquí con tiempo o repasa todas las preguntas y respuestas más abajo. Las preguntas están en danés, como en la prueba real.

preguntas
40
de tiempo
45 min
para aprobar
Formato anterior de 40 preguntas

Haz la prueba con tiempo

Tienes 45 minutos y ves una pregunta cada vez. Al final recibes tu resultado con los dos requisitos para aprobar.

Todas las preguntas y respuestas

Las respuestas correctas siguen la hoja de respuestas oficial de SIRI.

Material de estudioPreguntas 1–35

  1. 1Hvornår blev Danmarks Riges Grundlov indført?

    • A1849
    • B1814
    • C1789
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. 1849

  2. 2Kan statsministeren udpege en minister, der ikke er medlem af Folketinget?

    • ANej
    • BJa
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Ja

  3. 3Hvilken rettighed er sikret i grundloven?

    • ARetten til at danne en forening
    • BRetten til at bære et våben
    • CRetten til at holde ferie
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Retten til at danne en forening

  4. 4Hvem har den dømmende magt?

    • AFolketinget
    • BRegeringen
    • CDomstolene
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Domstolene

  5. 5Kan man være statsminister i mere end to valgperioder?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Ja

  6. 6Kan en regering bestå af et eller flere partier, der ikke tilsammen har flertal i Folketinget?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Ja

  7. 7Hvilken konge fik skrevet på den ene af Jellingstenene, at han gjorde danskerne (danerne) kristne?

    • ASvend Tveskæg
    • BHarald Blåtand
    • CValdemar Sejr
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Harald Blåtand

  8. 8Hvornår opstod andelsbevægelsen i Danmark med oprettelsen af de første brugsforeninger og andelsmejerier?

    • AI 1700-tallet
    • BI 1800-tallet
    • CI 1900-tallet
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. I 1800-tallet

  9. 9Ved hvilken grundlovsændring fik kvinder valgret til Folketinget?

    • AGrundlovsændringen i 1866
    • BGrundlovsændringen i 1915
    • CGrundlovsændringen i 1953
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Grundlovsændringen i 1915

  10. 10Hvornår fik Danmark sin første kvindelige minister?

    • A1924
    • B1947
    • C1975
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. 1924

  11. 11Hvor mange kommuner er der i Danmark?

    • A275
    • B179
    • C98
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. 98

  12. 12Hvilket af følgende områder har kommunerne ansvaret for driften af?

    • APoliti
    • BÆldrepleje
    • CUniversiteter
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Ældrepleje

  13. 13Inden for hvilket af følgende områder har Danmark et forbehold i forhold til samarbejdet i EU?

    • AForsvar
    • BMiljø
    • CLandbrug
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Forsvar

  14. 14Hvornår blev regionerne oprettet?

    • A2007
    • B1968
    • C1929
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. 2007

  15. 15Hvornår fik Danmark sin første socialdemokratiske statsminister?

    • A1871
    • B1924
    • C1966
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. 1924

  16. 16Hvad arbejdede rødstrømpebevægelsen blandt andet for?

    • ALigestilling mellem mænd og kvinder
    • BIndførelse af 12 års grundskole
    • CFolkepension til alle
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Ligestilling mellem mænd og kvinder

  17. 17Hvilken gruppe borgere blev i tusindtal hjulpet med at flygte fra Danmark til Sverige i oktober 1943?

    • ADanske kommunister
    • BDanske soldater
    • CDanske jøder
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Danske jøder

  18. 18Hvem skrev i 1950’erne romanen Den kroniske uskyld?

    • ALudvig Holberg
    • BKlaus Rifbjerg
    • CPeter Høeg
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Klaus Rifbjerg

  19. 19Hvornår blev der indført fri abort?

    • A1935
    • B1951
    • C1973
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. 1973

  20. 20Har et homoseksuelt par ret til at indgå ægteskab?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Ja

  21. 21Hvem har som udgangspunkt forældremyndigheden, når en mor og far, der bor sammen, har et fælles barn?

    • AFaren og moren i fællesskab
    • BMoren
    • CFaren
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Faren og moren i fællesskab

  22. 22Hvilken mærkedag fejres den 5. juni?

