Skip to main content
Next exam: 25 November 2026Register by 21 October 2026Fee: 946 DKK

Previous official test

Danish Citizenship Test, 31 May 2023

This is the official test from 31 May 2023. Take it here with a timer, or review all questions and answers below. The questions are in Danish, as in the real test.

questions
45
time limit
45 min
to pass
36 correct and 4 of 5 values questions

Take the test with a timer

You have 45 minutes and see one question at a time. At the end, you get your result with both passing requirements.

All questions and answers

The correct answers follow SIRI's official answer sheet.

Learning materialQuestions 1–35

  1. 1Hvilket af følgende områder har kommunerne ansvaret for driften af?

    • ADomstole
    • BVuggestuer
    • CSygehuse
    Show answer

    Correct answer: B. Vuggestuer

  2. 2Hvilken filminstruktør vandt en Oscar for filmen Hævnen fra 2010?

    • AErik Balling
    • BCarl Theodor Dreyer
    • CSusanne Bier
    Show answer

    Correct answer: C. Susanne Bier

  3. 3Hvornår besluttede Island ved en folkeafstemning at oprette en republik, der var uafhængig af Danmark?

    • A1904
    • B1944
    • C1984
    Show answer

    Correct answer: B. 1944

  4. 4Hvilket parti tilhørte Lars Løkke Rasmussen, da han var statsminister i perioderne 2009-11 og 2015-19?

    • AVenstre
    • BSocialdemokratiet
    • CDet Konservative Folkeparti
    Show answer

    Correct answer: A. Venstre

  5. 5Hvem består Rådet for Den Europæiske Union af?

    • APolitikere direkte valgt af EU’s befolkninger
    • BEmbedsmænd udpeget af EU-Kommissionen
    • CMinistre fra medlemsstaternes regeringer
    Show answer

    Correct answer: C. Ministre fra medlemsstaternes regeringer

  6. 6Hvad hedder Grønlands største by?

    • ANuuk
    • BTórshavn
    • CReykjavik
    Show answer

    Correct answer: A. Nuuk

  7. 7Hvor gammel skal man mindst være for at købe stærk spiritus?

    • A15 år
    • B18 år
    • C21 år
    Show answer

    Correct answer: B. 18 år

  8. 8Hvilket af følgende partier er ældst?

    • ADet Konservative Folkeparti
    • BDansk Folkeparti
    • CSocialistisk Folkeparti
    Show answer

    Correct answer: A. Det Konservative Folkeparti

  9. 9Hvad hed forsangeren i bandet Gasolin?

    • AKim Larsen
    • BMichael Bundesen
    • CSteffen Brandt
    Show answer

    Correct answer: A. Kim Larsen

  10. 10I hvilket af følgende århundreder fandt dansk slavehandel mellem Afrika og de danske kolonier i Caribien sted?

    • A1100-tallet
    • B1400-tallet
    • C1700-tallet
    Show answer

    Correct answer: C. 1700-tallet

  11. 11Kan regionerne opkræve skatter?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: B. Nej

  12. 12Hvilket af følgende steder i København blev der begået et terrorangreb i 2015?

    • AVed den jødiske synagoge
    • BVed Hovedbanegården
    • CI lufthavnen
    Show answer

    Correct answer: A. Ved den jødiske synagoge

  13. 13Hvem fik især betydning for folkehøjskolerne i 1800-tallet?

    • ASteen Steensen Blicher
    • BJohannes V. Jensen
    • CN.F.S. Grundtvig
    Show answer

    Correct answer: C. N.F.S. Grundtvig

  14. 14Hvilket emne har der været afholdt flest folkeafstemninger om i Danmark siden 1953?

    • AGrundloven
    • BValgretsalderen
    • CDanmarks forhold til EU
    Show answer

    Correct answer: C. Danmarks forhold til EU

  15. 15Hvordan har de politiske partiers samlede medlemstal overordnet udviklet sig siden 1950?

    • ADet er steget
    • BDet er faldet
    Show answer

    Correct answer: B. Det er faldet

  16. 16Hvem var Danmarks første socialdemokratiske statsminister?

    • AThorvald Stauning
    • BJens Otto Krag
    • CAnker Jørgensen
    Show answer

    Correct answer: A. Thorvald Stauning

  17. 17I forbindelse med hvilken krig blev Danmark ramt af influenzaepidemien Den Spanske Syge?

    • A2. Slesvigske Krig
    • B1. Verdenskrig
    • C2. Verdenskrig
    Show answer

    Correct answer: B. 1. Verdenskrig

  18. 18Hvem skrev romanen Lykke-Per omkring år 1900?

    • AAmalie Skram
    • BMartin A. Hansen
    • CHenrik Pontoppidan
    Show answer

    Correct answer: C. Henrik Pontoppidan

  19. 19Hvilket symbol indgår i Færøernes flag?

    • AEn cirkel
    • BEn stjerne
    • CEt kors
    Show answer

    Correct answer: C. Et kors

  20. 20Hvordan ændrede forholdet mellem kongen og kirken sig som følge af reformationen i 1500-tallet?

    • AKongen fik mindre magt over kirken
    • BKongen fik mere magt over kirken
    Show answer

    Correct answer: B. Kongen fik mere magt over kirken

  21. 21Hvem er aftaleparter, når der skal indgås overenskomster om fx løn, pension og arbejdsforhold på det private arbejdsmarked?

