Skip to main content
Next exam: 25 November 2026Register by 21 October 2026Fee: 946 DKK

Previous official test

Danish Citizenship Test, 24 November 2021

This is the official test from 24 November 2021. Take it here with a timer, or review all questions and answers below. The questions are in Danish, as in the real test.

questions
45
time limit
45 min
to pass
36 correct and 4 of 5 values questions

Take the test with a timer

You have 45 minutes and see one question at a time. At the end, you get your result with both passing requirements.

All questions and answers

The correct answers follow SIRI's official answer sheet.

Learning materialQuestions 1–35

  1. 1Hvilken konge står bag opførelsen af blandt andet Rundetårn og Rosenborg Slot i København?

    • AChristian den 4.
    • BChristian den 7.
    • CChristian den 10.
    Show answer

    Correct answer: A. Christian den 4.

  2. 2Kan en regering bestå af et eller flere partier, der ikke tilsammen har flertal i Folketinget?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: A. Ja

  3. 3Hvor stor en andel af Danmarks befolkning er medlem af folkekirken?

    • ACirka én ud af tre
    • BCirka én ud af to
    • CCirka tre ud af fire
    Show answer

    Correct answer: C. Cirka tre ud af fire

  4. 4Fra hvilket land kom der over 200.000 krigsflygtninge til Danmark i forbindelse med 2. Verdenskrig?

    • AFrankrig
    • BTyskland
    • CRusland
    Show answer

    Correct answer: B. Tyskland

  5. 5Hvem har designet ”Your rainbow panorama” (Din regnbueudsigt), der er placeret oven på kunstmuseet ARoS i Aarhus?

    • AArne Jacobsen
    • BOlafur Eliasson
    • CJørn Utzon
    Show answer

    Correct answer: B. Olafur Eliasson

  6. 6Hvilke krige med dansk deltagelse blev udkæmpet i 1600-tallet?

    • ADe Slesvigske Krige
    • BEnglandskrigene
    • CSvenskekrigene
    Show answer

    Correct answer: C. Svenskekrigene

  7. 7Hvor længe kan politiet tilbageholde en anholdt person med lovligt ophold i Danmark, før personen skal stilles for en dommer?

    • AI op til ét døgn
    • BI op til tre døgn
    • CI op til én uge
    Show answer

    Correct answer: A. I op til ét døgn

  8. 8Hvad karakteriserede blandt andet 1960’erne i Danmark?

    • AOliekrise og høj arbejdsløshed
    • BHøj økonomisk vækst med stor stigning i produktion og forbrug
    Show answer

    Correct answer: B. Høj økonomisk vækst med stor stigning i produktion og forbrug

  9. 9Hvilken tidligere dansk statsminister blev i 2009 generalsekretær for NATO?

    • APoul Nyrup Rasmussen
    • BAnders Fogh Rasmussen
    • CHelle Thorning-Schmidt
    Show answer

    Correct answer: B. Anders Fogh Rasmussen

  10. 10Hvilken af følgende internationale organisationer blev Danmark medlem af i 1973?

    • AEF
    • BWTO
    • COECD
    Show answer

    Correct answer: A. EF

  11. 11Hvad hedder den øverste domstol i Danmark?

    • ALandsretten
    • BHøjesteret
    • CStatsretten
    Show answer

    Correct answer: B. Højesteret

  12. 12Hvem har ansvaret for driften af jobcentrene?

    • AKommunerne
    • BRegionerne
    • CStaten
    Show answer

    Correct answer: A. Kommunerne

  13. 13I hvilket år blev amterne erstattet af regionerne?

    • A1933
    • B1968
    • C2007
    Show answer

    Correct answer: C. 2007

  14. 14Hvilken begivenhed fandt sted i Danmark i 1807?

    • ADanmark måtte afstå Slesvig
    • BKongen underskrev Danmarks Riges Grundlov
    • CBriterne bombarderede København
    Show answer

    Correct answer: C. Briterne bombarderede København

  15. 15Må en dommer bære synlige religiøse symboler i en retssal?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: B. Nej

  16. 16Hvad er den kriminelle lavalder i Danmark?

    • A12 år
    • B15 år
    • C18 år
    Show answer

    Correct answer: B. 15 år

  17. 17Hvor har USA luftbasen Thulebasen?

    • APå Bornholm
    • BPå Færøerne
    • CI Grønland
    Show answer

    Correct answer: C. I Grønland

  18. 18Hvornår blev Nordslesvig, i dag kaldet Sønderjylland, genforenet med Danmark?

    • A1901
    • B1920
    • C1945
    Show answer

    Correct answer: B. 1920

  19. 19Hvad var middel-levetiden for kvinder i 2019-2020?

    • A78-79 år
    • B83-84 år
    • C88-89 år
    Show answer

    Correct answer: B. 83-84 år

  20. 20Hvor stor en del af alle lønmodtagere arbejder i dag i den offentlige sektor?

    • ACirka en tredjedel
    • BCirka to tredjedele
    Show answer

    Correct answer: A. Cirka en tredjedel

  21. 21Hvad var Knud Rasmussen (1879-1933) særligt kendt for?

    • AHan var komponist
    • BHan var kunstmaler
    • CHan var polarforsker
    Show answer

    Correct answer: C. Han var polarforsker

  22. 22I hvilket årti åbnede Danmarks første jernbanestrækning?

    • A1780’erne
    • B1840’erne
    • C1910’erne
    Show answer

    Correct answer: B. 1840’erne

  23. 23Hvilken af følgende bygninger har den kendte danske arkitekt og designer Arne Jacobsen tegnet?

