Skip to main content
Next exam: 25 November 2026Register by 21 October 2026Fee: 946 DKK

Previous official test

Danish Citizenship Test, 25 November 2020

This is the official test from 25 November 2020. Take it here with a timer, or review all questions and answers below. The questions are in Danish, as in the real test.

questions
40
time limit
45 min
to pass
Older format with 40 questions

Take the test with a timer

You have 45 minutes and see one question at a time. At the end, you get your result with both passing requirements.

All questions and answers

The correct answers follow SIRI's official answer sheet.

Learning materialQuestions 1–35

  1. 1Hvornår blev Danmarks Riges Grundlov indført?

    • A1849
    • B1814
    • C1789
    Show answer

    Correct answer: A. 1849

  2. 2Kan statsministeren udpege en minister, der ikke er medlem af Folketinget?

    • ANej
    • BJa
    Show answer

    Correct answer: B. Ja

  3. 3Hvilken rettighed er sikret i grundloven?

    • ARetten til at danne en forening
    • BRetten til at bære et våben
    • CRetten til at holde ferie
    Show answer

    Correct answer: A. Retten til at danne en forening

  4. 4Hvem har den dømmende magt?

    • AFolketinget
    • BRegeringen
    • CDomstolene
    Show answer

    Correct answer: C. Domstolene

  5. 5Kan man være statsminister i mere end to valgperioder?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: A. Ja

  6. 6Kan en regering bestå af et eller flere partier, der ikke tilsammen har flertal i Folketinget?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: A. Ja

  7. 7Hvilken konge fik skrevet på den ene af Jellingstenene, at han gjorde danskerne (danerne) kristne?

    • ASvend Tveskæg
    • BHarald Blåtand
    • CValdemar Sejr
    Show answer

    Correct answer: B. Harald Blåtand

  8. 8Hvornår opstod andelsbevægelsen i Danmark med oprettelsen af de første brugsforeninger og andelsmejerier?

    • AI 1700-tallet
    • BI 1800-tallet
    • CI 1900-tallet
    Show answer

    Correct answer: B. I 1800-tallet

  9. 9Ved hvilken grundlovsændring fik kvinder valgret til Folketinget?

    • AGrundlovsændringen i 1866
    • BGrundlovsændringen i 1915
    • CGrundlovsændringen i 1953
    Show answer

    Correct answer: B. Grundlovsændringen i 1915

  10. 10Hvornår fik Danmark sin første kvindelige minister?

    • A1924
    • B1947
    • C1975
    Show answer

    Correct answer: A. 1924

  11. 11Hvor mange kommuner er der i Danmark?

    • A275
    • B179
    • C98
    Show answer

    Correct answer: C. 98

  12. 12Hvilket af følgende områder har kommunerne ansvaret for driften af?

    • APoliti
    • BÆldrepleje
    • CUniversiteter
    Show answer

    Correct answer: B. Ældrepleje

  13. 13Inden for hvilket af følgende områder har Danmark et forbehold i forhold til samarbejdet i EU?

    • AForsvar
    • BMiljø
    • CLandbrug
    Show answer

    Correct answer: A. Forsvar

  14. 14Hvornår blev regionerne oprettet?

    • A2007
    • B1968
    • C1929
    Show answer

    Correct answer: A. 2007

  15. 15Hvornår fik Danmark sin første socialdemokratiske statsminister?

    • A1871
    • B1924
    • C1966
    Show answer

    Correct answer: B. 1924

  16. 16Hvad arbejdede rødstrømpebevægelsen blandt andet for?

    • ALigestilling mellem mænd og kvinder
    • BIndførelse af 12 års grundskole
    • CFolkepension til alle
    Show answer

    Correct answer: A. Ligestilling mellem mænd og kvinder

  17. 17Hvilken gruppe borgere blev i tusindtal hjulpet med at flygte fra Danmark til Sverige i oktober 1943?

    • ADanske kommunister
    • BDanske soldater
    • CDanske jøder
    Show answer

    Correct answer: C. Danske jøder

  18. 18Hvem skrev i 1950’erne romanen Den kroniske uskyld?

    • ALudvig Holberg
    • BKlaus Rifbjerg
    • CPeter Høeg
    Show answer

    Correct answer: B. Klaus Rifbjerg

  19. 19Hvornår blev der indført fri abort?

    • A1935
    • B1951
    • C1973
    Show answer

    Correct answer: C. 1973

  20. 20Har et homoseksuelt par ret til at indgå ægteskab?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: A. Ja

  21. 21Hvem har som udgangspunkt forældremyndigheden, når en mor og far, der bor sammen, har et fælles barn?

    • AFaren og moren i fællesskab
    • BMoren
    • CFaren
    Show answer

    Correct answer: A. Faren og moren i fællesskab

  22. 22Hvilken mærkedag fejres den 5. juni?

