Ir al contenido principal
Próxima prueba: 25 de noviembre de 2026Inscripción hasta 21 de octubre de 2026Precio: 946 DKK

Examen oficial anterior

Prueba de ciudadanía danesa, 31 de mayo de 2023

Esta es la prueba oficial del 31 de mayo de 2023. Hazla aquí con tiempo o repasa todas las preguntas y respuestas más abajo. Las preguntas están en danés, como en la prueba real.

preguntas
45
de tiempo
45 min
para aprobar
36 correctas y 4 de 5 preguntas de valores

Haz la prueba con tiempo

Tienes 45 minutos y ves una pregunta cada vez. Al final recibes tu resultado con los dos requisitos para aprobar.

Todas las preguntas y respuestas

Las respuestas correctas siguen la hoja de respuestas oficial de SIRI.

Material de estudioPreguntas 1–35

  1. 1Hvilket af følgende områder har kommunerne ansvaret for driften af?

    • ADomstole
    • BVuggestuer
    • CSygehuse
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Vuggestuer

  2. 2Hvilken filminstruktør vandt en Oscar for filmen Hævnen fra 2010?

    • AErik Balling
    • BCarl Theodor Dreyer
    • CSusanne Bier
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Susanne Bier

  3. 3Hvornår besluttede Island ved en folkeafstemning at oprette en republik, der var uafhængig af Danmark?

    • A1904
    • B1944
    • C1984
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. 1944

  4. 4Hvilket parti tilhørte Lars Løkke Rasmussen, da han var statsminister i perioderne 2009-11 og 2015-19?

    • AVenstre
    • BSocialdemokratiet
    • CDet Konservative Folkeparti
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Venstre

  5. 5Hvem består Rådet for Den Europæiske Union af?

    • APolitikere direkte valgt af EU’s befolkninger
    • BEmbedsmænd udpeget af EU-Kommissionen
    • CMinistre fra medlemsstaternes regeringer
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Ministre fra medlemsstaternes regeringer

  6. 6Hvad hedder Grønlands største by?

    • ANuuk
    • BTórshavn
    • CReykjavik
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Nuuk

  7. 7Hvor gammel skal man mindst være for at købe stærk spiritus?

    • A15 år
    • B18 år
    • C21 år
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. 18 år

  8. 8Hvilket af følgende partier er ældst?

    • ADet Konservative Folkeparti
    • BDansk Folkeparti
    • CSocialistisk Folkeparti
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Det Konservative Folkeparti

  9. 9Hvad hed forsangeren i bandet Gasolin?

    • AKim Larsen
    • BMichael Bundesen
    • CSteffen Brandt
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Kim Larsen

  10. 10I hvilket af følgende århundreder fandt dansk slavehandel mellem Afrika og de danske kolonier i Caribien sted?

    • A1100-tallet
    • B1400-tallet
    • C1700-tallet
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. 1700-tallet

  11. 11Kan regionerne opkræve skatter?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Nej

  12. 12Hvilket af følgende steder i København blev der begået et terrorangreb i 2015?

    • AVed den jødiske synagoge
    • BVed Hovedbanegården
    • CI lufthavnen
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Ved den jødiske synagoge

  13. 13Hvem fik især betydning for folkehøjskolerne i 1800-tallet?

    • ASteen Steensen Blicher
    • BJohannes V. Jensen
    • CN.F.S. Grundtvig
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. N.F.S. Grundtvig

  14. 14Hvilket emne har der været afholdt flest folkeafstemninger om i Danmark siden 1953?

    • AGrundloven
    • BValgretsalderen
    • CDanmarks forhold til EU
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Danmarks forhold til EU

  15. 15Hvordan har de politiske partiers samlede medlemstal overordnet udviklet sig siden 1950?

    • ADet er steget
    • BDet er faldet
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Det er faldet

  16. 16Hvem var Danmarks første socialdemokratiske statsminister?

    • AThorvald Stauning
    • BJens Otto Krag
    • CAnker Jørgensen
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Thorvald Stauning

  17. 17I forbindelse med hvilken krig blev Danmark ramt af influenzaepidemien Den Spanske Syge?

    • A2. Slesvigske Krig
    • B1. Verdenskrig
    • C2. Verdenskrig
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. 1. Verdenskrig

  18. 18Hvem skrev romanen Lykke-Per omkring år 1900?

    • AAmalie Skram
    • BMartin A. Hansen
    • CHenrik Pontoppidan
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Henrik Pontoppidan

  19. 19Hvilket symbol indgår i Færøernes flag?

    • AEn cirkel
    • BEn stjerne
    • CEt kors
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Et kors

  20. 20Hvordan ændrede forholdet mellem kongen og kirken sig som følge af reformationen i 1500-tallet?

    • AKongen fik mindre magt over kirken
    • BKongen fik mere magt over kirken
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Kongen fik mere magt over kirken

  21. 21Hvem er aftaleparter, når der skal indgås overenskomster om fx løn, pension og arbejdsforhold på det private arbejdsmarked?

