Skip to main content
Next exam: 25 November 2026Register by 21 October 2026Fee: 946 DKK

Previous official test

Danish Citizenship Test, 2 June 2021

This is the official test from 2 June 2021. Take it here with a timer, or review all questions and answers below. The questions are in Danish, as in the real test.

questions
40
time limit
45 min
to pass
Older format with 40 questions

Take the test with a timer

You have 45 minutes and see one question at a time. At the end, you get your result with both passing requirements.

All questions and answers

The correct answers follow SIRI's official answer sheet.

Learning materialQuestions 1–35

  1. 1Hvilket land var Danmark i union med indtil 1814?

    • ASverige
    • BEstland
    • CNorge
    Show answer

    Correct answer: C. Norge

  2. 2Hvilket år ophørte den danske regerings samarbejdspolitik med den tyske besættelsesmagt under 2. Verdenskrig?

    • A1941
    • B1943
    • C1945
    Show answer

    Correct answer: B. 1943

  3. 3Hvilket parti var Poul Schlüter formand for, da han var statsminister i perioden 1982-1993?

    • AVenstre
    • BSocialdemokratiet
    • CDet Konservative Folkeparti
    Show answer

    Correct answer: C. Det Konservative Folkeparti

  4. 4Hvordan fejrer man traditionelt sankthans i Danmark?

    • AMan samles om aftenen og tænder bål
    • BMan holder fest og giver hinanden gaver
    • CMan klæder sig ud og slår katten af tønden
    Show answer

    Correct answer: A. Man samles om aftenen og tænder bål

  5. 5Er det et krav, at man som dansk statsborger skal være medlem af folkekirken?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: B. Nej

  6. 6Hvem vedtager et lovforslag?

    • ARegeringen
    • BFolketinget
    Show answer

    Correct answer: B. Folketinget

  7. 7Hvor ofte afholdes der kommunalvalg?

    • AHvert 3. år
    • BHvert 4. år
    • CHvert 5. år
    Show answer

    Correct answer: B. Hvert 4. år

  8. 8Hvilken historisk begivenhed fandt sted i 1864?

    • ADanmark tabte Den 2. Slesvigske Krig
    • BKongen underskrev Danmarks Riges Grundlov
    • CBriterne bombarderede København
    Show answer

    Correct answer: A. Danmark tabte Den 2. Slesvigske Krig

  9. 9Kan et ægtepar ifølge dansk lov blive skilt, selvom den ene part ikke ønsker det?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: A. Ja

  10. 10Inden for hvilket område fik Niels Bohr Nobelprisen i 1922?

    • AMedicin
    • BFysik
    • CLitteratur
    Show answer

    Correct answer: B. Fysik

  11. 11Hvor stor en del af Danmark er i dag opdyrket landbrugsland?

    • ANæsten 1/6
    • BNæsten 1/3
    • CNæsten 2/3
    Show answer

    Correct answer: C. Næsten 2/3

  12. 12På hvilken af følgende mærkedage holder dronningen hvert år en tale til hele rigsfællesskabet?

    • AJuleaften
    • BNytårsaften
    • CGrundlovsdag
    Show answer

    Correct answer: B. Nytårsaften

  13. 13Kan regeringen bestemme, hvordan en dommer skal dømme i en konkret retssag?

    • ANej
    • BJa
    Show answer

    Correct answer: A. Nej

  14. 14Hvornår blev den første lov om folkepension vedtaget?

    • A1933
    • B1956
    • C1982
    Show answer

    Correct answer: B. 1956

  15. 15Hvilken af følgende personer gav i 1800-tallet inspiration til oprettelsen af folkehøjskoler?

    • AThomas Kingo
    • BJohannes V. Jensen
    • CN.F.S. Grundtvig
    Show answer

    Correct answer: C. N.F.S. Grundtvig

  16. 16Hvad kaldes den bevægelse, hvor bønderne i 1800-tallet slog sig sammen om at oprette mejerier og brugsforeninger?

    • AGræsrodsbevægelsen
    • BModstandsbevægelsen
    • CAndelsbevægelsen
    Show answer

    Correct answer: C. Andelsbevægelsen

  17. 17Hvor stor en del af de samlede offentlige udgifter går til indkomstoverførsler?

    • ACa. 1/3
    • BCa. 1/6
    • CCa. 1/9
    Show answer

    Correct answer: A. Ca. 1/3

  18. 18Hvilken af følgende befolkningsgrupper fik partiet Venstre flest stemmer fra i slutningen af 1800-tallet?

    • AGodsejere
    • BArbejdere
    • CBønder
    Show answer

    Correct answer: C. Bønder

  19. 19Hvilken af følgende øgrupper er i rigsfællesskab med Danmark?

    • AFærøerne
    • BOrkneyøerne
    • CShetlandsøerne
    Show answer

    Correct answer: A. Færøerne

  20. 20Ved hvilken grundlovsændring fik kvinder valgret til Folketinget?

    • AGrundlovsændringen i 1866
    • BGrundlovsændringen i 1915
    • CGrundlovsændringen i 1953
    Show answer

    Correct answer: B. Grundlovsændringen i 1915

  21. 21Hvornår fik personer af samme køn ret til at indgå ægteskab?

    • A1972
    • B1992
    • C2012
    Show answer

    Correct answer: C. 2012

  22. 22Hvem skrev omkring år 1200 værket Gesta Danorum, der indeholder fortællinger om Danmarks historie og nordisk mytologi?