    • AOperaen i København
    • BChristiansborg
    • CDanmarks Nationalbank
    Show answer

    Correct answer: C. Danmarks Nationalbank

  24. 24Hvor gammel skal man være for at købe cigaretter i Danmark?

    • AMindst 16 år
    • BMindst 18 år
    • CMindst 21 år
    Show answer

    Correct answer: B. Mindst 18 år

  25. 25Hvilket af følgende partier fik flest stemmer ved folketingsvalget i 2019?

    • AVenstre
    • BDet Konservative Folkeparti
    • CDansk Folkeparti
    Show answer

    Correct answer: A. Venstre

  26. 26Hvor ofte skal der ifølge grundloven være folketingsvalg i Danmark?

    • AMindst hvert tredje år
    • BMindst hvert fjerde år
    • CMindst hvert femte år
    Show answer

    Correct answer: B. Mindst hvert fjerde år

  27. 27Hvilket politisk parti blev dannet i slutningen af 1950’erne som udbryder af Danmarks Kommunistiske Parti (DKP)?

    • AEnhedslisten
    • BDet Radikale Venstre
    • CSocialistisk Folkeparti
    Show answer

    Correct answer: C. Socialistisk Folkeparti

  28. 28Hvad indebar den seneste ændring af grundloven i 1953 blandt andet?

    • AAt valgretsalderen blev sænket til 18 år
    • BAt kvinder fik mulighed for at arve tronen
    • CAt Danmark blev medlem af FN
    Show answer

    Correct answer: B. At kvinder fik mulighed for at arve tronen

  29. 29Hvor højt er Danmarks højeste naturlige punkt?

    • ACirka 170 meter over havets overflade
    • BCirka 470 meter over havets overflade
    • CCirka 770 meter over havets overflade
    Show answer

    Correct answer: A. Cirka 170 meter over havets overflade

  30. 30Omkring hvilken krig blev Danmark ramt af influenza-epidemien ”Den Spanske Syge”?

    • A2. Slesvigske Krig
    • B1. Verdenskrig
    • C2. Verdenskrig
    Show answer

    Correct answer: B. 1. Verdenskrig

  31. 31Hvor mange indbyggere har Færøerne?

    • ACirka 50.000
    • BCirka 150.000
    • CCirka 250.000
    Show answer

    Correct answer: A. Cirka 50.000

  32. 32Hvem var Danmarks første socialdemokratiske statsminister?

    • AThorvald Stauning
    • BAnker Jørgensen
    • CPoul Nyrup Rasmussen
    Show answer

    Correct answer: A. Thorvald Stauning

  33. 33Hvorfor kaldes folketingsvalget i 1973 for ”Jordskredsvalget”?

    • AFordi der blev valgt flere kvinder end mænd til Folketinget
    • BFordi mange vælgere stemte på nye partier
    • CFordi Socialdemokratiet opnåede absolut flertal
    Show answer

    Correct answer: B. Fordi mange vælgere stemte på nye partier

  34. 34Hvem har skrevet romanen ”Barndommens Gade” fra 1943?

    • ANaja Marie Aidt
    • BLeonora Christina Skov
    • CTove Ditlevsen
    Show answer

    Correct answer: C. Tove Ditlevsen

  35. 35Kan man blive minister, hvis man ikke er medlem af Folketinget?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: A. Ja

Current affairsQuestions 36–40

  1. 36I hvilken sport vandt Viktor Axelsen guld ved OL i Tokyo?

    • ABadminton
    • BHækkeløb
    • CSvømning
    Show answer

    Correct answer: A. Badminton

  2. 37Hvem opløste i september 2021 foreningen ”Loyal to Familia”?

    • AFolketinget
    • BRegeringen
    • CHøjesteret
    Show answer

    Correct answer: C. Højesteret

  3. 38Hvem blev udnævnt til kultur- og kirkeminister i august 2021?

    • APernille Skipper
    • BSophie Løhde
    • CAne Halsboe-Jørgensen
    Show answer

    Correct answer: C. Ane Halsboe-Jørgensen

  4. 39Hvilket parti fik flest stemmer ved kommunalvalget på landsplan den 16. november 2021?

    • ASocialdemokratiet
    • BVenstre
    • CKonservative Folkeparti
    Show answer

    Correct answer: A. Socialdemokratiet

  5. 40Hvilken gruppe af offentligt ansatte strejkede i sommeren 2021 efter at have stemt nej til et overenskomstforslag?

    • AFolkeskolelærere
    • BSygeplejersker
    • CPædagoger
    Show answer

    Correct answer: B. Sygeplejersker

Danish valuesQuestions 41–45

  1. 41Har alle friskoler og private grundskoler pligt til at udvikle og styrke elevernes respekt for ligestilling mellem kønnene?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: A. Ja

  2. 42Kan man komme i fængsel for at sende sit barn til udlandet til forhold, der bringer barnets sundhed eller udvikling i alvorlig fare (genopdragelsesrejse)?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: A. Ja

  3. 43Kan en familie ifølge dansk lov bestemme, hvem et familiemedlem på 18 år må være kæreste med?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: B. Nej

  4. 44Er det lovligt at gennemføre en religiøs vielse af mindreårige i Danmark?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: B. Nej

  5. 45Kan man ifølge dansk lov kræve, at svømmehaller har separate åbningstider for kvinder og mænd?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: B. Nej

Official files

The files are on the Dansk og Prøver website and open in a new tab.

SIRI published this test. The questions are reproduced from the official files. Nyborger is a private study tool, not a public authority.

Other previous tests

Answer five free questions with explanations