Skip to main content
Next exam: 25 November 2026Register by 21 October 2026Fee: 946 DKK

Previous official test

Danish Citizenship Test, 27 November 2024

This is the official test from 27 November 2024. Take it here with a timer, or review all questions and answers below. The questions are in Danish, as in the real test.

questions
45
time limit
45 min
to pass
36 correct and 4 of 5 values questions

Take the test with a timer

You have 45 minutes and see one question at a time. At the end, you get your result with both passing requirements.

All questions and answers

The correct answers follow SIRI's official answer sheet.

Learning materialQuestions 1–35

  1. 1Hvor mange procent af stemmerne skal et parti normalt have for at blive repræsenteret i Folketinget?

    • AMindst to procent
    • BMindst fire procent
    • CMindst fem procent
    Show answer

    Correct answer: A. Mindst to procent

  2. 2Hvilket parti har Inger Støjberg tidligere været medlem af?

    • ASocialdemokratiet
    • BVenstre
    • CDet Konservative Folkeparti
    Show answer

    Correct answer: B. Venstre

  3. 3Hvornår blev Moderaterne valgt til Folketinget første gang?

    • A2007
    • B2015
    • C2022
    Show answer

    Correct answer: C. 2022

  4. 4Hvilket parti fik flest stemmer ved valget til Europa-Parlamentet i Danmark i juni 2024?

    • ASocialistisk Folkeparti
    • BDanmarksdemokraterne
    • CRadikale Venstre
    Show answer

    Correct answer: A. Socialistisk Folkeparti

  5. 5Hvad skete i 1849?

    • ADanmark mistede Skåne
    • BStavnsbåndet blev ophævet
    • CGrundloven blev indført
    Show answer

    Correct answer: C. Grundloven blev indført

  6. 6I hvilket af følgende årtier var Thorvald Stauning statsminister?

    • A1930’erne
    • B1950’erne
    • C1970’erne
    Show answer

    Correct answer: A. 1930’erne

  7. 7Hvornår er landegrænsen mellem Danmark og Tyskland sidst blevet ændret?

    • A1720
    • B1820
    • C1920
    Show answer

    Correct answer: C. 1920

  8. 8Hvilket af følgende partier har samlet set været i regering flest år?

    • ASocialistisk Folkeparti
    • BRadikale Venstre
    • CDansk Folkeparti
    Show answer

    Correct answer: B. Radikale Venstre

  9. 9Hvem har instrueret filmene 'Idioterne' og 'Dancer in the Dark'?

    • ASusanne Bier
    • BLars von Trier
    • CLone Scherfig
    Show answer

    Correct answer: B. Lars von Trier

  10. 10Hvad er Tycho Brahe (1546-1601) særlig kendt for?

    • AHan var astronom
    • BHan var salmedigter
    • CHan var opdagelsesrejsende
    Show answer

    Correct answer: A. Han var astronom

  11. 11Hvilken dansk forfatter har skrevet bogen 'Den Afrikanske Farm'?

    • ATove Ditlevsen
    • BH.C. Andersen
    • CKaren Blixen
    Show answer

    Correct answer: C. Karen Blixen

  12. 12Hvad er Yahya Hassan (1995-2020) særligt kendt for?

    • AHan var musiker
    • BHan var digter
    • CHan var fodboldspiller
    Show answer

    Correct answer: B. Han var digter

  13. 13Hvordan har dagpengeperioden for arbejdsløse udviklet sig siden 1994?

    • ADen er blevet længere
    • BDen er uændret
    • CDen er blevet kortere
    Show answer

    Correct answer: C. Den er blevet kortere

  14. 14Hvor gammel skal man mindst være for at købe stærk spiritus?

    • A14 år
    • B16 år
    • C18 år
    Show answer

    Correct answer: C. 18 år

  15. 15Hvordan har antallet af studerende på de lange videregående uddannelser overordnet udviklet sig de seneste 20 år?

