Skip to main content
Next exam: 25 November 2026Register by 21 October 2026Fee: 946 DKK

Previous official test

Danish Citizenship Test, 29 November 2023

This is the official test from 29 November 2023. Take it here with a timer, or review all questions and answers below. The questions are in Danish, as in the real test.

questions
45
time limit
45 min
to pass
36 correct and 4 of 5 values questions

Take the test with a timer

You have 45 minutes and see one question at a time. At the end, you get your result with both passing requirements.

All questions and answers

The correct answers follow SIRI's official answer sheet.

Learning materialQuestions 1–35

  1. 1Hvilket parti var Poul Nyrup Rasmussen formand for, da han var statsminister 1993-2001?

    • ADet Konservative Folkeparti
    • BVenstre
    • CSocialdemokratiet
    Show answer

    Correct answer: C. Socialdemokratiet

  2. 2Hvem har ansvaret for driften af børne- og ungdomstandplejen?

    • AKommunerne
    • BRegionerne
    • CStaten
    Show answer

    Correct answer: A. Kommunerne

  3. 3Kan et ægtepar ifølge dansk lov blive skilt, selvom den ene part ikke ønsker det?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: A. Ja

  4. 4Hvem er kendt for at have beskrevet, hvordan man skal opføre sig i ’Takt og Tone – Hvordan Vi Omgås’ fra 1918?

    • AHerman Bang
    • BEmma Gad
    • CKaren Blixen
    Show answer

    Correct answer: B. Emma Gad

  5. 5Hvor længe varede Danmarks officielle militære modstand, da Tyskland angreb Danmark den 9. april 1940?

    • AMindre end en dag
    • BMellem en og to uger
    • CCirka halvanden måned
    Show answer

    Correct answer: A. Mindre end en dag

  6. 6Hvem består Europa-Parlamentet af?

    • AEmbedsmænd udpeget af EU-Kommissionen
    • BMinistre fra medlemsstaternes regeringer
    • CPolitikere direkte valgt af EU’s befolkninger
    Show answer

    Correct answer: C. Politikere direkte valgt af EU’s befolkninger

  7. 7Hvortil kan man normalt appellere en afgørelse fra byretten?

    • ALandsretten
    • BHøjesteret
    Show answer

    Correct answer: A. Landsretten

  8. 8Hvem samlede i slutningen af 1300-tallet Danmark, Norge og Sverige i en union?

    • AKnud den Store
    • BMargrete den 1.
    • CChristian den 3.
    Show answer

    Correct answer: B. Margrete den 1.

  9. 9Hvad er Vitus Bering særligt kendt for?

    • AHan var filosof
    • BHan var opdagelsesrejsende
    • CHan var komponist
    Show answer

    Correct answer: B. Han var opdagelsesrejsende

  10. 10Hvilket politisk parti blev dannet i slutningen af 1950’erne af en gruppe tidligere medlemmer af Danmarks Kommunistiske Parti (DKP)?

    • ASocialistisk Folkeparti
    • BAlternativet
    • CRadikale Venstre
    Show answer

    Correct answer: A. Socialistisk Folkeparti

  11. 11Hvor mange indbyggere har Færøerne?

    • ACirka 50.000
    • BCirka 150.000
    • CCirka 250.000
    Show answer

    Correct answer: A. Cirka 50.000

  12. 12Hvordan har arbejdsløsheden i Danmark overordnet udviklet sig de sidste ti år?

    • ADen er vokset
    • BDen er faldet
    Show answer

    Correct answer: B. Den er faldet

  13. 13Hvilket land sendte Danmark soldater til på baggrund af terrorangrebet i USA den 11. september 2001?

    • AMali
    • BKosovo
    • CAfghanistan
    Show answer

    Correct answer: C. Afghanistan

  14. 14Hvordan fejrer man traditionelt sankthans i Danmark?

    • AMan samles om aftenen og tænder bål
    • BMan holder fest og giver hinanden gaver
    • CMan klæder sig ud og slår katten af tønden
    Show answer

    Correct answer: A. Man samles om aftenen og tænder bål

  15. 15Hvilken nobelpris fik Johannes V. Jensen i 1944?

    • ANobelprisen i fysik
    • BNobelprisen i økonomi
    • CNobelprisen i litteratur
    Show answer

    Correct answer: C. Nobelprisen i litteratur

  16. 16Fra hvilket land kom der særligt mange asylansøgere til Danmark i 2015?

    • ASyrien
    • BIran
    • CUkraine
    Show answer

    Correct answer: A. Syrien

  17. 17Hvilket af følgende partier har aldrig været med i en regering?

    • ARadikale Venstre
    • BEnhedslisten
    • CSocialistisk Folkeparti
    Show answer

    Correct answer: B. Enhedslisten

  18. 18Hvem fik mere magt med enevælden, der blev indført i Danmark i 1660-61?

    • AAdelen
    • BKirken
    • CKongen
    Show answer

    Correct answer: C. Kongen

  19. 19Hvad karakteriserede blandt andet 1960’erne i Danmark?

    • AOliekrise og høj arbejdsløshed
    • BHøj økonomisk vækst med stor stigning i produktion og forbrug
    Show answer

    Correct answer: B. Høj økonomisk vækst med stor stigning i produktion og forbrug

  20. 20Hvor stor en andel af Grønland er dækket af is hele året?

    • ACirka 40 procent
    • BCirka 60 procent
    • CCirka 80 procent
    Show answer

    Correct answer: C. Cirka 80 procent

  21. 21Hvor ligger flest danske konger og dronninger begravet?

