Ir al contenido principal
Próxima prueba: 25 de noviembre de 2026Inscripción hasta 21 de octubre de 2026Precio: 946 DKK

Examen oficial anterior

Prueba de ciudadanía danesa, 29 de mayo de 2024

Esta es la prueba oficial del 29 de mayo de 2024. Hazla aquí con tiempo o repasa todas las preguntas y respuestas más abajo. Las preguntas están en danés, como en la prueba real.

preguntas
45
de tiempo
45 min
para aprobar
36 correctas y 4 de 5 preguntas de valores

Haz la prueba con tiempo

Tienes 45 minutos y ves una pregunta cada vez. Al final recibes tu resultado con los dos requisitos para aprobar.

Todas las preguntas y respuestas

Las respuestas correctas siguen la hoja de respuestas oficial de SIRI.

Material de estudioPreguntas 1–35

  1. 1Hvornår trådte Danmarks Riges Grundlov i kraft?

    • A1849
    • B1864
    • C1899
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. 1849

  2. 2Hvorfor kaldes folketingsvalget i 1973 for Jordskredsvalget?

    • AFordi der blev valgt flere kvinder end mænd til Folketinget
    • BFordi der var mange vælgere, der stemte på nye partier
    • CFordi Socialdemokratiet opnåede absolut flertal
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Fordi der var mange vælgere, der stemte på nye partier

  3. 3Hvornår fandt den danske regerings samarbejdspolitik med Tyskland under 2. Verdenskrig sted?

    • A1940-43
    • B1943-45
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. 1940-43

  4. 4I hvilken sektor arbejdede der flest mennesker omkring 1850?

    • AIndustri
    • BFiskeri
    • CLandbrug
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Landbrug

  5. 5Hvem er den lovgivende, den udøvende og den dømmende magt fordelt mellem?

    • AFolketinget, regeringen og domstolene
    • BFolketinget, kommunerne og domstolene
    • CRegeringen, regionerne og kommunerne
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Folketinget, regeringen og domstolene

  6. 6Hvilke partier indgår i den nuværende regering?

    • ASocialdemokratiet, SF og Radikale Venstre
    • BSocialdemokratiet, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti
    • CSocialdemokratiet, Venstre og Moderaterne
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne

  7. 7Hvilken type regering har været mest almindelig i Danmark siden 2. Verdenskrig?

    • AMindretalsregering
    • BFlertalsregering
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Mindretalsregering

  8. 8Kan statsministeren udpege en minister, der ikke er medlem af Folketinget?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Ja

  9. 9Hvad er Inger Christensen (1935-2009) særlig kendt for?

    • AHun var kunstmaler
    • BHun var digter
    • CHun var skuespiller
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Hun var digter

  10. 10Hvilken dansk tv-serie beskriver blandt andet dagligliv og historiske begivenheder i perioden 1929-47?

    • AKrøniken
    • BBorgen
    • CMatador
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Matador

  11. 11Hvilken popgruppe udgav nummeret ’Barbie Girl’ i 1990’erne?

    • AWhigfield
    • BMe & My
    • CAqua
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Aqua

  12. 12Hvilken type vedvarende energi producerer den største andel af Danmarks el-forbrug?

    • ASolenergi
    • BVindenergi
    • CBølgeenergi
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Vindenergi

  13. 13Hvilket af følgende lande har Danmark størst samhandel (import og eksport) med?

    • AKina
    • BStorbritannien
    • CTyskland
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Tyskland

  14. 14Hvilket af følgende områder har staten ansvaret for driften af?

    • ADomstole
    • BFolkeskoler
    • CSygehuse
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Domstole

  15. 15Hvilket år blev Margrethe den 2. dronning af Danmark?

    • A1962
    • B1972
    • C1982
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. 1972

  16. 16Hvad er Knud Rasmussen (1879-1933) særlig kendt for?

    • AHan var polarforsker
    • BHan var atomfysiker
    • CHan var billedhugger
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Han var polarforsker

  17. 17Hvad er P.S. Krøyer (1851-1909) særlig kendt for?

    • AHan var forfatter
    • BHan var komponist
    • CHan var kunstmaler
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Han var kunstmaler

  18. 18I hvilken dansk by kan man besøge H.C. Andersens Hus?

    • AAarhus
    • BOdense
    • CKøbenhavn
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Odense

  19. 19Langs hvilken kyst i Danmark ligger der særligt mange bunkere, som tyskerne fik bygget under 2. Verdenskrig?

    • ALollands sydkyst
    • BSjællands østkyst
    • CJyllands vestkyst
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Jyllands vestkyst

  20. 20Hvornår blev Nordslesvig, i dag kaldet Sønderjylland, genforenet med Danmark?

    • A1864
    • B1901
    • C1920
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. 1920

  21. 21Hvad kendetegnede Danmark i middelalderen (1050-1500)?

    • ADanmark fik kolonier i Afrika og Caribien
    • BDer blev bygget tusindvis af kirker
    • CDanmark fik en demokratisk grundlov
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Der blev bygget tusindvis af kirker

  22. 22Hvilke af følgende er navne på guder i vikingetidens religion ’asatroen’?

