Skip to main content
Next exam: 25 November 2026Register by 21 October 2026Fee: 946 DKK

Previous official test

Danish Citizenship Test, 3 June 2020

This is the official test from 3 June 2020. Take it here with a timer, or review all questions and answers below. The questions are in Danish, as in the real test.

questions
40
time limit
45 min
to pass
Older format with 40 questions

Take the test with a timer

You have 45 minutes and see one question at a time. At the end, you get your result with both passing requirements.

All questions and answers

The correct answers follow SIRI's official answer sheet.

Learning materialQuestions 1–35

  1. 1Må en dommer bære religiøse symboler i en retssal i Danmark?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: B. Nej

  2. 2Hvor gammel skal man ifølge dansk lov være for at blive gift uden nogen særlig tilladelse?

    • AMindst 14 år
    • BMindst 16 år
    • CMindst 18 år
    Show answer

    Correct answer: C. Mindst 18 år

  3. 3Hvor længe kan politiet tilbageholde en anholdt person, der har lovligt ophold i Danmark, før personen skal stilles for en dommer?

    • AI op til 1 døgn
    • BI op til 3 døgn
    • CI op til 1 uge
    Show answer

    Correct answer: A. I op til 1 døgn

  4. 4Hvad har regionerne ansvaret for at drive?

    • APoliti
    • BSygehuse
    • CBørnehaver
    Show answer

    Correct answer: B. Sygehuse

  5. 5Hvornår blev grundloven sidst ændret?

    • A1849
    • B1920
    • C1953
    Show answer

    Correct answer: C. 1953

  6. 6Hvilket land kom mange af landbrugets sæsonarbejdere fra i slutningen af 1800-tallet?

    • APolen
    • BTyrkiet
    • CUSA
    Show answer

    Correct answer: A. Polen

  7. 7Kan alle under normale omstændigheder overvære møder i folketingssalen?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: A. Ja

  8. 8Hvilken instans har som sin primære opgave at kontrollere, om der er sket forsømmelser eller fejl i offentlige myndigheders sagsbehandling?

    • AEtisk Råd
    • BFolketingets Ombudsmand
    • CPressenævnet
    Show answer

    Correct answer: B. Folketingets Ombudsmand

  9. 9Hvad hedder Kronprins Frederik og Kronprinsesse Marys ældste søn?

    • AGorm
    • BHarald
    • CChristian
    Show answer

    Correct answer: C. Christian

  10. 10Hvilket af følgende politiske partier er ældst?

    • ALiberal Alliance
    • BRadikale Venstre
    • CSocialistisk Folkeparti
    Show answer

    Correct answer: B. Radikale Venstre

  11. 11Hvorfor kaldes folketingsvalget i 1973 for jordskredsvalget?

    • AFordi der blev valgt flere kvinder end mænd til Folketinget
    • BFordi der var mange vælgere, der stemte på nye partier
    • CFordi Socialdemokratiet opnåede absolut flertal
    Show answer

    Correct answer: B. Fordi der var mange vælgere, der stemte på nye partier

  12. 12Hvem kan være medlem af et udvalg i Folketinget?

    • APolitikere, der er medlemmer af Folketinget
    • BEmbedsmænd, der er ansat i et ministerium
    Show answer

    Correct answer: A. Politikere, der er medlemmer af Folketinget

  13. 13Hvilken dansk forfatter fik i 1944 Nobelprisen i litteratur?

    • AKlaus Rifbjerg
    • BSteen Steensen Blicher
    • CJohannes V. Jensen
    Show answer

    Correct answer: C. Johannes V. Jensen

  14. 14Hvilken dansk videnskabsmand er kendt for opdagelsen af elektromagnetismen?

    • ANiels Bohr
    • BOle Rømer
    • CH.C. Ørsted
    Show answer

    Correct answer: C. H.C. Ørsted

  15. 15Hvilket parti var Poul Nyrup Rasmussen formand for, da han blev statsminister i 1993?

    • AVenstre
    • BSocialdemokratiet
    • CDet Konservative Folkeparti
    Show answer

    Correct answer: B. Socialdemokratiet

  16. 16Hvad er den kriminelle lavalder i Danmark?

    • A12 år
    • B15 år
    • C18 år
    Show answer

    Correct answer: B. 15 år

  17. 17Hvem er den lovgivende, den udøvende og den dømmende magt fordelt mellem?

    • AFolketinget, regeringen og domstolene
    • BFolketinget, regionerne og domstolene
    • CRegeringen, regionerne og kommunerne
    Show answer

    Correct answer: A. Folketinget, regeringen og domstolene

  18. 18Hvem kan uafhængigt af andre udskrive folketingsvalg inden udløbet af den 4-årige valgperiode?

    • AFolketingets formand
    • BStatsministeren
    Show answer

    Correct answer: B. Statsministeren

  19. 19Hvem er aftaleparter, når der skal indgås overenskomster om fx løn, pension og arbejdsforhold på det private arbejdsmarked?

    • AStat og kommuner
    • BRegering og embedsmænd
    • CFagforeninger og arbejdsgiverorganisationer
    Show answer

    Correct answer: C. Fagforeninger og arbejdsgiverorganisationer

  20. 20Hvor stor en andel af vælgerne stemmer normalt ved valg til Folketinget?

