Skip to main content
Next exam: 25 November 2026Register by 21 October 2026Fee: 946 DKK

Previous official test

Danish Citizenship Test, 6 June 2019

This is the official test from 6 June 2019. Take it here with a timer, or review all questions and answers below. The questions are in Danish, as in the real test.

questions
40
time limit
45 min
to pass
Older format with 40 questions

Take the test with a timer

You have 45 minutes and see one question at a time. At the end, you get your result with both passing requirements.

All questions and answers

The correct answers follow SIRI's official answer sheet.

Learning materialQuestions 1–35

  1. 1Hvilken af følgende øgrupper er i rigsfællesskab med Danmark?

    • AFærøerne
    • BÅlandsøerne
    • CShetlandsøerne
    Show answer

    Correct answer: A. Færøerne

  2. 2Hvor mange år tager det normalt at gennemføre en lang videregående uddannelse?

    • A3-4 år
    • B5-6 år
    • C7-8 år
    Show answer

    Correct answer: B. 5-6 år

  3. 3Har man som vælger ifølge dansk lovgivning pligt til at stemme til folketingsvalg?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: B. Nej

  4. 4Hvilken lov var frem til 1849 grundlaget for kongens enevældige magt i Danmark?

    • AGrundloven
    • BKongeloven
    Show answer

    Correct answer: B. Kongeloven

  5. 5Hvornår fik danske kvinder valgret til Folketinget?

    • A1849
    • B1901
    • C1915
    Show answer

    Correct answer: C. 1915

  6. 6Hvilken rettighed er sikret i den danske grundlov?

    • ARetten til at udtrykke sine holdninger
    • BRetten til dobbelt statsborgerskab
    • CRetten til selv at vælge sin ægtefælle
    Show answer

    Correct answer: A. Retten til at udtrykke sine holdninger

  7. 7Hvem kan alene beslutte, om der skal afholdes folketingsvalg inden udløbet af den 4-årige valgperiode?

    • AFolketingets formand
    • BStatsministeren
    Show answer

    Correct answer: B. Statsministeren

  8. 8Hvor mange regioner er der i Danmark?

    • A5
    • B7
    • C9
    Show answer

    Correct answer: A. 5

  9. 9Fra hvilket af følgende lande kom der flest indvandrere til Danmark i 1960’erne?

    • AMarokko
    • BTyrkiet
    • CPolen
    Show answer

    Correct answer: B. Tyrkiet

  10. 10Hvilket af følgende danske politiske partier er ældst?

    • ADansk Folkeparti
    • BEnhedslisten
    • CVenstre
    Show answer

    Correct answer: C. Venstre

  11. 11Hvad var ét af de store politiske emner i 1970’erne?

    • AFælles europæisk asylpolitik
    • BLigestilling mellem kvinder og mænd
    • CMedlemskab af verdenshandelsorganisationen WTO
    Show answer

    Correct answer: B. Ligestilling mellem kvinder og mænd

  12. 12Der er 50 ugers barsels- og forældreorlov i Danmark, hvoraf 32 uger frit kan fordeles mellem moren og faren. Hvor mange ugers orlov har faren herudover ret til?

    • A2 uger
    • B12 uger
    • C22 uger
    Show answer

    Correct answer: A. 2 uger

  13. 13Hvilket land erobrede i 1807 Danmarks flåde?

    • ARusland
    • BTyskland
    • CEngland
    Show answer

    Correct answer: C. England

  14. 14Hvilket land var Danmark i union med i perioden 1397-1814?

    • ASverige
    • BIsland
    • CNorge
    Show answer

    Correct answer: C. Norge

  15. 15Skal man som dansk statsborger være medlem af folkekirken?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: B. Nej

  16. 16Kan et medlem af Folketinget vælges for mere end én valgperiode?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: A. Ja

  17. 17Hvem skrev i 1819 digtet Der er et Yndigt Land, som senere blev Danmarks nationalsang?

    • AH.C. Andersen
    • BAdam Oehlenschläger
    • CN.F.S. Grundtvig
    Show answer

    Correct answer: B. Adam Oehlenschläger

  18. 18Inden for hvilket af følgende områder har Danmark et forbehold i forhold til samarbejdet i EU?

    • AForsvarspolitik
    • BMiljøpolitik
    • CLandbrugspolitik
    Show answer

    Correct answer: A. Forsvarspolitik

  19. 19Hvem deltager i møder i Rådet for Den Europæiske Union?

    • AKommissærer udpeget af de enkelte medlemslande
    • BMinistre fra de enkelte medlemslandes regeringer
    • CMedlemmer valgt af Europa-Parlamentet
    Show answer

    Correct answer: B. Ministre fra de enkelte medlemslandes regeringer

  20. 20Hvad er Bertel Thorvaldsen blandt andet kendt for?

    • AFor sine skulpturer
    • BFor sine komedier
    • CFor sine malerier
    Show answer

    Correct answer: A. For sine skulpturer

  21. 21Hvad er den kriminelle lavalder i Danmark?

    • A15 år
    • B18 år
    • C21 år
    Show answer

    Correct answer: A. 15 år

  22. 22Hvilken gruppe borgere blev af danske medborgere hjulpet med at flygte til Sverige i oktober 1943?

