Ir al contenido principal
Próxima prueba: 25 de noviembre de 2026Inscripción hasta 21 de octubre de 2026Precio: 946 DKK

Examen oficial anterior

Prueba de ciudadanía danesa, 2 de junio de 2021

Esta es la prueba oficial del 2 de junio de 2021. Hazla aquí con tiempo o repasa todas las preguntas y respuestas más abajo. Las preguntas están en danés, como en la prueba real.

preguntas
40
de tiempo
45 min
para aprobar
Formato anterior de 40 preguntas

Haz la prueba con tiempo

Tienes 45 minutos y ves una pregunta cada vez. Al final recibes tu resultado con los dos requisitos para aprobar.

Todas las preguntas y respuestas

Las respuestas correctas siguen la hoja de respuestas oficial de SIRI.

Material de estudioPreguntas 1–35

  1. 1Hvilket land var Danmark i union med indtil 1814?

    • ASverige
    • BEstland
    • CNorge
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Norge

  2. 2Hvilket år ophørte den danske regerings samarbejdspolitik med den tyske besættelsesmagt under 2. Verdenskrig?

    • A1941
    • B1943
    • C1945
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. 1943

  3. 3Hvilket parti var Poul Schlüter formand for, da han var statsminister i perioden 1982-1993?

    • AVenstre
    • BSocialdemokratiet
    • CDet Konservative Folkeparti
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Det Konservative Folkeparti

  4. 4Hvordan fejrer man traditionelt sankthans i Danmark?

    • AMan samles om aftenen og tænder bål
    • BMan holder fest og giver hinanden gaver
    • CMan klæder sig ud og slår katten af tønden
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Man samles om aftenen og tænder bål

  5. 5Er det et krav, at man som dansk statsborger skal være medlem af folkekirken?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Nej

  6. 6Hvem vedtager et lovforslag?

    • ARegeringen
    • BFolketinget
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Folketinget

  7. 7Hvor ofte afholdes der kommunalvalg?

    • AHvert 3. år
    • BHvert 4. år
    • CHvert 5. år
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Hvert 4. år

  8. 8Hvilken historisk begivenhed fandt sted i 1864?

    • ADanmark tabte Den 2. Slesvigske Krig
    • BKongen underskrev Danmarks Riges Grundlov
    • CBriterne bombarderede København
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Danmark tabte Den 2. Slesvigske Krig

  9. 9Kan et ægtepar ifølge dansk lov blive skilt, selvom den ene part ikke ønsker det?

    • AJa
    • BNej
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Ja

  10. 10Inden for hvilket område fik Niels Bohr Nobelprisen i 1922?

    • AMedicin
    • BFysik
    • CLitteratur
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Fysik

  11. 11Hvor stor en del af Danmark er i dag opdyrket landbrugsland?

    • ANæsten 1/6
    • BNæsten 1/3
    • CNæsten 2/3
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Næsten 2/3

  12. 12På hvilken af følgende mærkedage holder dronningen hvert år en tale til hele rigsfællesskabet?

    • AJuleaften
    • BNytårsaften
    • CGrundlovsdag
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Nytårsaften

  13. 13Kan regeringen bestemme, hvordan en dommer skal dømme i en konkret retssag?

    • ANej
    • BJa
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Nej

  14. 14Hvornår blev den første lov om folkepension vedtaget?

    • A1933
    • B1956
    • C1982
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. 1956

  15. 15Hvilken af følgende personer gav i 1800-tallet inspiration til oprettelsen af folkehøjskoler?

    • AThomas Kingo
    • BJohannes V. Jensen
    • CN.F.S. Grundtvig
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. N.F.S. Grundtvig

  16. 16Hvad kaldes den bevægelse, hvor bønderne i 1800-tallet slog sig sammen om at oprette mejerier og brugsforeninger?

    • AGræsrodsbevægelsen
    • BModstandsbevægelsen
    • CAndelsbevægelsen
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Andelsbevægelsen

  17. 17Hvor stor en del af de samlede offentlige udgifter går til indkomstoverførsler?

    • ACa. 1/3
    • BCa. 1/6
    • CCa. 1/9
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Ca. 1/3

  18. 18Hvilken af følgende befolkningsgrupper fik partiet Venstre flest stemmer fra i slutningen af 1800-tallet?

    • AGodsejere
    • BArbejdere
    • CBønder
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Bønder

  19. 19Hvilken af følgende øgrupper er i rigsfællesskab med Danmark?

    • AFærøerne
    • BOrkneyøerne
    • CShetlandsøerne
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Færøerne

  20. 20Ved hvilken grundlovsændring fik kvinder valgret til Folketinget?

    • AGrundlovsændringen i 1866
    • BGrundlovsændringen i 1915
    • CGrundlovsændringen i 1953
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Grundlovsændringen i 1915

  21. 21Hvornår fik personer af samme køn ret til at indgå ægteskab?

    • A1972
    • B1992
    • C2012
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. 2012

  22. 22Hvem skrev omkring år 1200 værket Gesta Danorum, der indeholder fortællinger om Danmarks historie og nordisk mytologi?

