Ir al contenido principal
Próxima prueba: 25 de noviembre de 2026Inscripción hasta 21 de octubre de 2026Precio: 946 DKK

Examen oficial anterior

Prueba de ciudadanía danesa, 24 de noviembre de 2021

Esta es la prueba oficial del 24 de noviembre de 2021. Hazla aquí con tiempo o repasa todas las preguntas y respuestas más abajo. Las preguntas están en danés, como en la prueba real.

preguntas
45
de tiempo
45 min
para aprobar
36 correctas y 4 de 5 preguntas de valores

Haz la prueba con tiempo

Tienes 45 minutos y ves una pregunta cada vez. Al final recibes tu resultado con los dos requisitos para aprobar.

Todas las preguntas y respuestas

Las respuestas correctas siguen la hoja de respuestas oficial de SIRI.

Material de estudioPreguntas 1–35

  1. 1Hvilken konge står bag opførelsen af blandt andet Rundetårn og Rosenborg Slot i København?

    • AChristian den 4.
    • BChristian den 7.
    • CChristian den 10.
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Christian den 4.

  2. 2Kan en regering bestå af et eller flere partier, der ikke tilsammen har flertal i Folketinget?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Ja

  3. 3Hvor stor en andel af Danmarks befolkning er medlem af folkekirken?

    • ACirka én ud af tre
    • BCirka én ud af to
    • CCirka tre ud af fire
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Cirka tre ud af fire

  4. 4Fra hvilket land kom der over 200.000 krigsflygtninge til Danmark i forbindelse med 2. Verdenskrig?

    • AFrankrig
    • BTyskland
    • CRusland
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Tyskland

  5. 5Hvem har designet ”Your rainbow panorama” (Din regnbueudsigt), der er placeret oven på kunstmuseet ARoS i Aarhus?

    • AArne Jacobsen
    • BOlafur Eliasson
    • CJørn Utzon
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Olafur Eliasson

  6. 6Hvilke krige med dansk deltagelse blev udkæmpet i 1600-tallet?

    • ADe Slesvigske Krige
    • BEnglandskrigene
    • CSvenskekrigene
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Svenskekrigene

  7. 7Hvor længe kan politiet tilbageholde en anholdt person med lovligt ophold i Danmark, før personen skal stilles for en dommer?

    • AI op til ét døgn
    • BI op til tre døgn
    • CI op til én uge
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. I op til ét døgn

  8. 8Hvad karakteriserede blandt andet 1960’erne i Danmark?

    • AOliekrise og høj arbejdsløshed
    • BHøj økonomisk vækst med stor stigning i produktion og forbrug
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Høj økonomisk vækst med stor stigning i produktion og forbrug

  9. 9Hvilken tidligere dansk statsminister blev i 2009 generalsekretær for NATO?

    • APoul Nyrup Rasmussen
    • BAnders Fogh Rasmussen
    • CHelle Thorning-Schmidt
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Anders Fogh Rasmussen

  10. 10Hvilken af følgende internationale organisationer blev Danmark medlem af i 1973?

    • AEF
    • BWTO
    • COECD
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. EF

  11. 11Hvad hedder den øverste domstol i Danmark?

    • ALandsretten
    • BHøjesteret
    • CStatsretten
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Højesteret

  12. 12Hvem har ansvaret for driften af jobcentrene?

    • AKommunerne
    • BRegionerne
    • CStaten
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Kommunerne

  13. 13I hvilket år blev amterne erstattet af regionerne?

    • A1933
    • B1968
    • C2007
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. 2007

  14. 14Hvilken begivenhed fandt sted i Danmark i 1807?

    • ADanmark måtte afstå Slesvig
    • BKongen underskrev Danmarks Riges Grundlov
    • CBriterne bombarderede København
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Briterne bombarderede København

  15. 15Må en dommer bære synlige religiøse symboler i en retssal?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Nej

  16. 16Hvad er den kriminelle lavalder i Danmark?

    • A12 år
    • B15 år
    • C18 år
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. 15 år

  17. 17Hvor har USA luftbasen Thulebasen?

    • APå Bornholm
    • BPå Færøerne
    • CI Grønland
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. I Grønland

  18. 18Hvornår blev Nordslesvig, i dag kaldet Sønderjylland, genforenet med Danmark?

    • A1901
    • B1920
    • C1945
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. 1920

  19. 19Hvad var middel-levetiden for kvinder i 2019-2020?

    • A78-79 år
    • B83-84 år
    • C88-89 år
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. 83-84 år

  20. 20Hvor stor en del af alle lønmodtagere arbejder i dag i den offentlige sektor?

    • ACirka en tredjedel
    • BCirka to tredjedele
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Cirka en tredjedel

  21. 21Hvad var Knud Rasmussen (1879-1933) særligt kendt for?

    • AHan var komponist
    • BHan var kunstmaler
    • CHan var polarforsker
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Han var polarforsker

  22. 22I hvilket årti åbnede Danmarks første jernbanestrækning?

    • A1780’erne
    • B1840’erne
    • C1910’erne
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. 1840’erne

  23. 23Hvilken af følgende bygninger har den kendte danske arkitekt og designer Arne Jacobsen tegnet?