    • ADanske kommunister
    • BDanske soldater
    • CDanske jøder
    Show answer

    Correct answer: C. Danske jøder

  23. 23Hvad hedder den øverste domstol i Danmark?

    • AHøjesteret
    • BLandsretten
    • CHoveddomstolen
    Show answer

    Correct answer: A. Højesteret

  24. 24Hvilket parti stemte arbejderne typisk på i midten af det 20. århundrede?

    • ASocialistisk Folkeparti
    • BVenstresocialisterne
    • CSocialdemokratiet
    Show answer

    Correct answer: C. Socialdemokratiet

  25. 25Hvilken kendt dansker opdagede i 1800-tallet, at elektrisk strøm fremkalder magnetisme?

    • ATycho Brahe
    • BNiels Steensen
    • CHans Christian Ørsted
    Show answer

    Correct answer: C. Hans Christian Ørsted

  26. 26Hvad er NATO?

    • AEn international økonomisk sammenslutning
    • BEn international handelsorganisation
    • CEn international forsvarsalliance
    Show answer

    Correct answer: C. En international forsvarsalliance

  27. 27Hvad stemte danskerne om ved en folkeafstemning i 2015?

    • AOm at adskille folkekirken fra staten
    • BOm at omdanne EU-retsforbeholdet
    • COm at ændre tronfølgeloven
    Show answer

    Correct answer: B. Om at omdanne EU-retsforbeholdet

  28. 28Hvilken af følgende bygninger har den kendte danske arkitekt og designer Arne Jacobsen tegnet?

    • ADanmarks Nationalbank
    • BKøbenhavns Børs
    • CRundetårn
    Show answer

    Correct answer: A. Danmarks Nationalbank

  29. 29Hvornår opstod Den Kolde Krig?

    • AUmiddelbart efter 2. Slesvigske krig (1864)
    • BUmiddelbart efter 1. Verdenskrig (1914-1918)
    • CUmiddelbart efter 2. Verdenskrig (1939-1945)
    Show answer

    Correct answer: C. Umiddelbart efter 2. Verdenskrig (1939-1945)

  30. 30Hvilken dansker fik i 1944 nobelprisen i litteratur?

    • AKaren Blixen
    • BN.F.S. Grundtvig
    • CJohannes V. Jensen
    Show answer

    Correct answer: C. Johannes V. Jensen

  31. 31Hvor blev der i 1970 indviet en bro?

    • AOver Lillebælt mellem Jylland og Fyn
    • BOver Storebælt mellem Fyn og Sjælland
    • COver Øresund mellem Danmark og Sverige
    Show answer

    Correct answer: A. Over Lillebælt mellem Jylland og Fyn

  32. 32Hvordan fejres sankthans traditionelt i Danmark?

    • AMan tænder bål og brænder en heks af
    • BMan holder fest og skyder fyrværkeri af
    • CMan klæder sig ud og slår katten af tønden
    Show answer

    Correct answer: A. Man tænder bål og brænder en heks af

  33. 33Hvem har ansvaret for at drive de offentlige sygehuse?

    • AStaten
    • BRegionerne
    • CKommunerne
    Show answer

    Correct answer: B. Regionerne

  34. 34Hvilken af følgende internationale organisationer blev Danmark officielt medlem af i 1973?

    • AEF
    • BWTO
    • COECD
    Show answer

    Correct answer: A. EF

  35. 35Hvor rejste mange danske kunstnere hen i 1800-tallet for at få inspiration og for at møde andre kunstnere?

    • ADe rejste til Guldkysten i Vestafrika
    • BDe rejste til Dansk Vestindien
    • CDe rejste til Rom i Italien
    Show answer

    Correct answer: C. De rejste til Rom i Italien

Current affairsQuestions 36–40

  1. 36Hvad hedder det parti, der blev opstillingsberettiget til Folketinget i februar 2019?

    • APartiet Klaus Riskær Pedersen
    • BPartiet Kristian Thulesen Dahl
    • CPartiet Lars Løkke Rasmussen
    Show answer

    Correct answer: A. Partiet Klaus Riskær Pedersen

  2. 37Hvilket af følgende partier var opstillingsberettigede til folketingsvalget 5. juni 2019?

    • ADanmarks Kommunistiske Parti
    • BCentrum-Demokraterne
    • CNye borgerlige
    Show answer

    Correct answer: C. Nye borgerlige

  3. 38I hvilken sportsgren blev Danmark verdensmester i januar 2019?

    • AHåndbold
    • BIshockey
    • CBadminton
    Show answer

    Correct answer: A. Håndbold

  4. 39I hvilket land var dronningen og kronprinsen på statsbesøg i marts 2019?

    • ASydafrika
    • BAustralien
    • CArgentina
    Show answer

    Correct answer: C. Argentina

  5. 40Hvilken dansk film havde premiere i foråret 2019?

    • ADronningen
    • BKongens Fald
    • CPrinsen af Danmark
    Show answer

    Correct answer: A. Dronningen

Official files

The files are on the Dansk og Prøver website and open in a new tab.

SIRI published this test. The questions are reproduced from the official files. Nyborger is a private study tool, not a public authority.

Other previous tests

Answer five free questions with explanations