Skip to main content
Next exam: 25 November 2026Register by 21 October 2026Fee: 946 DKK

Previous official test

Danish Citizenship Test, 26 November 2025

This is the official test from 26 November 2025. Take it here with a timer, or review all questions and answers below. The questions are in Danish, as in the real test.

questions
45
time limit
45 min
to pass
36 correct and 4 of 5 values questions

Take the test with a timer

You have 45 minutes and see one question at a time. At the end, you get your result with both passing requirements.

All questions and answers

The correct answers follow SIRI's official answer sheet.

Learning materialQuestions 1–35

  1. 1Hvilken politisk bevægelse var rødstrømpebevægelsen en del af?

    • AArbejderbevægelsen i 30’erne
    • BKvindebevægelsen i 70’erne
    • CMiljøbevægelsen i 90’erne
    Show answer

    Correct answer: B. Kvindebevægelsen i 70’erne

  2. 2Var Danmark besat af tyske tropper under 1. verdenskrig (1914-18)?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: B. Nej

  3. 3Over hvilket farvand åbnede en bro i 1935?

    • AØresund
    • BStorebælt
    • CLillebælt
    Show answer

    Correct answer: C. Lillebælt

  4. 4Hvornår blev det ved en folkeafstemning i Island besluttet at oprette en republik, der var uafhængig af Danmark?

    • A1904
    • B1944
    • C1984
    Show answer

    Correct answer: B. 1944

  5. 5Hvilket parti tilhørte Helle Thorning-Schmidt, da hun var statsminister i perioden 2011-15?

    • ASocialdemokraterne
    • BRadikale Venstre
    • CVenstre
    Show answer

    Correct answer: A. Socialdemokraterne

  6. 6Kan en regering bestå af et eller flere partier, der ikke tilsammen har flertal i Folketinget?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: A. Ja

  7. 7Hvor høj er valgdeltagelsen normalt til folketingsvalg?

    • ACirka 55 procent
    • BCirka 70 procent
    • CCirka 85 procent
    Show answer

    Correct answer: C. Cirka 85 procent

  8. 8Hvem er den lovgivende, den udøvende og den dømmende magt fordelt mellem?

    • AFolketinget, regeringen og domstolene
    • BFolketinget, kommunerne og domstolene
    • CRegeringen, regionerne og kommunerne
    Show answer

    Correct answer: A. Folketinget, regeringen og domstolene

  9. 9Hvad er Sofie Gråbøl (f. 1968) særligt kendt for?

    • AHun er forfatter
    • BHun er skuespiller
    • CHun er kunstmaler
    Show answer

    Correct answer: B. Hun er skuespiller

  10. 10Hvad hed forsangeren i bandet Gasolin?

    • ASteffen Brandt
    • BMichael Bundesen
    • CKim Larsen
    Show answer

    Correct answer: C. Kim Larsen

  11. 11Hvilken af følgende fortællinger er skrevet af H.C. Andersen?

    • AHans og Grete
    • BSkønheden og udyret
    • CDen grimme ælling
    Show answer

    Correct answer: C. Den grimme ælling

  12. 12Hvem er kendt for at have skrevet manuskriptet til tv-serien Matador?

    • AAnders Thomas Jensen
    • BLise Nørgaard
    • CNils Malmros
    Show answer

    Correct answer: B. Lise Nørgaard

  13. 13Hvilket af følgende årtier var især kendetegnet ved høj vækst, fuld beskæftigelse og stor stigning i produktionen?

    • A1960’erne
    • B1970’erne
    • C1980’erne
    Show answer

    Correct answer: A. 1960’erne

  14. 14Hvilken af følgende virksomheder er kendt for at producere vindmøller?

    • ANovo Nordisk
    • BMærsk
    • CVestas
    Show answer

    Correct answer: C. Vestas

  15. 15Hvad er den kriminelle lavalder i Danmark?

    • A12 år
    • B15 år
    • C18 år
    Show answer

    Correct answer: B. 15 år

  16. 16Hvilken ændring trådte i kraft i 2025 angående den fri abort?

    • AGrænsen for fri abort blev hævet fra 12 til 18 uger
    • BGrænsen for fri abort blev sænket fra 12 til 9 uger
    Show answer

    Correct answer: A. Grænsen for fri abort blev hævet fra 12 til 18 uger

  17. 17Hvad indebar den seneste ændring af grundloven i 1953 blandt andet?

    • AAt valgretsalderen blev sænket til 18 år
    • BAt kvinder fik mulighed for at arve tronen
    • CAt Danmark blev medlem af FN
    Show answer

    Correct answer: B. At kvinder fik mulighed for at arve tronen

  18. 18Hvilket af følgende partier er ældst?

    • ARadikale Venstre
    • BSF
    • CEnhedslisten
    Show answer

    Correct answer: A. Radikale Venstre

  19. 19Hvilket land blev Dansk Vestindien solgt til i 1917?

    • AFrankrig
    • BStorbritannien
    • CUSA
    Show answer

    Correct answer: C. USA

  20. 20Fik kvinder valgret til Folketinget med grundloven i 1849?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: B. Nej

  21. 21Hvilket symbol indgår i Grønlands flag?

    • AEt kors
    • BEn trekant
    • CEn cirkel
    Show answer

    Correct answer: C. En cirkel

  22. 22Gælder grundloven på Færøerne og i Grønland?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: A. Ja

  23. 23Hvilken tidligere dansk statsminister var generalsekretær for NATO i 2009-2014?

