Ir al contenido principal
Próxima prueba: 25 de noviembre de 2026Inscripción hasta 21 de octubre de 2026Precio: 946 DKK

Examen oficial anterior

Prueba de ciudadanía danesa, 3 de junio de 2020

Esta es la prueba oficial del 3 de junio de 2020. Hazla aquí con tiempo o repasa todas las preguntas y respuestas más abajo. Las preguntas están en danés, como en la prueba real.

preguntas
40
de tiempo
45 min
para aprobar
Formato anterior de 40 preguntas

Haz la prueba con tiempo

Tienes 45 minutos y ves una pregunta cada vez. Al final recibes tu resultado con los dos requisitos para aprobar.

Todas las preguntas y respuestas

Las respuestas correctas siguen la hoja de respuestas oficial de SIRI.

Material de estudioPreguntas 1–35

  1. 1Må en dommer bære religiøse symboler i en retssal i Danmark?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Nej

  2. 2Hvor gammel skal man ifølge dansk lov være for at blive gift uden nogen særlig tilladelse?

    • AMindst 14 år
    • BMindst 16 år
    • CMindst 18 år
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Mindst 18 år

  3. 3Hvor længe kan politiet tilbageholde en anholdt person, der har lovligt ophold i Danmark, før personen skal stilles for en dommer?

    • AI op til 1 døgn
    • BI op til 3 døgn
    • CI op til 1 uge
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. I op til 1 døgn

  4. 4Hvad har regionerne ansvaret for at drive?

    • APoliti
    • BSygehuse
    • CBørnehaver
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Sygehuse

  5. 5Hvornår blev grundloven sidst ændret?

    • A1849
    • B1920
    • C1953
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. 1953

  6. 6Hvilket land kom mange af landbrugets sæsonarbejdere fra i slutningen af 1800-tallet?

    • APolen
    • BTyrkiet
    • CUSA
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Polen

  7. 7Kan alle under normale omstændigheder overvære møder i folketingssalen?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Ja

  8. 8Hvilken instans har som sin primære opgave at kontrollere, om der er sket forsømmelser eller fejl i offentlige myndigheders sagsbehandling?

    • AEtisk Råd
    • BFolketingets Ombudsmand
    • CPressenævnet
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Folketingets Ombudsmand

  9. 9Hvad hedder Kronprins Frederik og Kronprinsesse Marys ældste søn?

    • AGorm
    • BHarald
    • CChristian
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Christian

  10. 10Hvilket af følgende politiske partier er ældst?

    • ALiberal Alliance
    • BRadikale Venstre
    • CSocialistisk Folkeparti
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Radikale Venstre

  11. 11Hvorfor kaldes folketingsvalget i 1973 for jordskredsvalget?

    • AFordi der blev valgt flere kvinder end mænd til Folketinget
    • BFordi der var mange vælgere, der stemte på nye partier
    • CFordi Socialdemokratiet opnåede absolut flertal
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Fordi der var mange vælgere, der stemte på nye partier

  12. 12Hvem kan være medlem af et udvalg i Folketinget?

    • APolitikere, der er medlemmer af Folketinget
    • BEmbedsmænd, der er ansat i et ministerium
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Politikere, der er medlemmer af Folketinget

  13. 13Hvilken dansk forfatter fik i 1944 Nobelprisen i litteratur?

    • AKlaus Rifbjerg
    • BSteen Steensen Blicher
    • CJohannes V. Jensen
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Johannes V. Jensen

  14. 14Hvilken dansk videnskabsmand er kendt for opdagelsen af elektromagnetismen?

    • ANiels Bohr
    • BOle Rømer
    • CH.C. Ørsted
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. H.C. Ørsted

  15. 15Hvilket parti var Poul Nyrup Rasmussen formand for, da han blev statsminister i 1993?

    • AVenstre
    • BSocialdemokratiet
    • CDet Konservative Folkeparti
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Socialdemokratiet

  16. 16Hvad er den kriminelle lavalder i Danmark?

    • A12 år
    • B15 år
    • C18 år
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. 15 år

  17. 17Hvem er den lovgivende, den udøvende og den dømmende magt fordelt mellem?

    • AFolketinget, regeringen og domstolene
    • BFolketinget, regionerne og domstolene
    • CRegeringen, regionerne og kommunerne
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Folketinget, regeringen og domstolene

  18. 18Hvem kan uafhængigt af andre udskrive folketingsvalg inden udløbet af den 4-årige valgperiode?

    • AFolketingets formand
    • BStatsministeren
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Statsministeren

  19. 19Hvem er aftaleparter, når der skal indgås overenskomster om fx løn, pension og arbejdsforhold på det private arbejdsmarked?

    • AStat og kommuner
    • BRegering og embedsmænd
    • CFagforeninger og arbejdsgiverorganisationer
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Fagforeninger og arbejdsgiverorganisationer

  20. 20Hvor stor en andel af vælgerne stemmer normalt ved valg til Folketinget?

