Ir al contenido principal
Próxima prueba: 25 de noviembre de 2026Inscripción hasta 21 de octubre de 2026Precio: 946 DKK

Examen oficial anterior

Prueba de ciudadanía danesa, 1 de junio de 2022

Esta es la prueba oficial del 1 de junio de 2022. Hazla aquí con tiempo o repasa todas las preguntas y respuestas más abajo. Las preguntas están en danés, como en la prueba real.

preguntas
45
de tiempo
45 min
para aprobar
36 correctas y 4 de 5 preguntas de valores

Haz la prueba con tiempo

Tienes 45 minutos y ves una pregunta cada vez. Al final recibes tu resultado con los dos requisitos para aprobar.

Todas las preguntas y respuestas

Las respuestas correctas siguen la hoja de respuestas oficial de SIRI.

Material de estudioPreguntas 1–35

  1. 1Hvad har regionerne ansvaret for driften af?

    • APoliti
    • BBørnehaver
    • CSygehuse
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Sygehuse

  2. 2Hvilken dansk forfatter har skrevet bogen Den Afrikanske Farm?

    • AKaren Blixen
    • BH.C. Andersen
    • CTove Ditlevsen
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Karen Blixen

  3. 3Hvornår fik Danmark økonomisk hjælp fra USA i forbindelse med Marshall-planen?

    • AOmkring 1920
    • BOmkring 1950
    • COmkring 1980
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Omkring 1950

  4. 4For hvilken film vandt Gabriel Axel en Oscar i 1988?

    • ADruk
    • BItaliensk for begyndere
    • CBabettes gæstebud
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Babettes gæstebud

  5. 5Hvilket parti stemte arbejdere typisk på i midten af 1900-tallet?

    • AVenstre
    • BSocialdemokratiet
    • CRadikale Venstre
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Socialdemokratiet

  6. 6Hvor mange indbyggere har Grønland?

    • ACirka 55.000
    • BCirka 255.000
    • CCirka 455.000
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Cirka 55.000

  7. 7Hvilke af følgende landområder mistede Danmark i 1658?

    • ASkåne, Halland og Blekinge
    • BShetlandsøerne og Orkneyøerne
    • CDe Vestindiske Øer
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Skåne, Halland og Blekinge

  8. 8Hvad er NATO?

    • AEt internationalt frihandelsområde
    • BEn international forsvarsalliance
    • CEt internationalt flygtningesamarbejde
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. En international forsvarsalliance

  9. 9Hvornår blev der indført fri abort i Danmark?

    • A1935
    • B1951
    • C1973
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. 1973

  10. 10Er flertallet af lønmodtagere på det danske arbejdsmarked medlem af en fagforening?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Ja

  11. 11Kan en regering bestemme, hvordan en dommer skal dømme i en retssag?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Nej

  12. 12I hvilket årti blev Danmark ramt af en flerårig økonomisk krise, som blev udløst af store prisstigninger på olie?

    • A1930’erne
    • B1950’erne
    • C1970’erne
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. 1970’erne

  13. 13Hvilket af følgende lande har flest indvandrere og efterkommere i Danmark oprindelse i?

    • APakistan
    • BIran
    • CTyrkiet
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Tyrkiet

  14. 14Ved hvilken grundlovsændring fik kvinder valgret til Folketinget?

    • AGrundlovsændringen i 1866
    • BGrundlovsændringen i 1915
    • CGrundlovsændringen i 1953
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Grundlovsændringen i 1915

  15. 15Hvad er Danmark og en række andre lande især forpligtet til ifølge Paris-aftalen fra 2015?

    • AAt reducere udslippet af drivhusgasser i atmosfæren
    • BAt bruge flere penge på forsvaret
    • CAt samarbejde om forebyggelse af grænseoverskridende kriminalitet
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. At reducere udslippet af drivhusgasser i atmosfæren

  16. 16Hvilket parti tilhørte Poul Schlüter, som var statsminister i perioden 1982-93?

    • ASocialdemokratiet
    • BRadikale Venstre
    • CDet Konservative Folkeparti
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Det Konservative Folkeparti

  17. 17Var Danmark besat af tyske tropper under 1. Verdenskrig?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Nej

  18. 18Hvem er aftaleparter, når der skal indgås overenskomster om fx løn, pension og arbejdsforhold på det private arbejdsmarked?

    • AStat og kommuner
    • BRegering og embedsmænd
    • CFagforeninger og arbejdsgiverorganisationer
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Fagforeninger og arbejdsgiverorganisationer

  19. 19Hvem har som udgangspunkt forældremyndigheden, når en far og en mor, der er gift med hinanden, har et fælles barn?

    • AFaren og moren i fællesskab
    • BFaren
    • CMoren
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Faren og moren i fællesskab

  20. 20Hvor mange kommuner er der i Danmark?

    • A38
    • B68
    • C98
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. 98

  21. 21Hvilken religion var den mest udbredte i Danmark i middelalderen (cirka 1050-1500)?

