Skip to main content
Next exam: 25 November 2026Register by 21 October 2026Fee: 946 DKK

Previous official test

Danish Citizenship Test, 1 June 2022

This is the official test from 1 June 2022. Take it here with a timer, or review all questions and answers below. The questions are in Danish, as in the real test.

questions
45
time limit
45 min
to pass
36 correct and 4 of 5 values questions

Take the test with a timer

You have 45 minutes and see one question at a time. At the end, you get your result with both passing requirements.

All questions and answers

The correct answers follow SIRI's official answer sheet.

Learning materialQuestions 1–35

  1. 1Hvad har regionerne ansvaret for driften af?

    • APoliti
    • BBørnehaver
    • CSygehuse
    Show answer

    Correct answer: C. Sygehuse

  2. 2Hvilken dansk forfatter har skrevet bogen Den Afrikanske Farm?

    • AKaren Blixen
    • BH.C. Andersen
    • CTove Ditlevsen
    Show answer

    Correct answer: A. Karen Blixen

  3. 3Hvornår fik Danmark økonomisk hjælp fra USA i forbindelse med Marshall-planen?

    • AOmkring 1920
    • BOmkring 1950
    • COmkring 1980
    Show answer

    Correct answer: B. Omkring 1950

  4. 4For hvilken film vandt Gabriel Axel en Oscar i 1988?

    • ADruk
    • BItaliensk for begyndere
    • CBabettes gæstebud
    Show answer

    Correct answer: C. Babettes gæstebud

  5. 5Hvilket parti stemte arbejdere typisk på i midten af 1900-tallet?

    • AVenstre
    • BSocialdemokratiet
    • CRadikale Venstre
    Show answer

    Correct answer: B. Socialdemokratiet

  6. 6Hvor mange indbyggere har Grønland?

    • ACirka 55.000
    • BCirka 255.000
    • CCirka 455.000
    Show answer

    Correct answer: A. Cirka 55.000

  7. 7Hvilke af følgende landområder mistede Danmark i 1658?

    • ASkåne, Halland og Blekinge
    • BShetlandsøerne og Orkneyøerne
    • CDe Vestindiske Øer
    Show answer

    Correct answer: A. Skåne, Halland og Blekinge

  8. 8Hvad er NATO?

    • AEt internationalt frihandelsområde
    • BEn international forsvarsalliance
    • CEt internationalt flygtningesamarbejde
    Show answer

    Correct answer: B. En international forsvarsalliance

  9. 9Hvornår blev der indført fri abort i Danmark?

    • A1935
    • B1951
    • C1973
    Show answer

    Correct answer: C. 1973

  10. 10Er flertallet af lønmodtagere på det danske arbejdsmarked medlem af en fagforening?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: A. Ja

  11. 11Kan en regering bestemme, hvordan en dommer skal dømme i en retssag?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: B. Nej

  12. 12I hvilket årti blev Danmark ramt af en flerårig økonomisk krise, som blev udløst af store prisstigninger på olie?

    • A1930’erne
    • B1950’erne
    • C1970’erne
    Show answer

    Correct answer: C. 1970’erne

  13. 13Hvilket af følgende lande har flest indvandrere og efterkommere i Danmark oprindelse i?

    • APakistan
    • BIran
    • CTyrkiet
    Show answer

    Correct answer: C. Tyrkiet

  14. 14Ved hvilken grundlovsændring fik kvinder valgret til Folketinget?

    • AGrundlovsændringen i 1866
    • BGrundlovsændringen i 1915
    • CGrundlovsændringen i 1953
    Show answer

    Correct answer: B. Grundlovsændringen i 1915

  15. 15Hvad er Danmark og en række andre lande især forpligtet til ifølge Paris-aftalen fra 2015?

    • AAt reducere udslippet af drivhusgasser i atmosfæren
    • BAt bruge flere penge på forsvaret
    • CAt samarbejde om forebyggelse af grænseoverskridende kriminalitet
    Show answer

    Correct answer: A. At reducere udslippet af drivhusgasser i atmosfæren

  16. 16Hvilket parti tilhørte Poul Schlüter, som var statsminister i perioden 1982-93?

    • ASocialdemokratiet
    • BRadikale Venstre
    • CDet Konservative Folkeparti
    Show answer

    Correct answer: C. Det Konservative Folkeparti

  17. 17Var Danmark besat af tyske tropper under 1. Verdenskrig?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: B. Nej

  18. 18Hvem er aftaleparter, når der skal indgås overenskomster om fx løn, pension og arbejdsforhold på det private arbejdsmarked?

    • AStat og kommuner
    • BRegering og embedsmænd
    • CFagforeninger og arbejdsgiverorganisationer
    Show answer

    Correct answer: C. Fagforeninger og arbejdsgiverorganisationer

  19. 19Hvem har som udgangspunkt forældremyndigheden, når en far og en mor, der er gift med hinanden, har et fælles barn?

    • AFaren og moren i fællesskab
    • BFaren
    • CMoren
    Show answer

    Correct answer: A. Faren og moren i fællesskab

  20. 20Hvor mange kommuner er der i Danmark?

    • A38
    • B68
    • C98
    Show answer

    Correct answer: C. 98

  21. 21Hvilken religion var den mest udbredte i Danmark i middelalderen (cirka 1050-1500)?

    • AKatolsk kristendom
    • BProtestantisk kristendom
    • COrtodoks kristendom
    Show answer

    Correct answer: A. Katolsk kristendom

  22. 22Hvornår blev Enhedslisten valgt til Folketinget første gang?