    • ADet er steget
    • BDet er faldet
    Show answer

    Correct answer: A. Det er steget

  16. 16Hvor stor en andel af Danmarks befolkning udgøres af indvandrere og deres efterkommere?

    • ACirka 5 procent
    • BCirka 15 procent
    • CCirka 25 procent
    Show answer

    Correct answer: B. Cirka 15 procent

  17. 17Ved hvilken by i Jylland malede Anna Ancher og Michael Ancher særligt mange af deres billeder i slutningen af 1800-tallet?

    • ASilkeborg
    • BSønderborg
    • CSkagen
    Show answer

    Correct answer: C. Skagen

  18. 18Hvilken funktion havde Kronborg Slot i Helsingør frem til 1857?

    • AHjemsted for Højesteret
    • BGravsted for danske konger og dronninger
    • COpkrævning af told fra skibe, der sejlede gennem Øresund
    Show answer

    Correct answer: C. Opkrævning af told fra skibe, der sejlede gennem Øresund

  19. 19Hvilken ø er blandt andet kendt for sine runde kirker?

    • ABornholm
    • BSamsø
    • CLangeland
    Show answer

    Correct answer: A. Bornholm

  20. 20Hvilket af følgende områder har staten ansvaret for driften af?

    • APolitiet
    • BBørnehaver
    • CSygehuse
    Show answer

    Correct answer: A. Politiet

  21. 21Hvem afgør, om en borger skal varetægtsfængsles?

    • AEn advokat
    • BEn dommer
    • CEn politibetjent
    Show answer

    Correct answer: B. En dommer

  22. 22Hvad er moms?

    • AEn afgift på blandt andet varer man køber i butikkerne
    • BEn skat man betaler af sin indkomst
    • CEt gebyr man betaler for at have adgang til DR's tv- og radiokanaler
    Show answer

    Correct answer: A. En afgift på blandt andet varer man køber i butikkerne

  23. 23Hvor ofte afholdes der valg til kommunalbestyrelser og regionsråd?

    • AHvert tredje år
    • BHvert fjerde år
    • CHvert femte år
    Show answer

    Correct answer: B. Hvert fjerde år

  24. 24Hvad hedder Færøernes største by?

    • AReykjavik
    • BNuuk
    • CTórshavn
    Show answer

    Correct answer: C. Tórshavn

  25. 25Hvilket land anlagde en militær base i det nordlige Grønland i begyndelsen af 1950'erne?

    • ACanada
    • BTyskland
    • CUSA
    Show answer

    Correct answer: C. USA

  26. 26Hvilket land blev Danmark angrebet og besejret af i Slaget på Reden i 1801 under Napoleonskrigene?

    • AStorbritannien
    • BNederlandene
    • CSpanien
    Show answer

    Correct answer: A. Storbritannien

  27. 27Hvilken religion var den mest udbredte i Danmark i middelalderen (cirka 1050-1500)?

    • AOrtodoks kristendom
    • BKatolsk kristendom
    • CProtestantisk kristendom
    Show answer

    Correct answer: B. Katolsk kristendom

  28. 28I hvilket af følgende århundreder fandt dansk slavehandel mellem Afrika og de danske kolonier i Caribien sted?

    • A1100-tallet
    • B1400-tallet
    • C1700-tallet
    Show answer

    Correct answer: C. 1700-tallet

  29. 29Hvem består Rådet for Den Europæiske Union af?

    • APolitikere direkte valgt af EU's befolkninger
    • BEmbedsmænd udpeget af EU-Kommissionen
    • CMinistre fra medlemsstaternes regeringer
    Show answer

    Correct answer: C. Ministre fra medlemsstaternes regeringer

  30. 30Hvad kendetegnede Danmarks forsvarspolitik gennem det meste af Den Kolde Krig?

    • ADanmark var allieret med USA gennem NATO
    • BDanmark var neutralt
    • CDanmark var allieret med Sovjetunionen gennem Warszawa-pagten
    Show answer

    Correct answer: A. Danmark var allieret med USA gennem NATO

  31. 31Hvilken international organisation blev Danmark medlem af i 1945?