    • AViborg Domkirke
    • BRoskilde Domkirke
    • CRibe Domkirke
    Show answer

    Correct answer: B. Roskilde Domkirke

  22. 22Hvilken af følgende politikere var med til at stifte Dansk Folkeparti?

    • APernille Vermund
    • BInger Støjberg
    • CPia Kjærsgaard
    Show answer

    Correct answer: C. Pia Kjærsgaard

  23. 23Hvad var Carl Nielsen (1865-1931) særligt kendt for?

    • AHan var maler
    • BHan var arkitekt
    • CHan var komponist
    Show answer

    Correct answer: C. Han var komponist

  24. 24Er der flest mænd eller kvinder, der gennemfører en videregående uddannelse?

    • AMænd
    • BKvinder
    Show answer

    Correct answer: B. Kvinder

  25. 25Hvornår blev Nina Bang udnævnt til Danmarks første kvindelige minister?

    • A1924
    • B1941
    • C1963
    Show answer

    Correct answer: A. 1924

  26. 26Hvor stor en andel af Danmarks befolkning udgøres af indvandrere og deres efterkommere?

    • ACirka 5 procent
    • BCirka 15 procent
    • CCirka 25 procent
    Show answer

    Correct answer: B. Cirka 15 procent

  27. 27Var Danmark besat af tyske tropper under 1. Verdenskrig (1914-18)?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: B. Nej

  28. 28Hvilket af følgende partier er nyest?

    • ALiberal Alliance
    • BDet Konservative Folkeparti
    • CEnhedslisten
    Show answer

    Correct answer: A. Liberal Alliance

  29. 29Hvor stor en andel af kvinder i Danmark mellem 16 og 64 år er i beskæftigelse?

    • ACirka 45 procent
    • BCirka 60 procent
    • CCirka 75 procent
    Show answer

    Correct answer: C. Cirka 75 procent

  30. 30Hvilken instans har som sin primære opgave at kontrollere offentlige myndigheders sagsbehandling?

    • AEtisk Råd
    • BFolketingets Ombudsmand
    • CPressenævnet
    Show answer

    Correct answer: B. Folketingets Ombudsmand

  31. 31For hvilken film har Bille August vundet en Oscar?

    • APelle Erobreren
    • BJerusalem
    • CZappa
    Show answer

    Correct answer: A. Pelle Erobreren

  32. 32Hvilke af følgende krige med dansk deltagelse foregik i 1600-tallet?

    • ADe Slesvigske Krige
    • BEnglandskrigene
    • CSvenskekrigene
    Show answer

    Correct answer: C. Svenskekrigene

  33. 33Fik kvinder valgret til Folketinget med grundloven i 1849?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: B. Nej

  34. 34Hvad er der sket med folkepensionsalderen siden 2018?

    • ADen er blevet højere
    • BDen er uændret
    • CDen er blevet lavere
    Show answer

    Correct answer: A. Den er blevet højere

  35. 35Hvilken international organisation blev Danmark medlem af i 1945?

    • AEU
    • BWTO
    • CFN
    Show answer

    Correct answer: C. FN

Current affairsQuestions 36–40

  1. 36Hvad anbefalede et flertal i Etisk Råd i september 2023?

    • AAt afskaffe den fri abort
    • BAt sænke grænsen for fri abort fra 12 til 9 uger
    • CAt hæve grænsen for fri abort fra 12 til 18 uger
    Show answer

    Correct answer: C. At hæve grænsen for fri abort fra 12 til 18 uger

  2. 37Hvem blev ny formand for Venstre i november 2023?

    • AStephanie Lohse
    • BSophie Løhde
    • CTroels Lund Poulsen
    Show answer

    Correct answer: C. Troels Lund Poulsen

  3. 38Hvilken fødselsdag fejrede prins Christian i oktober 2023?

    • A18 år
    • B20 år
    • C25 år
    Show answer

    Correct answer: A. 18 år

  4. 39Hvilken af følgende handlinger kan blive strafbar efter en ændring af straffeloven, som regeringen har foreslået i efteråret 2023?

    • AAt bære religiøs hovedbeklædning i folkeskolen
    • BAt brænde Biblen, Koranen eller Toraen offentligt
    • CAt foretage omskæring af drenge
    Show answer

    Correct answer: B. At brænde Biblen, Koranen eller Toraen offentligt

  5. 40Fra hvilket land modtog Danmark statsbesøg af en præsident i august 2023?

    • AFrankrig
    • BIndien
    • CUkraine
    Show answer

    Correct answer: C. Ukraine

Danish valuesQuestions 41–45

  1. 41Er Danmark blandt de ti lande i verden, som har den højeste grad af politisk frihed og borgerrettigheder (ifølge Freedom House, Freedom in the World 2023)?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: A. Ja

  2. 42Hvem kan blive biskop i den danske folkekirke?

    • AKun mænd
    • BKun kvinder
    • CBåde mænd og kvinder
    Show answer

    Correct answer: C. Både mænd og kvinder

  3. 43Kan man ifølge dansk lov kræve, at en anden borger aldrig må udtale sig kritisk om ens religion?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: B. Nej

  4. 44Kan man ifølge dansk lov blive idømt den højeste straf (fængsel på livstid), hvis man med vold eller trussel om vold forsøger at forhindre ministre i at træffe en beslutning?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: A. Ja

  5. 45Hvilken myndighed kan opløse (forbyde) en forening, der søger at opnå sine mål med vold?

    • APolitiet
    • BDomstolene
    Show answer

    Correct answer: B. Domstolene

Official files

The files are on the Dansk og Prøver website and open in a new tab.

SIRI published this test. The questions are reproduced from the official files. Nyborger is a private study tool, not a public authority.

Other previous tests

Answer five free questions with explanations