    • A1973
    • B1994
    • C2011
    Show answer

    Correct answer: B. 1994

  23. 23Hvor længe varede Danmarks officielle militære modstand, da Tyskland angreb Danmark den 9. april 1940?

    • AMindre end en dag
    • BCirka en måned
    • CMere end et år
    Show answer

    Correct answer: A. Mindre end en dag

  24. 24Er der flest mænd eller kvinder, der fuldfører en videregående uddannelse?

    • AMænd
    • BKvinder
    Show answer

    Correct answer: B. Kvinder

  25. 25Hvornår blev andelsbevægelsen grundlagt i Danmark med oprettelsen af de første brugsforeninger og andelsmejerier?

    • AI 1700-tallet
    • BI 1800-tallet
    • CI 1900-tallet
    Show answer

    Correct answer: B. I 1800-tallet

  26. 26Hvilket år blev Margrethe d. 2. dronning af Danmark?

    • A1972
    • B1982
    • C1992
    Show answer

    Correct answer: A. 1972

  27. 27Hvem har skrevet et stort antal af salmerne i Den Danske Salmebog?

    • AHerman Bang
    • BLudvig Holberg
    • CN.F.S. Grundtvig
    Show answer

    Correct answer: C. N.F.S. Grundtvig

  28. 28Hvad er Anna Ancher og Michael Ancher særligt kendt for?

    • ADe var komponister
    • BDe var filminstruktører
    • CDe var kunstmalere
    Show answer

    Correct answer: C. De var kunstmalere

  29. 29I hvilke årtier udspiller det meste af tv-serien Matador sig?

    • A1880’erne og 1890’erne
    • B1930’erne og 1940’erne
    • C1960’erne og 1970’erne
    Show answer

    Correct answer: B. 1930’erne og 1940’erne

  30. 30Hvad hedder den danske EU-kommissær?

    • AMargrethe Vestager
    • BMargrete Auken
    • CHelle Thorning-Schmidt
    Show answer

    Correct answer: A. Margrethe Vestager

  31. 31Hvordan har de politiske partiers medlemstal overordnet udviklet sig siden 1950?

    • ADe er faldet
    • BDe er steget
    Show answer

    Correct answer: A. De er faldet

  32. 32Hvilken organisation blev Danmark medlem af i 1945?

    • AVerdenshandelsorganisationen (WTO)
    • BDen Europæiske Union (EU)
    • CDe Forenede Nationer (FN)
    Show answer

    Correct answer: C. De Forenede Nationer (FN)

  33. 33Hvilken dag er det grundlovsdag i Danmark?

    • ADen 5. juni
    • BDen 15. juni
    • CDen 23. juni
    Show answer

    Correct answer: A. Den 5. juni

  34. 34Betaler alle skattepligtige borgere kirkeskat?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: B. Nej

  35. 35Hvortil kan man anke en afgørelse fra byretten?

    • ALandsretten
    • BHøjesteret
    Show answer

    Correct answer: A. Landsretten

Current affairsQuestions 36–40

  1. 36Hvor stor en andel af Danmarks befolkning er blevet vaccineret mindst to gange mod coronavirus?

    • ACirka 30 procent
    • BCirka 50 procent
    • CCirka 80 procent
    Show answer

    Correct answer: C. Cirka 80 procent

  2. 37Hvem blev valgt som ny formand for Dansk Folkeparti i januar 2022?

    • APia Kjærsgaard
    • BMorten Messerschmidt
    • CKristian Thulesen Dahl
    Show answer

    Correct answer: B. Morten Messerschmidt

  3. 38Hvilke partier anbefaler vælgerne at stemme nej til, at Danmark afskaffer EU-forsvarsforbeholdet ved folkeafstemningen den 1. juni?

    • ASocialdemokratiet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti
    • BVenstre, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance
    • CDansk Folkeparti, Enhedslisten og Nye Borgerlige
    Show answer

    Correct answer: C. Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Nye Borgerlige

  4. 39Hvilken fodboldspiller spillede igen for landsholdet i marts 2022 efter 9 måneders fravær på grund af et hjertestop?

    • ASimon Kjær
    • BChristian Eriksen
    • CKasper Schmeichel
    Show answer

    Correct answer: B. Christian Eriksen

  5. 40Hvilken domstol dømte tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg for ulovligt at have adskilt asylsøgende par?

    • ALandsretten
    • BHøjesteret
    • CRigsretten
    Show answer

    Correct answer: C. Rigsretten

Danish valuesQuestions 41–45

  1. 41Kan man ifølge dansk lov kræve, at kød, der serveres i daginstitutioner, stammer fra dyr, der er rituelt slagtet?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: B. Nej

  2. 42Kan kvinder blive biskopper i den danske folkekirke?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: A. Ja

  3. 43Kan personer med bopæl i Danmark blive straffet med fængsel på livstid for at tilslutte sig en væbnet styrke, som kæmper mod den danske stat?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: A. Ja

  4. 44Kan man ifølge dansk lov indgå ægteskab med mere end én person ad gangen?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: B. Nej

  5. 45Er Danmark blandt de tre lande i verden, som menes at have mindst korruption i den offentlige sektor ifølge Transparency International (Corruption Perception Index, 2021)?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: A. Ja

Official files

The files are on the Dansk og Prøver website and open in a new tab.

SIRI published this test. The questions are reproduced from the official files. Nyborger is a private study tool, not a public authority.

Other previous tests

Answer five free questions with explanations