    • A60-69 %
    • B70-79 %
    • C80-89 %
    Show answer

    Correct answer: C. 80-89 %

  21. 21Hvilket af følgende landområder mistede Danmark til Sverige i midten af 1600-tallet?

    • AHalland
    • BSmåland
    • CVärmland
    Show answer

    Correct answer: A. Halland

  22. 22I hvilket år blev motorvejsforbindelsen over Storebælt indviet?

    • AI 1986
    • BI 1998
    • CI 2010
    Show answer

    Correct answer: B. I 1998

  23. 23Hvilket område har kommunerne ansvaret for at drive?

    • AFolkebibliotekerne
    • BUniversiteterne
    • CRetsvæsnet
    Show answer

    Correct answer: A. Folkebibliotekerne

  24. 24Hvilket parti stemte landmænd typisk på i midten af 1900-tallet?

    • ADansk Folkeparti
    • BDe grønne
    • CVenstre
    Show answer

    Correct answer: C. Venstre

  25. 25Hvilken arkitekt har sammen med Erik Møller tegnet rådhuset i Aarhus?

    • ABjarke Ingels
    • BArne Jacobsen
    • CVilhelm Dahlerup
    Show answer

    Correct answer: B. Arne Jacobsen

  26. 26Hvilket af følgende områder stillede en del unge sig kritisk over for i 1960’erne?

    • AKernefamilien
    • BEfterlønnen
    • CDe sociale medier
    Show answer

    Correct answer: A. Kernefamilien

  27. 27Hvilket af følgende slotte er en af Dronning Margrethes residenser udenfor København?

    • AEgeskov Slot
    • BFredensborg Slot
    • CKronborg Slot
    Show answer

    Correct answer: B. Fredensborg Slot

  28. 28Hvad stemte et flertal af de danske vælgere ja til ved en folkeafstemning i 1972?

    • AEn ændring af tronfølgeloven
    • BIndførelsen af en nordisk pasunion
    • CMedlemskab af Det Europæiske Fællesskab
    Show answer

    Correct answer: C. Medlemskab af Det Europæiske Fællesskab

  29. 29Hvad er C.W. Eckersberg kendt for?

    • AHan var kunstmaler
    • BHan var komponist
    • CHan var balletkoreograf
    Show answer

    Correct answer: A. Han var kunstmaler

  30. 30Hvilken gruppe unge var der flest af på højskolerne i 1800-tallet?

    • AGodsejernes børn
    • BArbejdernes børn
    • CBøndernes børn
    Show answer

    Correct answer: C. Bøndernes børn

  31. 31Hvilket af følgende temaer havde stor politisk opmærksomhed i 1990’erne?

    • AIntegration af indvandrere
    • BDanmarks rolle i Arktis
    • CDansk deltagelse i krigen i Afghanistan
    Show answer

    Correct answer: A. Integration af indvandrere

  32. 32Hvornår levede filosoffen Søren Kierkegaard?

    • AI 1700-tallet
    • BI 1800-tallet
    • CI 1900-tallet
    Show answer

    Correct answer: B. I 1800-tallet

  33. 33Hvor stor en del af de beskæftigede arbejder i den offentlige sektor?

    • ACa. en tredjedel
    • BCa. to tredjedele
    Show answer

    Correct answer: A. Ca. en tredjedel

  34. 34Hvilken af følgende øgrupper er en del af det danske rigsfællesskab?

    • AShetlandsøerne
    • BOrkneyøerne
    • CFærøerne
    Show answer

    Correct answer: C. Færøerne

  35. 35Hvem skrev omkring år 1900 romanen Lykke-Per?

    • ACarl Nielsen
    • BChristen Købke
    • CHenrik Pontoppidan
    Show answer

    Correct answer: C. Henrik Pontoppidan

Current affairsQuestions 36–40

  1. 36Hvilket forbud blev i forbindelse med COVID-19-krisen indført i Danmark i marts 2020?

    • AEt forbud mod større forsamlinger
    • BEt forbud mod at rejse mellem landsdelene
    • CEt udgangsforbud
    Show answer

    Correct answer: A. Et forbud mod større forsamlinger

  2. 37Hvilken verdenskendt dansk tennisspiller sluttede sin tenniskarriere i januar 2020?

    • ACaroline Wozniacki
    • BAnja Andersen
    • CViktor Axelsen
    Show answer

    Correct answer: A. Caroline Wozniacki

  3. 38Hvilket politisk parti er i regering?

    • AVenstre
    • BSocialdemokratiet
    • CDansk Folkeparti
    Show answer

    Correct answer: B. Socialdemokratiet

  4. 39Hvor gammel blev Dronning Margrethe den 16. april 2020?

    • A80 år
    • B70 år
    • C60 år
    Show answer

    Correct answer: A. 80 år

  5. 40Hvilken historisk begivenhed har 100 års jubilæum i 2020?

    • AOptagelsen af Danmark i Forenede Nationer (FN)
    • BIndlemmelsen af Grønland i rigsfællesskabet
    • CSønderjyllands genforening med Danmark
    Show answer

    Correct answer: C. Sønderjyllands genforening med Danmark

Official files

The files are on the Dansk og Prøver website and open in a new tab.

SIRI published this test. The questions are reproduced from the official files. Nyborger is a private study tool, not a public authority.

Other previous tests

Answer five free questions with explanations