    • ASaxo
    • BBrorson
    • CAnsgar
    Show answer

    Correct answer: A. Saxo

  23. 23Hvem repræsenterer DA, når der skal forhandles kollektive overenskomster på det danske arbejdsmarked?

    • AArbejdsgiverne
    • BRegeringen
    • CLønmodtagerne
    Show answer

    Correct answer: A. Arbejdsgiverne

  24. 24Hvor gamle er kvinder i gennemsnit i Danmark, når de føder deres første barn?

    • ACa. 19 år
    • BCa. 24 år
    • CCa. 29 år
    Show answer

    Correct answer: C. Ca. 29 år

  25. 25Hvor mange procent af stemmerne ved et folketingsvalg skal et parti normalt have for at komme i Folketinget?

    • AMindst 2 %
    • BMindst 4 %
    • CMindst 6 %
    Show answer

    Correct answer: A. Mindst 2 %

  26. 26Hvilken type regering har været mest almindelig i Danmark siden 2. Verdenskrig?

    • AMindretalsregeringer
    • BFlertalsregeringer
    Show answer

    Correct answer: A. Mindretalsregeringer

  27. 27Hvilken befolkningsgruppe fik begrænset deres rettigheder med indførelsen af stavnsbåndet i 1733?

    • ABorgerskabet
    • BBønderne
    • CAdelen
    Show answer

    Correct answer: B. Bønderne

  28. 28Hvem skrev i 1722 komedien Jeppe på Bjerget?

    • AKlaus Rifbjerg
    • BKaren Blixen
    • CLudvig Holberg
    Show answer

    Correct answer: C. Ludvig Holberg

  29. 29Hvilket politisk parti opstod i 1870’erne som en del af arbejderbevægelsen?

    • ARadikale Venstre
    • BSocialdemokratiet
    • CSocialistisk Folkeparti
    Show answer

    Correct answer: B. Socialdemokratiet

  30. 30Hvornår blev Grønlands hjemmestyreordning indført?

    • A1949
    • B1979
    • C2019
    Show answer

    Correct answer: B. 1979

  31. 31Hvad stemte danskerne ja til ved en folkeafstemning i 1972?

    • AEn ændring af tronfølgeloven
    • BEn nedsættelse af valgretsalderen
    • CMedlemskab af Det Europæiske Fællesskab
    Show answer

    Correct answer: C. Medlemskab af Det Europæiske Fællesskab

  32. 32Hvornår ophørte Den Kolde Krig?

    • AOmkring 1950
    • BOmkring 1970
    • COmkring 1990
    Show answer

    Correct answer: C. Omkring 1990

  33. 33Hvem skal betale kirkeskat?

    • AAlle skattepligtige borgere
    • BSkattepligtige medlemmer af folkekirken
    Show answer

    Correct answer: B. Skattepligtige medlemmer af folkekirken

  34. 34Hvilke problemer i samfundet skulle Kanslergadeforliget fra 1933 især løse?

    • AØkonomiske problemer
    • BMiljømæssige problemer
    • CIntegrationsproblemer
    Show answer

    Correct answer: A. Økonomiske problemer

  35. 35Hvornår gjorde en større gruppe af unge oprør mod samfundets traditionelle normer, så det fx blev mere accepteret at få børn uden at være gift?

    • AI slutningen af 1920’erne
    • BI slutningen af 1940’erne
    • CI slutningen af 1960’erne
    Show answer

    Correct answer: C. I slutningen af 1960’erne

Current affairsQuestions 36–40

  1. 36Hvad omhandler Folketingets tiltale i rigsretssagen mod tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg blandt andet?

    • ABeslaglæggelse af flygtninges værdigenstande ved indrejse
    • BMidlertidigt stop for familiesammenføringer
    • CAdskillelse af asylsøgende ægtefæller og samlevende par
    Show answer

    Correct answer: C. Adskillelse af asylsøgende ægtefæller og samlevende par

  2. 37Hvilken begivenhed blev markeret den 5. april 2021?

    • A50-årsdagen for Danmarks indtræden i Det Europæiske Fællesskab (EF)
    • B75-årsdagen for, at den sovjetiske hær forlod Bornholm efter 2. Verdenskrig
    • C100-årsdagen for Sønderjyllands genforening med resten af Danmark
    Show answer

    Correct answer: B. 75-årsdagen for, at den sovjetiske hær forlod Bornholm efter 2. Verdenskrig

  3. 38Hvilken begivenhed fandt sted den 15. maj 2021?

    • APrins Christians konfirmation
    • BPrins Joachims 50-års fødselsdag
    • CKronprinsesse Mary og Kronprins Frederiks sølvbryllup
    Show answer

    Correct answer: A. Prins Christians konfirmation

  4. 39Hvilken dansk film vandt i april 2021 en Oscar for bedste internationale film?

    • ADruk
    • BFesten
    • CIdioterne
    Show answer

    Correct answer: A. Druk

  5. 40Hvad har protestgruppen Men in Black flere gange demonstreret imod?

    • AGlobaliseringen
    • BIndvandring
    • CCOVID 19-restriktioner
    Show answer

    Correct answer: C. COVID 19-restriktioner

Official files

The files are on the Dansk og Prøver website and open in a new tab.

SIRI published this test. The questions are reproduced from the official files. Nyborger is a private study tool, not a public authority.

Other previous tests

Answer five free questions with explanations