    • ASaxo
    • BBrorson
    • CAnsgar
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Saxo

  23. 23Hvem repræsenterer DA, når der skal forhandles kollektive overenskomster på det danske arbejdsmarked?

    • AArbejdsgiverne
    • BRegeringen
    • CLønmodtagerne
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Arbejdsgiverne

  24. 24Hvor gamle er kvinder i gennemsnit i Danmark, når de føder deres første barn?

    • ACa. 19 år
    • BCa. 24 år
    • CCa. 29 år
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Ca. 29 år

  25. 25Hvor mange procent af stemmerne ved et folketingsvalg skal et parti normalt have for at komme i Folketinget?

    • AMindst 2 %
    • BMindst 4 %
    • CMindst 6 %
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Mindst 2 %

  26. 26Hvilken type regering har været mest almindelig i Danmark siden 2. Verdenskrig?

    • AMindretalsregeringer
    • BFlertalsregeringer
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Mindretalsregeringer

  27. 27Hvilken befolkningsgruppe fik begrænset deres rettigheder med indførelsen af stavnsbåndet i 1733?

    • ABorgerskabet
    • BBønderne
    • CAdelen
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Bønderne

  28. 28Hvem skrev i 1722 komedien Jeppe på Bjerget?

    • AKlaus Rifbjerg
    • BKaren Blixen
    • CLudvig Holberg
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Ludvig Holberg

  29. 29Hvilket politisk parti opstod i 1870’erne som en del af arbejderbevægelsen?

    • ARadikale Venstre
    • BSocialdemokratiet
    • CSocialistisk Folkeparti
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Socialdemokratiet

  30. 30Hvornår blev Grønlands hjemmestyreordning indført?

    • A1949
    • B1979
    • C2019
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. 1979

  31. 31Hvad stemte danskerne ja til ved en folkeafstemning i 1972?

    • AEn ændring af tronfølgeloven
    • BEn nedsættelse af valgretsalderen
    • CMedlemskab af Det Europæiske Fællesskab
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Medlemskab af Det Europæiske Fællesskab

  32. 32Hvornår ophørte Den Kolde Krig?

    • AOmkring 1950
    • BOmkring 1970
    • COmkring 1990
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Omkring 1990

  33. 33Hvem skal betale kirkeskat?

    • AAlle skattepligtige borgere
    • BSkattepligtige medlemmer af folkekirken
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. Skattepligtige medlemmer af folkekirken

  34. 34Hvilke problemer i samfundet skulle Kanslergadeforliget fra 1933 især løse?

    • AØkonomiske problemer
    • BMiljømæssige problemer
    • CIntegrationsproblemer
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Økonomiske problemer

  35. 35Hvornår gjorde en større gruppe af unge oprør mod samfundets traditionelle normer, så det fx blev mere accepteret at få børn uden at være gift?

    • AI slutningen af 1920’erne
    • BI slutningen af 1940’erne
    • CI slutningen af 1960’erne
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. I slutningen af 1960’erne

ActualidadPreguntas 36–40

  1. 36Hvad omhandler Folketingets tiltale i rigsretssagen mod tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg blandt andet?

    • ABeslaglæggelse af flygtninges værdigenstande ved indrejse
    • BMidlertidigt stop for familiesammenføringer
    • CAdskillelse af asylsøgende ægtefæller og samlevende par
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. Adskillelse af asylsøgende ægtefæller og samlevende par

  2. 37Hvilken begivenhed blev markeret den 5. april 2021?

    • A50-årsdagen for Danmarks indtræden i Det Europæiske Fællesskab (EF)
    • B75-årsdagen for, at den sovjetiske hær forlod Bornholm efter 2. Verdenskrig
    • C100-årsdagen for Sønderjyllands genforening med resten af Danmark
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: B. 75-årsdagen for, at den sovjetiske hær forlod Bornholm efter 2. Verdenskrig

  3. 38Hvilken begivenhed fandt sted den 15. maj 2021?

    • APrins Christians konfirmation
    • BPrins Joachims 50-års fødselsdag
    • CKronprinsesse Mary og Kronprins Frederiks sølvbryllup
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Prins Christians konfirmation

  4. 39Hvilken dansk film vandt i april 2021 en Oscar for bedste internationale film?

    • ADruk
    • BFesten
    • CIdioterne
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: A. Druk

  5. 40Hvad har protestgruppen Men in Black flere gange demonstreret imod?

    • AGlobaliseringen
    • BIndvandring
    • CCOVID 19-restriktioner
    Ver respuesta

    Respuesta correcta: C. COVID 19-restriktioner

Archivos oficiales

Los archivos están en la web de Dansk og Prøver y se abren en una pestaña nueva.

SIRI publicó esta prueba. Las preguntas se reproducen a partir de los archivos oficiales. Nyborger es una herramienta privada de estudio, no una autoridad pública.

Otros exámenes anteriores

Responde cinco preguntas gratis con explicaciones