Ir al contenido principal
Próxima prueba: 25 de noviembre de 2026Inscripción hasta 21 de octubre de 2026Precio: 946 DKK

Examen oficial anterior

Prueba de ciudadanía danesa, 29 de noviembre de 2023

Esta es la prueba oficial del 29 de noviembre de 2023. Hazla aquí con tiempo o repasa todas las preguntas y respuestas más abajo. Las preguntas están en danés, como en la prueba real.

preguntas
45
de tiempo
45 min
para aprobar
36 correctas y 4 de 5 preguntas de valores

Haz la prueba con tiempo

Tienes 45 minutos y ves una pregunta cada vez. Al final recibes tu resultado con los dos requisitos para aprobar.

Todas las preguntas y respuestas

Las respuestas correctas siguen la hoja de respuestas oficial de SIRI.

Material de estudioPreguntas 1–35

  1. 1Hvilket parti var Poul Nyrup Rasmussen formand for, da han var statsminister 1993-2001?

    • ADet Konservative Folkeparti
    • BVenstre
    • CSocialdemokratiet
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Socialdemokratiet

  2. 2Hvem har ansvaret for driften af børne- og ungdomstandplejen?

    • AKommunerne
    • BRegionerne
    • CStaten
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Kommunerne

  3. 3Kan et ægtepar ifølge dansk lov blive skilt, selvom den ene part ikke ønsker det?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Ja

  4. 4Hvem er kendt for at have beskrevet, hvordan man skal opføre sig i ’Takt og Tone – Hvordan Vi Omgås’ fra 1918?

    • AHerman Bang
    • BEmma Gad
    • CKaren Blixen
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Emma Gad

  5. 5Hvor længe varede Danmarks officielle militære modstand, da Tyskland angreb Danmark den 9. april 1940?

    • AMindre end en dag
    • BMellem en og to uger
    • CCirka halvanden måned
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Mindre end en dag

  6. 6Hvem består Europa-Parlamentet af?

    • AEmbedsmænd udpeget af EU-Kommissionen
    • BMinistre fra medlemsstaternes regeringer
    • CPolitikere direkte valgt af EU’s befolkninger
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Politikere direkte valgt af EU’s befolkninger

  7. 7Hvortil kan man normalt appellere en afgørelse fra byretten?

    • ALandsretten
    • BHøjesteret
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Landsretten

  8. 8Hvem samlede i slutningen af 1300-tallet Danmark, Norge og Sverige i en union?

    • AKnud den Store
    • BMargrete den 1.
    • CChristian den 3.
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Margrete den 1.

  9. 9Hvad er Vitus Bering særligt kendt for?

    • AHan var filosof
    • BHan var opdagelsesrejsende
    • CHan var komponist
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Han var opdagelsesrejsende

  10. 10Hvilket politisk parti blev dannet i slutningen af 1950’erne af en gruppe tidligere medlemmer af Danmarks Kommunistiske Parti (DKP)?

    • ASocialistisk Folkeparti
    • BAlternativet
    • CRadikale Venstre
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Socialistisk Folkeparti

  11. 11Hvor mange indbyggere har Færøerne?

    • ACirka 50.000
    • BCirka 150.000
    • CCirka 250.000
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Cirka 50.000

  12. 12Hvordan har arbejdsløsheden i Danmark overordnet udviklet sig de sidste ti år?

    • ADen er vokset
    • BDen er faldet
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Den er faldet

  13. 13Hvilket land sendte Danmark soldater til på baggrund af terrorangrebet i USA den 11. september 2001?

    • AMali
    • BKosovo
    • CAfghanistan
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Afghanistan

  14. 14Hvordan fejrer man traditionelt sankthans i Danmark?

    • AMan samles om aftenen og tænder bål
    • BMan holder fest og giver hinanden gaver
    • CMan klæder sig ud og slår katten af tønden
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Man samles om aftenen og tænder bål

  15. 15Hvilken nobelpris fik Johannes V. Jensen i 1944?

    • ANobelprisen i fysik
    • BNobelprisen i økonomi
    • CNobelprisen i litteratur
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Nobelprisen i litteratur

  16. 16Fra hvilket land kom der særligt mange asylansøgere til Danmark i 2015?

    • ASyrien
    • BIran
    • CUkraine
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Syrien

  17. 17Hvilket af følgende partier har aldrig været med i en regering?

    • ARadikale Venstre
    • BEnhedslisten
    • CSocialistisk Folkeparti
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Enhedslisten

  18. 18Hvem fik mere magt med enevælden, der blev indført i Danmark i 1660-61?

    • AAdelen
    • BKirken
    • CKongen
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Kongen

  19. 19Hvad karakteriserede blandt andet 1960’erne i Danmark?

    • AOliekrise og høj arbejdsløshed
    • BHøj økonomisk vækst med stor stigning i produktion og forbrug
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Høj økonomisk vækst med stor stigning i produktion og forbrug

  20. 20Hvor stor en andel af Grønland er dækket af is hele året?

    • ACirka 40 procent
    • BCirka 60 procent
    • CCirka 80 procent
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Cirka 80 procent

  21. 21Hvor ligger flest danske konger og dronninger begravet?