    • ADronningens fødselsdag
    • BDanmarks befrielse
    • CGrundlovsdag
    Show answer

    Correct answer: C. Grundlovsdag

  23. 23Hvilke tre lande dannede Kalmarunionen i 1397?

    • ADanmark, Sverige og England
    • BDanmark, Norge og Sverige
    • CDanmark, England og Norge
    Show answer

    Correct answer: B. Danmark, Norge og Sverige

  24. 24Hvilken international organisation blev Danmark medlem af i 1945?

    • AEU
    • BWTO
    • CFN
    Show answer

    Correct answer: C. FN

  25. 25Hvornår trådte loven om hjemmestyre i Grønland i kraft?

    • A1949
    • B1979
    • C2009
    Show answer

    Correct answer: B. 1979

  26. 26I hvilket årti ophørte Danmarks Radios monopol og dermed eneretten til at sende dansk tv?

    • A1940’erne
    • B1960’erne
    • C1980’erne
    Show answer

    Correct answer: C. 1980’erne

  27. 27Hvilken bevægelse fik Grundtvig i særlig grad betydning for i 1800-tallet?

    • AHøjskolebevægelsen
    • BArbejderbevægelsen
    • CModstandsbevægelsen
    Show answer

    Correct answer: A. Højskolebevægelsen

  28. 28Hvad hedder Danmarks nationalsang med tekst af Adam Oehlenschläger?

    • AI Danmark er jeg født
    • BVi elsker vort land
    • CDer er et yndigt land
    Show answer

    Correct answer: C. Der er et yndigt land

  29. 29Hvem modtog i 1922 Nobelprisen i fysik?

    • ANiels Bohr
    • BJens Christian Skou
    • CJohannes V. Jensen
    Show answer

    Correct answer: A. Niels Bohr

  30. 30Hvornår blev det ved en folkeafstemning i Island besluttet at oprette en selvstændig republik uafhængig af Danmark?

    • A1901
    • B1918
    • C1944
    Show answer

    Correct answer: C. 1944

  31. 31Fra hvilket af følgende lande kom der flest indvandrere til Danmark i 1960’erne?

    • AUngarn
    • BTyrkiet
    • CVietnam
    Show answer

    Correct answer: B. Tyrkiet

  32. 32Hvilket af følgende politiske partier er ældst?

    • ADet Konservative Folkeparti
    • BSocialistisk Folkeparti
    • CDansk Folkeparti
    Show answer

    Correct answer: A. Det Konservative Folkeparti

  33. 33Hvad er Karen Blixen kendt for?

    • AHun var balletdanser
    • BHun var skuespiller
    • CHun var forfatter
    Show answer

    Correct answer: C. Hun var forfatter

  34. 34I hvilket år blev Øresundsbroen åbnet?

    • AI 1970
    • BI 1985
    • CI 2000
    Show answer

    Correct answer: C. I 2000

  35. 35Hvilket af følgende partier stemte arbejdere typisk på i midten af 1900-tallet?

    • ADansk Folkeparti
    • BSocialdemokratiet
    • CVenstresocialisterne
    Show answer

    Correct answer: B. Socialdemokratiet

Current affairsQuestions 36–40

  1. 36Hvilket ministerium udsteder de officielle rejsevejledninger i forbindelse med COVID-19?

    • AUdenrigsministeriet
    • BSundheds- og Ældreministeriet
    • CStatsministeriet
    Show answer

    Correct answer: A. Udenrigsministeriet

  2. 37Hvad hedder Radikale Venstres politiske leder?

    • APernille Skipper
    • BPia Olsen Dyhr
    • CSofie Carsten Nielsen
    Show answer

    Correct answer: C. Sofie Carsten Nielsen

  3. 38Hvilken meget omtalt aftale indgik regeringen med en række partier i efteråret 2020?

    • AEn aftale om en folkeskolereform
    • BEn aftale om ret til tidlig pension
    • CEn aftale om afskaffelse af værnepligten
    Show answer

    Correct answer: B. En aftale om ret til tidlig pension

  4. 39Hvilket af følgende emner satte tv-vært Sofie Linde fokus på i et tv-show i august 2020?

    • ATerrorisme
    • BRacisme
    • CSexisme
    Show answer

    Correct answer: C. Sexisme

  5. 40Hvilken af følgende borgmestre gik af i oktober 2020?

    • ABorgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard
    • BOverborgmester i København Frank Jensen
    • CBorgmester i Odense Peter Rahbæk Juel
    Show answer

    Correct answer: B. Overborgmester i København Frank Jensen

Official files

The files are on the Dansk og Prøver website and open in a new tab.

SIRI published this test. The questions are reproduced from the official files. Nyborger is a private study tool, not a public authority.

Other previous tests

Answer five free questions with explanations