    • AStat og kommuner
    • BRegering og embedsmænd
    • CFagforeninger og arbejdsgiverorganisationer
    Show answer

    Correct answer: C. Fagforeninger og arbejdsgiverorganisationer

  22. 22Hvad er den kriminelle lavalder i Danmark?

    • A15 år
    • B18 år
    • C20 år
    Show answer

    Correct answer: A. 15 år

  23. 23Hvilket land har været i union med Danmark i over 400 år (mellem 1380 og 1814)?

    • ASverige
    • BNorge
    • CFinland
    Show answer

    Correct answer: B. Norge

  24. 24Støttede den daværende danske regering den amerikansk ledede invasion af Irak i 2003 (Irak-krigen)?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: A. Ja

  25. 25Kan to personer af samme køn indgå et ægteskab?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: A. Ja

  26. 26Hvilket EU-land har flest indvandrere og efterkommere i Danmark oprindelse i?

    • ASpanien
    • BPolen
    • CFrankrig
    Show answer

    Correct answer: B. Polen

  27. 27Hvor højt over havets overflade ligger Danmarks højeste naturlige punkt?

    • ACirka 170 meter
    • BCirka 470 meter
    • CCirka 770 meter
    Show answer

    Correct answer: A. Cirka 170 meter

  28. 28Hvornår blev Danmark medlem af NATO?

    • A1949
    • B1957
    • C1973
    Show answer

    Correct answer: A. 1949

  29. 29Hvilken politisk bevægelse var rødstrømpebevægelsen en del af?

    • AArbejderbevægelsen i 1930’erne
    • BKvindebevægelsen i 1970’erne
    • CMiljøbevægelsen i 1990’erne
    Show answer

    Correct answer: B. Kvindebevægelsen i 1970’erne

  30. 30Kan statsministeren udpege en minister, der ikke er medlem af Folketinget?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: A. Ja

  31. 31Hvad er Suzanne Brøgger og Naja Marie Aidt især kendte for?

    • ADe er skuespillere
    • BDe er malere
    • CDe er forfattere
    Show answer

    Correct answer: C. De er forfattere

  32. 32Hvordan har andelen af borgere over 64 år udviklet sig siden 1980?

    • AAndelen er faldet
    • BAndelen er steget
    Show answer

    Correct answer: B. Andelen er steget

  33. 33Hvilket af følgende partier har flest borgmesterposter i Danmark?

    • AVenstre
    • BDansk Folkeparti
    • CDet Konservative Folkeparti
    Show answer

    Correct answer: A. Venstre

  34. 34Skal alle skattepligtige borgere betale kirkeskat?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: B. Nej

  35. 35Hvor længe kan politiet tilbageholde en anholdt person med lovligt ophold i Danmark, før personen skal stilles for en dommer?

    • AI op til 1 døgn
    • BI op til 3 døgn
    • CI op til 1 uge
    Show answer

    Correct answer: A. I op til 1 døgn

Current affairsQuestions 36–40

  1. 36Hvad hedder formanden for SF (Socialistisk Folkeparti)?

    • AFranciska Rosenkilde
    • BMai Villadsen
    • CPia Olsen Dyhr
    Show answer

    Correct answer: C. Pia Olsen Dyhr

  2. 37Hvilken helligdag bliver afskaffet fra 2024?

    • AStore Bededag
    • BKristi himmelfartsdag
    • CSkærtorsdag
    Show answer

    Correct answer: A. Store Bededag

  3. 38I hvilken sport vandt det danske herrelandshold verdensmesterskabet i januar 2023?

    • AVolleyball
    • BBasketball
    • CHåndbold
    Show answer

    Correct answer: C. Håndbold

  4. 39Hvilken forfatter til blandt andet tv-serien Matador døde i januar 2023 105 år gammel?

    • AKlaus Rifbjerg
    • BLise Nørgaard
    • CInger Christensen
    Show answer

    Correct answer: B. Lise Nørgaard

  5. 40Hvilken nobelpris blev Morten Meldal tildelt i december 2022?

    • ANobelprisen i økonomi
    • BNobelprisen i litteratur
    • CNobelprisen i kemi
    Show answer

    Correct answer: C. Nobelprisen i kemi

Danish valuesQuestions 41–45

  1. 41Kan en dansk statsborger blive straffet ved en dansk domstol, hvis vedkommende medvirker til menneskehandel i udlandet?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: A. Ja

  2. 42Kan forældre ifølge dansk lov bestemme, hvem en søn eller datter på 18 år må være kæreste med?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: B. Nej

  3. 43Har alle friskoler i Danmark pligt til at styrke elevernes respekt for ligestilling mellem kønnene?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: A. Ja

  4. 44Er Danmark blandt de ti lande i verden, som menes at have den højeste grad af pressefrihed ifølge Reporters Without Borders (Press Freedom Index, 2022)?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: A. Ja

  5. 45Kan præster og imamer blive straffet med fængsel, hvis de som led i religiøs oplæring udtrykker støtte til vold, terrorisme, frihedsberøvelse eller tvang?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: A. Ja

Official files

The files are on the Dansk og Prøver website and open in a new tab.

SIRI published this test. The questions are reproduced from the official files. Nyborger is a private study tool, not a public authority.

Other previous tests

Answer five free questions with explanations