    • AFN
    • BEF
    • CWTO
    Show answer

    Correct answer: A. FN

  32. 32På hvilken dato markeres Danmarks befrielse i 1945 efter fem års tysk besættelse?

    • A8. marts
    • B9. april
    • C5. maj
    Show answer

    Correct answer: C. 5. maj

  33. 33Hvad blev der afholdt en folkeafstemning om i 1972?

    • ADanmarks indtræden i EF
    • BIndførelsen af folkepension
    • COphævelsen af DR’s monopol på at sende tv
    Show answer

    Correct answer: A. Danmarks indtræden i EF

  34. 34Hvordan har de politiske partiers medlemstal overordnet udviklet sig siden 1950?

    • ADet er steget
    • BDet er faldet
    Show answer

    Correct answer: B. Det er faldet

  35. 35I hvilket årti blev Danmark ramt af en flerårig økonomisk krise, som blev udløst af store prisstigninger på olie?

    • A1930'erne
    • B1950'erne
    • C1970'erne
    Show answer

    Correct answer: C. 1970'erne

Current affairsQuestions 36–40

  1. 36I hvilke to idrætsgrene vandt Danmark guld ved OL i Paris i 2024?

    • ASvømning og længdespring
    • BBadminton og håndbold
    • CTennis og boksning
    Show answer

    Correct answer: B. Badminton og håndbold

  2. 37Hvad blev den tidligere minister Dan Jørgensen indstillet til i august 2024?

    • ADanmarks EU-kommissær
    • BFormand for FN’s Generalforsamling
    • CFormand for Folketinget
    Show answer

    Correct answer: A. Danmarks EU-kommissær

  3. 38Hvilken skuespiller og komiker, som blandt andet har medvirket i Cirkus-revyen i perioden 1986-2021, døde i oktober 2024?

    • ADirch Passer
    • BHelle Virkner
    • CUlf Pilgaard
    Show answer

    Correct answer: C. Ulf Pilgaard

  4. 39Hvad blev aftalt i 'Den Grønne Trepart' mellem regeringen, kommunerne og en række erhvervsorganisationer, fagforeninger og miljøorganisationer i juni 2024?

    • AAt en del af Danmarks landbrugsjord skal omdannes til natur
    • BAt reducere kvoterne for, hvor meget der må fiskes i dansk farvand
    • CAt forhøje den offentlige støtte til el-biler
    Show answer

    Correct answer: A. At en del af Danmarks landbrugsjord skal omdannes til natur

  5. 40Hvem meddelte i september 2024, at hun ikke genopstiller ved næste valg efter 40 år som medlem af Folketinget?

    • APia Olsen Dyhr
    • BMette Frederiksen
    • CPia Kjærsgaard
    Show answer

    Correct answer: C. Pia Kjærsgaard

Danish valuesQuestions 41–45

  1. 41Har alle friskoler i Danmark pligt til at styrke elevernes respekt for grundlæggende friheds- og menneskerettigheder?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: A. Ja

  2. 42Kan man blive straffet med fængsel, hvis man snyder med optællingen af stemmer til Folketinget?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: A. Ja

  3. 43Hvilken af følgende handlinger er ulovlig i Danmark?

    • AAt melde sig ud af et trossamfund
    • BAt tvinge andre til en religiøs vielse
    Show answer

    Correct answer: B. At tvinge andre til en religiøs vielse

  4. 44Kan en regering bestemme, at en forening skal opløses for altid?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: B. Nej

  5. 45Hvilken placering indtager Danmark ud af 49 europæiske lande, når det gælder rettigheder for LGBTI-personer (Rainbow Map 2024, International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association)?

    • ANr. 5
    • BNr. 15
    • CNr. 25
    Show answer

    Correct answer: A. Nr. 5

Official files

The files are on the Dansk og Prøver website and open in a new tab.

SIRI published this test. The questions are reproduced from the official files. Nyborger is a private study tool, not a public authority.

Other previous tests

Answer five free questions with explanations