    • A60-69 %
    • B70-79 %
    • C80-89 %
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. 80-89 %

  21. 21Hvilket af følgende landområder mistede Danmark til Sverige i midten af 1600-tallet?

    • AHalland
    • BSmåland
    • CVärmland
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Halland

  22. 22I hvilket år blev motorvejsforbindelsen over Storebælt indviet?

    • AI 1986
    • BI 1998
    • CI 2010
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. I 1998

  23. 23Hvilket område har kommunerne ansvaret for at drive?

    • AFolkebibliotekerne
    • BUniversiteterne
    • CRetsvæsnet
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Folkebibliotekerne

  24. 24Hvilket parti stemte landmænd typisk på i midten af 1900-tallet?

    • ADansk Folkeparti
    • BDe grønne
    • CVenstre
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Venstre

  25. 25Hvilken arkitekt har sammen med Erik Møller tegnet rådhuset i Aarhus?

    • ABjarke Ingels
    • BArne Jacobsen
    • CVilhelm Dahlerup
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Arne Jacobsen

  26. 26Hvilket af følgende områder stillede en del unge sig kritisk over for i 1960’erne?

    • AKernefamilien
    • BEfterlønnen
    • CDe sociale medier
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Kernefamilien

  27. 27Hvilket af følgende slotte er en af Dronning Margrethes residenser udenfor København?

    • AEgeskov Slot
    • BFredensborg Slot
    • CKronborg Slot
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Fredensborg Slot

  28. 28Hvad stemte et flertal af de danske vælgere ja til ved en folkeafstemning i 1972?

    • AEn ændring af tronfølgeloven
    • BIndførelsen af en nordisk pasunion
    • CMedlemskab af Det Europæiske Fællesskab
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Medlemskab af Det Europæiske Fællesskab

  29. 29Hvad er C.W. Eckersberg kendt for?

    • AHan var kunstmaler
    • BHan var komponist
    • CHan var balletkoreograf
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Han var kunstmaler

  30. 30Hvilken gruppe unge var der flest af på højskolerne i 1800-tallet?

    • AGodsejernes børn
    • BArbejdernes børn
    • CBøndernes børn
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Bøndernes børn

  31. 31Hvilket af følgende temaer havde stor politisk opmærksomhed i 1990’erne?

    • AIntegration af indvandrere
    • BDanmarks rolle i Arktis
    • CDansk deltagelse i krigen i Afghanistan
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Integration af indvandrere

  32. 32Hvornår levede filosoffen Søren Kierkegaard?

    • AI 1700-tallet
    • BI 1800-tallet
    • CI 1900-tallet
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. I 1800-tallet

  33. 33Hvor stor en del af de beskæftigede arbejder i den offentlige sektor?

    • ACa. en tredjedel
    • BCa. to tredjedele
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Ca. en tredjedel

  34. 34Hvilken af følgende øgrupper er en del af det danske rigsfællesskab?

    • AShetlandsøerne
    • BOrkneyøerne
    • CFærøerne
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Færøerne

  35. 35Hvem skrev omkring år 1900 romanen Lykke-Per?

    • ACarl Nielsen
    • BChristen Købke
    • CHenrik Pontoppidan
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Henrik Pontoppidan

ActualidadPreguntas 36–40

  1. 36Hvilket forbud blev i forbindelse med COVID-19-krisen indført i Danmark i marts 2020?

    • AEt forbud mod større forsamlinger
    • BEt forbud mod at rejse mellem landsdelene
    • CEt udgangsforbud
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Et forbud mod større forsamlinger

  2. 37Hvilken verdenskendt dansk tennisspiller sluttede sin tenniskarriere i januar 2020?

    • ACaroline Wozniacki
    • BAnja Andersen
    • CViktor Axelsen
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Caroline Wozniacki

  3. 38Hvilket politisk parti er i regering?

    • AVenstre
    • BSocialdemokratiet
    • CDansk Folkeparti
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Socialdemokratiet

  4. 39Hvor gammel blev Dronning Margrethe den 16. april 2020?

    • A80 år
    • B70 år
    • C60 år
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. 80 år

  5. 40Hvilken historisk begivenhed har 100 års jubilæum i 2020?

    • AOptagelsen af Danmark i Forenede Nationer (FN)
    • BIndlemmelsen af Grønland i rigsfællesskabet
    • CSønderjyllands genforening med Danmark
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Sønderjyllands genforening med Danmark

Archivos oficiales

Los archivos están en la web de Dansk og Prøver y se abren en una pestaña nueva.

SIRI publicó esta prueba. Las preguntas se reproducen a partir de los archivos oficiales. Nyborger es una herramienta privada de estudio, no una autoridad pública.

Otros exámenes anteriores

Responde cinco preguntas gratis con explicaciones