    • AViborg Domkirke
    • BRoskilde Domkirke
    • CRibe Domkirke
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Roskilde Domkirke

  22. 22Hvilken af følgende politikere var med til at stifte Dansk Folkeparti?

    • APernille Vermund
    • BInger Støjberg
    • CPia Kjærsgaard
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Pia Kjærsgaard

  23. 23Hvad var Carl Nielsen (1865-1931) særligt kendt for?

    • AHan var maler
    • BHan var arkitekt
    • CHan var komponist
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Han var komponist

  24. 24Er der flest mænd eller kvinder, der gennemfører en videregående uddannelse?

    • AMænd
    • BKvinder
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Kvinder

  25. 25Hvornår blev Nina Bang udnævnt til Danmarks første kvindelige minister?

    • A1924
    • B1941
    • C1963
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. 1924

  26. 26Hvor stor en andel af Danmarks befolkning udgøres af indvandrere og deres efterkommere?

    • ACirka 5 procent
    • BCirka 15 procent
    • CCirka 25 procent
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Cirka 15 procent

  27. 27Var Danmark besat af tyske tropper under 1. Verdenskrig (1914-18)?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Nej

  28. 28Hvilket af følgende partier er nyest?

    • ALiberal Alliance
    • BDet Konservative Folkeparti
    • CEnhedslisten
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Liberal Alliance

  29. 29Hvor stor en andel af kvinder i Danmark mellem 16 og 64 år er i beskæftigelse?

    • ACirka 45 procent
    • BCirka 60 procent
    • CCirka 75 procent
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Cirka 75 procent

  30. 30Hvilken instans har som sin primære opgave at kontrollere offentlige myndigheders sagsbehandling?

    • AEtisk Råd
    • BFolketingets Ombudsmand
    • CPressenævnet
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Folketingets Ombudsmand

  31. 31For hvilken film har Bille August vundet en Oscar?

    • APelle Erobreren
    • BJerusalem
    • CZappa
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Pelle Erobreren

  32. 32Hvilke af følgende krige med dansk deltagelse foregik i 1600-tallet?

    • ADe Slesvigske Krige
    • BEnglandskrigene
    • CSvenskekrigene
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Svenskekrigene

  33. 33Fik kvinder valgret til Folketinget med grundloven i 1849?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Nej

  34. 34Hvad er der sket med folkepensionsalderen siden 2018?

    • ADen er blevet højere
    • BDen er uændret
    • CDen er blevet lavere
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Den er blevet højere

  35. 35Hvilken international organisation blev Danmark medlem af i 1945?

    • AEU
    • BWTO
    • CFN
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. FN

ActualidadPreguntas 36–40

  1. 36Hvad anbefalede et flertal i Etisk Råd i september 2023?

    • AAt afskaffe den fri abort
    • BAt sænke grænsen for fri abort fra 12 til 9 uger
    • CAt hæve grænsen for fri abort fra 12 til 18 uger
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. At hæve grænsen for fri abort fra 12 til 18 uger

  2. 37Hvem blev ny formand for Venstre i november 2023?

    • AStephanie Lohse
    • BSophie Løhde
    • CTroels Lund Poulsen
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Troels Lund Poulsen

  3. 38Hvilken fødselsdag fejrede prins Christian i oktober 2023?

    • A18 år
    • B20 år
    • C25 år
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. 18 år

  4. 39Hvilken af følgende handlinger kan blive strafbar efter en ændring af straffeloven, som regeringen har foreslået i efteråret 2023?

    • AAt bære religiøs hovedbeklædning i folkeskolen
    • BAt brænde Biblen, Koranen eller Toraen offentligt
    • CAt foretage omskæring af drenge
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. At brænde Biblen, Koranen eller Toraen offentligt

  5. 40Fra hvilket land modtog Danmark statsbesøg af en præsident i august 2023?

    • AFrankrig
    • BIndien
    • CUkraine
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Ukraine

Valores danesesPreguntas 41–45

  1. 41Er Danmark blandt de ti lande i verden, som har den højeste grad af politisk frihed og borgerrettigheder (ifølge Freedom House, Freedom in the World 2023)?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Ja

  2. 42Hvem kan blive biskop i den danske folkekirke?

    • AKun mænd
    • BKun kvinder
    • CBåde mænd og kvinder
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Både mænd og kvinder

  3. 43Kan man ifølge dansk lov kræve, at en anden borger aldrig må udtale sig kritisk om ens religion?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Nej

  4. 44Kan man ifølge dansk lov blive idømt den højeste straf (fængsel på livstid), hvis man med vold eller trussel om vold forsøger at forhindre ministre i at træffe en beslutning?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Ja

  5. 45Hvilken myndighed kan opløse (forbyde) en forening, der søger at opnå sine mål med vold?

    • APolitiet
    • BDomstolene
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Domstolene

Archivos oficiales

Los archivos están en la web de Dansk og Prøver y se abren en una pestaña nueva.

SIRI publicó esta prueba. Las preguntas se reproducen a partir de los archivos oficiales. Nyborger es una herramienta privada de estudio, no una autoridad pública.

Otros exámenes anteriores

Responde cinco preguntas gratis con explicaciones