    • AThyra og Gorm
    • BIngrid og Saxo
    • CFreja og Thor
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Freja og Thor

  23. 23I hvilket årti åbnede Danmarks første jernbane?

    • A1740’erne
    • B1790’erne
    • C1840’erne
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. 1840’erne

  24. 24Gælder grundloven på Færøerne og i Grønland?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Ja

  25. 25Hvilket symbol indgår i Grønlands flag?

    • AEt kors
    • BEn trekant
    • CEn cirkel
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. En cirkel

  26. 26Hvad er Danmark og en række andre lande forpligtet til ifølge Paris-aftalen fra 2015?

    • AAt reducere udslippet af drivhusgasser i atmosfæren
    • BAt bruge flere penge på forsvaret
    • CAt samarbejde om forebyggelse af grænseoverskridende kriminalitet
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. At reducere udslippet af drivhusgasser i atmosfæren

  27. 27Hvilket af de danske EU-forbehold var der folkeafstemning om i 2022?

    • AEU's fælles valuta (euroen)
    • BEU's fælles rets- og udlændingepolitik
    • CEU's forsvars- og sikkerhedspolitik
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. EU's forsvars- og sikkerhedspolitik

  28. 28Hvilken international organisation har vedtaget 17 såkaldte verdensmål om for eksempel ligestilling, klima og fattigdom?

    • ANATO
    • BEU
    • CFN
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. FN

  29. 29Hvilket land sendte Danmark soldater til i 2003 på baggrund af en amerikansk ledet invasion?

    • ASyrien
    • BIrak
    • CLibyen
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Irak

  30. 30Hvor stor en andel af Danmarks befolkning er medlem af folkekirken?

    • ACirka 40 procent
    • BCirka 55 procent
    • CCirka 70 procent
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Cirka 70 procent

  31. 31Hvad er den kriminelle lavalder i Danmark?

    • A15 år
    • B16 år
    • C18 år
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. 15 år

  32. 32Hvilken dag markeres kvindernes internationale kampdag?

    • A8. marts
    • B9. april
    • C5. juni
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. 8. marts

  33. 33Hvor gammel skal man mindst være for at købe cigaretter i Danmark?

    • A16 år
    • B18 år
    • C20 år
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. 18 år

  34. 34Hvornår blev det forbudt for lærerne at slå eleverne i folkeskolen?

    • A1967
    • B1987
    • C2007
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. 1967

  35. 35Hvilket parti stemte landmænd typisk på i midten af 1900-tallet?

    • ADansk Folkeparti
    • BDet Konservative Folkeparti
    • CVenstre
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Venstre

ActualidadPreguntas 36–40

  1. 36Hvilken historisk bygning i København brændte den 16. april 2024?

    • AHolmens Kirke
    • BBørsen
    • CRosenborg Slot
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Børsen

  2. 37Hvem blev Danmarks nye konge i januar 2024?

    • AFrederik den 4.
    • BFrederik den 7.
    • CFrederik den 10.
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Frederik den 10.

  3. 38Hvor har krigsskibet Ivar Huitfeldt patruljeret i foråret 2024?

    • AVed den Arabiske Halvø
    • BVed Cuba
    • CVed Taiwan
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Ved den Arabiske Halvø

  4. 39Mikkel Hansen (født 1987) har i 2024 meddelt, at han stopper som professionel sportsmand. I hvilken sport er han professionel?

    • AFodbold
    • BHåndbold
    • CBadminton
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Håndbold

  5. 40Hvilket parti var Søren Pape Poulsen formand for indtil sin død i marts 2024?

    • AVenstre
    • BRadikale Venstre
    • CDet Konservative Folkeparti
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Det Konservative Folkeparti

Valores danesesPreguntas 41–45

  1. 41Kan man komme i fængsel, hvis man ulovligt tvinger nogen til at indgå et ægteskab?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Ja

  2. 42Hvad er den seksuelle lavalder i Danmark?

    • A13 år
    • B15 år
    • C18 år
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. 15 år

  3. 43Kan en forælder ifølge dansk lov bestemme, at kød, der serveres i en børnehave, stammer fra dyr, der er rituelt slagtet?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Nej

  4. 44Kan man komme i fængsel for at sende sit barn til udlandet til forhold, der bringer barnets sundhed eller udvikling i alvorlig fare (genopdragelsesrejse)?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Ja

  5. 45Hvor stor en andel af borgerne i Danmark har tillid til, at politiet vil hjælpe dem, hvis de har brug for det (ifølge Justitsministeriets Tryghedsundersøgelse 2023)?

    • ACirka 25 procent
    • BCirka 55 procent
    • CCirka 85 procent
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Cirka 85 procent

Archivos oficiales

Los archivos están en la web de Dansk og Prøver y se abren en una pestaña nueva.

SIRI publicó esta prueba. Las preguntas se reproducen a partir de los archivos oficiales. Nyborger es una herramienta privada de estudio, no una autoridad pública.

Otros exámenes anteriores

Responde cinco preguntas gratis con explicaciones