    • AStat og kommuner
    • BRegering og embedsmænd
    • CFagforeninger og arbejdsgiverorganisationer
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Fagforeninger og arbejdsgiverorganisationer

  22. 22Hvad er den kriminelle lavalder i Danmark?

    • A15 år
    • B18 år
    • C20 år
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. 15 år

  23. 23Hvilket land har været i union med Danmark i over 400 år (mellem 1380 og 1814)?

    • ASverige
    • BNorge
    • CFinland
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Norge

  24. 24Støttede den daværende danske regering den amerikansk ledede invasion af Irak i 2003 (Irak-krigen)?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Ja

  25. 25Kan to personer af samme køn indgå et ægteskab?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Ja

  26. 26Hvilket EU-land har flest indvandrere og efterkommere i Danmark oprindelse i?

    • ASpanien
    • BPolen
    • CFrankrig
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Polen

  27. 27Hvor højt over havets overflade ligger Danmarks højeste naturlige punkt?

    • ACirka 170 meter
    • BCirka 470 meter
    • CCirka 770 meter
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Cirka 170 meter

  28. 28Hvornår blev Danmark medlem af NATO?

    • A1949
    • B1957
    • C1973
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. 1949

  29. 29Hvilken politisk bevægelse var rødstrømpebevægelsen en del af?

    • AArbejderbevægelsen i 1930’erne
    • BKvindebevægelsen i 1970’erne
    • CMiljøbevægelsen i 1990’erne
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Kvindebevægelsen i 1970’erne

  30. 30Kan statsministeren udpege en minister, der ikke er medlem af Folketinget?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Ja

  31. 31Hvad er Suzanne Brøgger og Naja Marie Aidt især kendte for?

    • ADe er skuespillere
    • BDe er malere
    • CDe er forfattere
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. De er forfattere

  32. 32Hvordan har andelen af borgere over 64 år udviklet sig siden 1980?

    • AAndelen er faldet
    • BAndelen er steget
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Andelen er steget

  33. 33Hvilket af følgende partier har flest borgmesterposter i Danmark?

    • AVenstre
    • BDansk Folkeparti
    • CDet Konservative Folkeparti
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Venstre

  34. 34Skal alle skattepligtige borgere betale kirkeskat?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Nej

  35. 35Hvor længe kan politiet tilbageholde en anholdt person med lovligt ophold i Danmark, før personen skal stilles for en dommer?

    • AI op til 1 døgn
    • BI op til 3 døgn
    • CI op til 1 uge
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. I op til 1 døgn

ActualidadPreguntas 36–40

  1. 36Hvad hedder formanden for SF (Socialistisk Folkeparti)?

    • AFranciska Rosenkilde
    • BMai Villadsen
    • CPia Olsen Dyhr
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Pia Olsen Dyhr

  2. 37Hvilken helligdag bliver afskaffet fra 2024?

    • AStore Bededag
    • BKristi himmelfartsdag
    • CSkærtorsdag
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Store Bededag

  3. 38I hvilken sport vandt det danske herrelandshold verdensmesterskabet i januar 2023?

    • AVolleyball
    • BBasketball
    • CHåndbold
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Håndbold

  4. 39Hvilken forfatter til blandt andet tv-serien Matador døde i januar 2023 105 år gammel?

    • AKlaus Rifbjerg
    • BLise Nørgaard
    • CInger Christensen
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Lise Nørgaard

  5. 40Hvilken nobelpris blev Morten Meldal tildelt i december 2022?

    • ANobelprisen i økonomi
    • BNobelprisen i litteratur
    • CNobelprisen i kemi
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Nobelprisen i kemi

Valores danesesPreguntas 41–45

  1. 41Kan en dansk statsborger blive straffet ved en dansk domstol, hvis vedkommende medvirker til menneskehandel i udlandet?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Ja

  2. 42Kan forældre ifølge dansk lov bestemme, hvem en søn eller datter på 18 år må være kæreste med?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Nej

  3. 43Har alle friskoler i Danmark pligt til at styrke elevernes respekt for ligestilling mellem kønnene?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Ja

  4. 44Er Danmark blandt de ti lande i verden, som menes at have den højeste grad af pressefrihed ifølge Reporters Without Borders (Press Freedom Index, 2022)?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Ja

  5. 45Kan præster og imamer blive straffet med fængsel, hvis de som led i religiøs oplæring udtrykker støtte til vold, terrorisme, frihedsberøvelse eller tvang?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Ja

Archivos oficiales

Los archivos están en la web de Dansk og Prøver y se abren en una pestaña nueva.

SIRI publicó esta prueba. Las preguntas se reproducen a partir de los archivos oficiales. Nyborger es una herramienta privada de estudio, no una autoridad pública.

Otros exámenes anteriores

Responde cinco preguntas gratis con explicaciones