    • AKatolsk kristendom
    • BProtestantisk kristendom
    • COrtodoks kristendom
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Katolsk kristendom

  22. 22Hvornår blev Enhedslisten valgt til Folketinget første gang?

    • A1973
    • B1994
    • C2011
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. 1994

  23. 23Hvor længe varede Danmarks officielle militære modstand, da Tyskland angreb Danmark den 9. april 1940?

    • AMindre end en dag
    • BCirka en måned
    • CMere end et år
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Mindre end en dag

  24. 24Er der flest mænd eller kvinder, der fuldfører en videregående uddannelse?

    • AMænd
    • BKvinder
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Kvinder

  25. 25Hvornår blev andelsbevægelsen grundlagt i Danmark med oprettelsen af de første brugsforeninger og andelsmejerier?

    • AI 1700-tallet
    • BI 1800-tallet
    • CI 1900-tallet
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. I 1800-tallet

  26. 26Hvilket år blev Margrethe d. 2. dronning af Danmark?

    • A1972
    • B1982
    • C1992
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. 1972

  27. 27Hvem har skrevet et stort antal af salmerne i Den Danske Salmebog?

    • AHerman Bang
    • BLudvig Holberg
    • CN.F.S. Grundtvig
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. N.F.S. Grundtvig

  28. 28Hvad er Anna Ancher og Michael Ancher særligt kendt for?

    • ADe var komponister
    • BDe var filminstruktører
    • CDe var kunstmalere
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. De var kunstmalere

  29. 29I hvilke årtier udspiller det meste af tv-serien Matador sig?

    • A1880’erne og 1890’erne
    • B1930’erne og 1940’erne
    • C1960’erne og 1970’erne
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. 1930’erne og 1940’erne

  30. 30Hvad hedder den danske EU-kommissær?

    • AMargrethe Vestager
    • BMargrete Auken
    • CHelle Thorning-Schmidt
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Margrethe Vestager

  31. 31Hvordan har de politiske partiers medlemstal overordnet udviklet sig siden 1950?

    • ADe er faldet
    • BDe er steget
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. De er faldet

  32. 32Hvilken organisation blev Danmark medlem af i 1945?

    • AVerdenshandelsorganisationen (WTO)
    • BDen Europæiske Union (EU)
    • CDe Forenede Nationer (FN)
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. De Forenede Nationer (FN)

  33. 33Hvilken dag er det grundlovsdag i Danmark?

    • ADen 5. juni
    • BDen 15. juni
    • CDen 23. juni
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Den 5. juni

  34. 34Betaler alle skattepligtige borgere kirkeskat?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Nej

  35. 35Hvortil kan man anke en afgørelse fra byretten?

    • ALandsretten
    • BHøjesteret
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Landsretten

ActualidadPreguntas 36–40

  1. 36Hvor stor en andel af Danmarks befolkning er blevet vaccineret mindst to gange mod coronavirus?

    • ACirka 30 procent
    • BCirka 50 procent
    • CCirka 80 procent
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Cirka 80 procent

  2. 37Hvem blev valgt som ny formand for Dansk Folkeparti i januar 2022?

    • APia Kjærsgaard
    • BMorten Messerschmidt
    • CKristian Thulesen Dahl
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Morten Messerschmidt

  3. 38Hvilke partier anbefaler vælgerne at stemme nej til, at Danmark afskaffer EU-forsvarsforbeholdet ved folkeafstemningen den 1. juni?

    • ASocialdemokratiet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti
    • BVenstre, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance
    • CDansk Folkeparti, Enhedslisten og Nye Borgerlige
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Nye Borgerlige

  4. 39Hvilken fodboldspiller spillede igen for landsholdet i marts 2022 efter 9 måneders fravær på grund af et hjertestop?

    • ASimon Kjær
    • BChristian Eriksen
    • CKasper Schmeichel
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Christian Eriksen

  5. 40Hvilken domstol dømte tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg for ulovligt at have adskilt asylsøgende par?

    • ALandsretten
    • BHøjesteret
    • CRigsretten
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Rigsretten

Valores danesesPreguntas 41–45

  1. 41Kan man ifølge dansk lov kræve, at kød, der serveres i daginstitutioner, stammer fra dyr, der er rituelt slagtet?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Nej

  2. 42Kan kvinder blive biskopper i den danske folkekirke?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Ja

  3. 43Kan personer med bopæl i Danmark blive straffet med fængsel på livstid for at tilslutte sig en væbnet styrke, som kæmper mod den danske stat?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Ja

  4. 44Kan man ifølge dansk lov indgå ægteskab med mere end én person ad gangen?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Nej

  5. 45Er Danmark blandt de tre lande i verden, som menes at have mindst korruption i den offentlige sektor ifølge Transparency International (Corruption Perception Index, 2021)?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Ja

Archivos oficiales

Los archivos están en la web de Dansk og Prøver y se abren en una pestaña nueva.

SIRI publicó esta prueba. Las preguntas se reproducen a partir de los archivos oficiales. Nyborger es una herramienta privada de estudio, no una autoridad pública.

Otros exámenes anteriores

Responde cinco preguntas gratis con explicaciones