    • APoul Nyrup Rasmussen
    • BAnders Fogh Rasmussen
    • CLars Løkke Rasmussen
    Show answer

    Correct answer: B. Anders Fogh Rasmussen

  24. 24Hvilket kontinent modtager den største andel af Danmarks udviklingsbistand?

    • AAsien
    • BSydamerika
    • CAfrika
    Show answer

    Correct answer: C. Afrika

  25. 25Er Europa-Parlamentets medlemmer direkte valgt af befolkningerne i EU’s medlemslande?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: A. Ja

  26. 26Hvad handler Paris-aftalen, som FN vedtog i 2015, især om?

    • AKlima
    • BForsvar
    • CKriminalitet
    Show answer

    Correct answer: A. Klima

  27. 27Har Danmark forbehold for EU’s forsvars- og sikkerhedspolitik?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: B. Nej

  28. 28Hvilket af følgende lande blev erobret af Svend Tveskæg i 1000-tallet?

    • AFrankrig
    • BPolen
    • CEngland
    Show answer

    Correct answer: C. England

  29. 29Hvad hedder den ældste by i Danmark?

    • ARibe
    • BEsbjerg
    • CFrederikshavn
    Show answer

    Correct answer: A. Ribe

  30. 30Hvad indebar stavnsbåndet i 1700-tallet?

    • AAt kongen havde eneret på at handle med udlandet
    • BAt bønderne havde begrænset ret til at flytte
    • CAt kristendommen var den eneste tilladte religion
    Show answer

    Correct answer: B. At bønderne havde begrænset ret til at flytte

  31. 31Hvilken af følgende åbnede i Danmark i 1840'erne?

    • ADen første lufthavn
    • BDen første motorvej
    • CDen første jernbane
    Show answer

    Correct answer: C. Den første jernbane

  32. 32På hvilket slot i København bor kongen og hans familie en del af året?

    • AChristiansborg
    • BRosenborg
    • CAmalienborg
    Show answer

    Correct answer: C. Amalienborg

  33. 33Hvilket af følgende områder har kommunerne ansvaret for at drive?

    • AFolkeskolerne
    • BDomstolene
    • CSygehusene
    Show answer

    Correct answer: A. Folkeskolerne

  34. 34Hvilke myndigheder udskriver skatter?

    • AStaten og regionerne
    • BStaten og kommunerne
    • CRegionerne og kommunerne
    Show answer

    Correct answer: B. Staten og kommunerne

  35. 35Hvilket år fik personer af samme køn ret til at indgå et registreret partnerskab?

    • A1955
    • B1972
    • C1989
    Show answer

    Correct answer: C. 1989

Current affairsQuestions 36–40

  1. 36Hvad har Danmark formandskabet for mellem 1. juli og 31. december 2025?

    • AFN’s Sikkerhedsråd
    • BRådet for Den Europæiske Union
    • CNordisk Ministerråd
    Show answer

    Correct answer: B. Rådet for Den Europæiske Union

  2. 37Hvilket parti fik flest stemmer på landsplan ved kommunalvalget den 18. november 2025?

    • ASocialdemokratiet
    • BVenstre
    • CDet Konservative Folkeparti
    Show answer

    Correct answer: A. Socialdemokratiet

  3. 38Hvilken dansk cykelrytter vandt Vuelta a España i 2025?

    • AMagnus Cort
    • BMattias Skjelmose
    • CJonas Vingegaard
    Show answer

    Correct answer: C. Jonas Vingegaard

  4. 39På hvilke af følgende dagligvarer er priserne i butikkerne steget mest det seneste år (fra oktober 2024 til oktober 2025 ifølge Danmarks Statistiks Forbrugerprisindeks)?

    • AFriske grøntsager
    • BMel og gryn
    • COkse- og kalvekød
    Show answer

    Correct answer: C. Okse- og kalvekød

  5. 40Hvorfor blev Københavns Lufthavn lukket om aftenen den 22. september 2025?

    • AMedarbejderne i lufthavnen strejkede
    • BDer var rapporteret droner ved lufthavnen
    • CEn stormflod med kraftig blæst og oversvømmelser ramte lufthavnen
    Show answer

    Correct answer: B. Der var rapporteret droner ved lufthavnen

Danish valuesQuestions 41–45

  1. 41Kan man ifølge dansk lov blive straffet med fængsel i 16 år, hvis man med vold eller trussel om vold forsøger at forhindre Folketinget i at træffe en beslutning?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: A. Ja

  2. 42Er der i dansk lov en regel om, at en arbejdsgiver skal give kvinder og mænd lige løn for samme arbejde?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: A. Ja

  3. 43Er det som udgangspunkt strafbart at udtale sig kritisk om andres religion?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: B. Nej

  4. 44Hvor stor en andel af borgerne i Danmark synes, at det er uacceptabelt, at en mand indimellem slår sin kone/kæreste (ifølge Europabarometer, Kønsstereotyper – vold mod kvinder, 2024)?

    • A37 procent
    • B65 procent
    • C94 procent
    Show answer

    Correct answer: C. 94 procent

  5. 45Hvor stor en andel af borgerne i Danmark har tillid til, at politiet vil hjælpe dem, hvis de har brug for det (ifølge Justitsministeriets Tryghedsundersøgelse 2023)?

    • ACirka 35 procent
    • BCirka 60 procent
    • CCirka 85 procent
    Show answer

    Correct answer: C. Cirka 85 procent

Official files

The files are on the Dansk og Prøver website and open in a new tab.

SIRI published this test. The questions are reproduced from the official files. Nyborger is a private study tool, not a public authority.

Other previous tests

Answer five free questions with explanations