    • ADronningens fødselsdag
    • BDanmarks befrielse
    • CGrundlovsdag
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Grundlovsdag

  23. 23Hvilke tre lande dannede Kalmarunionen i 1397?

    • ADanmark, Sverige og England
    • BDanmark, Norge og Sverige
    • CDanmark, England og Norge
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Danmark, Norge og Sverige

  24. 24Hvilken international organisation blev Danmark medlem af i 1945?

    • AEU
    • BWTO
    • CFN
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. FN

  25. 25Hvornår trådte loven om hjemmestyre i Grønland i kraft?

    • A1949
    • B1979
    • C2009
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. 1979

  26. 26I hvilket årti ophørte Danmarks Radios monopol og dermed eneretten til at sende dansk tv?

    • A1940’erne
    • B1960’erne
    • C1980’erne
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. 1980’erne

  27. 27Hvilken bevægelse fik Grundtvig i særlig grad betydning for i 1800-tallet?

    • AHøjskolebevægelsen
    • BArbejderbevægelsen
    • CModstandsbevægelsen
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Højskolebevægelsen

  28. 28Hvad hedder Danmarks nationalsang med tekst af Adam Oehlenschläger?

    • AI Danmark er jeg født
    • BVi elsker vort land
    • CDer er et yndigt land
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Der er et yndigt land

  29. 29Hvem modtog i 1922 Nobelprisen i fysik?

    • ANiels Bohr
    • BJens Christian Skou
    • CJohannes V. Jensen
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Niels Bohr

  30. 30Hvornår blev det ved en folkeafstemning i Island besluttet at oprette en selvstændig republik uafhængig af Danmark?

    • A1901
    • B1918
    • C1944
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. 1944

  31. 31Fra hvilket af følgende lande kom der flest indvandrere til Danmark i 1960’erne?

    • AUngarn
    • BTyrkiet
    • CVietnam
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Tyrkiet

  32. 32Hvilket af følgende politiske partier er ældst?

    • ADet Konservative Folkeparti
    • BSocialistisk Folkeparti
    • CDansk Folkeparti
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Det Konservative Folkeparti

  33. 33Hvad er Karen Blixen kendt for?

    • AHun var balletdanser
    • BHun var skuespiller
    • CHun var forfatter
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Hun var forfatter

  34. 34I hvilket år blev Øresundsbroen åbnet?

    • AI 1970
    • BI 1985
    • CI 2000
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. I 2000

  35. 35Hvilket af følgende partier stemte arbejdere typisk på i midten af 1900-tallet?

    • ADansk Folkeparti
    • BSocialdemokratiet
    • CVenstresocialisterne
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Socialdemokratiet

ActualidadPreguntas 36–40

  1. 36Hvilket ministerium udsteder de officielle rejsevejledninger i forbindelse med COVID-19?

    • AUdenrigsministeriet
    • BSundheds- og Ældreministeriet
    • CStatsministeriet
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Udenrigsministeriet

  2. 37Hvad hedder Radikale Venstres politiske leder?

    • APernille Skipper
    • BPia Olsen Dyhr
    • CSofie Carsten Nielsen
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Sofie Carsten Nielsen

  3. 38Hvilken meget omtalt aftale indgik regeringen med en række partier i efteråret 2020?

    • AEn aftale om en folkeskolereform
    • BEn aftale om ret til tidlig pension
    • CEn aftale om afskaffelse af værnepligten
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. En aftale om ret til tidlig pension

  4. 39Hvilket af følgende emner satte tv-vært Sofie Linde fokus på i et tv-show i august 2020?

    • ATerrorisme
    • BRacisme
    • CSexisme
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Sexisme

  5. 40Hvilken af følgende borgmestre gik af i oktober 2020?

    • ABorgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard
    • BOverborgmester i København Frank Jensen
    • CBorgmester i Odense Peter Rahbæk Juel
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Overborgmester i København Frank Jensen

Archivos oficiales

Los archivos están en la web de Dansk og Prøver y se abren en una pestaña nueva.

SIRI publicó esta prueba. Las preguntas se reproducen a partir de los archivos oficiales. Nyborger es una herramienta privada de estudio, no una autoridad pública.

Otros exámenes anteriores

Responde cinco preguntas gratis con explicaciones