    • AOperaen i København
    • BChristiansborg
    • CDanmarks Nationalbank
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Danmarks Nationalbank

  24. 24Hvor gammel skal man være for at købe cigaretter i Danmark?

    • AMindst 16 år
    • BMindst 18 år
    • CMindst 21 år
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Mindst 18 år

  25. 25Hvilket af følgende partier fik flest stemmer ved folketingsvalget i 2019?

    • AVenstre
    • BDet Konservative Folkeparti
    • CDansk Folkeparti
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Venstre

  26. 26Hvor ofte skal der ifølge grundloven være folketingsvalg i Danmark?

    • AMindst hvert tredje år
    • BMindst hvert fjerde år
    • CMindst hvert femte år
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Mindst hvert fjerde år

  27. 27Hvilket politisk parti blev dannet i slutningen af 1950’erne som udbryder af Danmarks Kommunistiske Parti (DKP)?

    • AEnhedslisten
    • BDet Radikale Venstre
    • CSocialistisk Folkeparti
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Socialistisk Folkeparti

  28. 28Hvad indebar den seneste ændring af grundloven i 1953 blandt andet?

    • AAt valgretsalderen blev sænket til 18 år
    • BAt kvinder fik mulighed for at arve tronen
    • CAt Danmark blev medlem af FN
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. At kvinder fik mulighed for at arve tronen

  29. 29Hvor højt er Danmarks højeste naturlige punkt?

    • ACirka 170 meter over havets overflade
    • BCirka 470 meter over havets overflade
    • CCirka 770 meter over havets overflade
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Cirka 170 meter over havets overflade

  30. 30Omkring hvilken krig blev Danmark ramt af influenza-epidemien ”Den Spanske Syge”?

    • A2. Slesvigske Krig
    • B1. Verdenskrig
    • C2. Verdenskrig
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. 1. Verdenskrig

  31. 31Hvor mange indbyggere har Færøerne?

    • ACirka 50.000
    • BCirka 150.000
    • CCirka 250.000
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Cirka 50.000

  32. 32Hvem var Danmarks første socialdemokratiske statsminister?

    • AThorvald Stauning
    • BAnker Jørgensen
    • CPoul Nyrup Rasmussen
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Thorvald Stauning

  33. 33Hvorfor kaldes folketingsvalget i 1973 for ”Jordskredsvalget”?

    • AFordi der blev valgt flere kvinder end mænd til Folketinget
    • BFordi mange vælgere stemte på nye partier
    • CFordi Socialdemokratiet opnåede absolut flertal
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Fordi mange vælgere stemte på nye partier

  34. 34Hvem har skrevet romanen ”Barndommens Gade” fra 1943?

    • ANaja Marie Aidt
    • BLeonora Christina Skov
    • CTove Ditlevsen
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Tove Ditlevsen

  35. 35Kan man blive minister, hvis man ikke er medlem af Folketinget?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Ja

ActualidadPreguntas 36–40

  1. 36I hvilken sport vandt Viktor Axelsen guld ved OL i Tokyo?

    • ABadminton
    • BHækkeløb
    • CSvømning
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Badminton

  2. 37Hvem opløste i september 2021 foreningen ”Loyal to Familia”?

    • AFolketinget
    • BRegeringen
    • CHøjesteret
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Højesteret

  3. 38Hvem blev udnævnt til kultur- og kirkeminister i august 2021?

    • APernille Skipper
    • BSophie Løhde
    • CAne Halsboe-Jørgensen
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Ane Halsboe-Jørgensen

  4. 39Hvilket parti fik flest stemmer ved kommunalvalget på landsplan den 16. november 2021?

    • ASocialdemokratiet
    • BVenstre
    • CKonservative Folkeparti
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Socialdemokratiet

  5. 40Hvilken gruppe af offentligt ansatte strejkede i sommeren 2021 efter at have stemt nej til et overenskomstforslag?

    • AFolkeskolelærere
    • BSygeplejersker
    • CPædagoger
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Sygeplejersker

Valores danesesPreguntas 41–45

  1. 41Har alle friskoler og private grundskoler pligt til at udvikle og styrke elevernes respekt for ligestilling mellem kønnene?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Ja

  2. 42Kan man komme i fængsel for at sende sit barn til udlandet til forhold, der bringer barnets sundhed eller udvikling i alvorlig fare (genopdragelsesrejse)?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Ja

  3. 43Kan en familie ifølge dansk lov bestemme, hvem et familiemedlem på 18 år må være kæreste med?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Nej

  4. 44Er det lovligt at gennemføre en religiøs vielse af mindreårige i Danmark?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Nej

  5. 45Kan man ifølge dansk lov kræve, at svømmehaller har separate åbningstider for kvinder og mænd?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Nej

Archivos oficiales

Los archivos están en la web de Dansk og Prøver y se abren en una pestaña nueva.

SIRI publicó esta prueba. Las preguntas se reproducen a partir de los archivos oficiales. Nyborger es una herramienta privada de estudio, no una autoridad pública.

Otros exámenes anteriores

Responde cinco preguntas gratis con explicaciones