Skip to main content
Next exam: 25 November 2026Register by 21 October 2026Fee: 946 DKK

Previous official test

Danish Citizenship Test, 23 November 2022

This is the official test from 23 November 2022. Take it here with a timer, or review all questions and answers below. The questions are in Danish, as in the real test.

questions
45
time limit
45 min
to pass
36 correct and 4 of 5 values questions

Take the test with a timer

You have 45 minutes and see one question at a time. At the end, you get your result with both passing requirements.

All questions and answers

The correct answers follow SIRI's official answer sheet.

Learning materialQuestions 1–35

  1. 1Hvilken rettighed er sikret i grundloven?

    • ARetten til at holde ferie
    • BRetten til at eje jagtvåben
    • CRetten til at ytre sig
    Show answer

    Correct answer: C. Retten til at ytre sig

  2. 2Hvilken dansk film vandt en Oscar i 2021?

    • AFesten
    • BDruk
    • CJagten
    Show answer

    Correct answer: B. Druk

  3. 3Hvad var baggrunden for Kanslergadeforliget i 1933?

    • AIntegrationsproblemer
    • BMiljøproblemer
    • CØkonomiske problemer
    Show answer

    Correct answer: C. Økonomiske problemer

  4. 4Hvad hedder Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys ældste søn?

    • AChristian
    • BJoachim
    • CNikolai
    Show answer

    Correct answer: A. Christian

  5. 5I hvilket århundrede blev England erobret af den danske konge Svend Tveskæg?

    • A1000-tallet
    • B1300-tallet
    • C1600-tallet
    Show answer

    Correct answer: A. 1000-tallet

  6. 6Hvad fik videnskabsmanden Niels Bohr Nobelprisen for i 1922?

    • AEn metode til måling af lysets hastighed
    • BEn model over atomers opbygning
    • CEn teori om jordens magnetfelt
    Show answer

    Correct answer: B. En model over atomers opbygning

  7. 7Hvilket af følgende partier har haft statsministerposten i sammenlagt flest år siden Systemskiftet i 1901?

    • AVenstre
    • BDet Konservative Folkeparti
    Show answer

    Correct answer: A. Venstre

  8. 8Hvor lang var middellevetiden for mænd i 2020-2021?

    • ACirka 73 år
    • BCirka 80 år
    • CCirka 87 år
    Show answer

    Correct answer: B. Cirka 80 år

  9. 9Hvad hedder den nordiske organisation, der varetager samarbejdet mellem de nordiske landes parlamenter?

    • ADen Nordiske Union
    • BNordtinget
    • CNordisk Råd
    Show answer

    Correct answer: C. Nordisk Råd

  10. 10Hvilket land blev Dansk Vestindien solgt til i 1917?

    • AFrankrig
    • BUSA
    • CStorbritannien
    Show answer

    Correct answer: B. USA

  11. 11Hvilken gruppe borgere blev i tusindtal hjulpet med at flygte fra Danmark til Sverige i oktober 1943?

    • ADanske kommunister
    • BDanske soldater
    • CDanske jøder
    Show answer

    Correct answer: C. Danske jøder

  12. 12Hvem beslutter, om der skal være valg til Folketinget inden valgperiodens udløb?

    • AIndenrigsministeren
    • BStatsministeren
    • CFolketingets formand
    Show answer

    Correct answer: B. Statsministeren

  13. 13Hvem er den lovgivende, den udøvende og den dømmende magt fordelt mellem?

    • AFolketinget, regeringen og domstolene
    • BFolketinget, kommunerne og domstolene
    • CRegeringen, regionerne og kommunerne
    Show answer

    Correct answer: A. Folketinget, regeringen og domstolene

  14. 14Hvad indebærer den politiske aftale Nationalt kompromis om dansk sikkerhedspolitik fra marts 2022 blandt andet?

    • AAt udgifterne til forsvaret forøges
    • BAt udgifterne til forsvaret fastholdes
    • CAt udgifterne til forsvaret reduceres
    Show answer

    Correct answer: A. At udgifterne til forsvaret forøges

  15. 15Hvilket år blev Dansk Folkeparti valgt til Folketinget første gang?

    • A1958
    • B1978
    • C1998
    Show answer

    Correct answer: C. 1998

  16. 16Hvad hedder Færøernes største by?

    • AReykjavik
    • BNuuk
    • CTórshavn
    Show answer

    Correct answer: C. Tórshavn

  17. 17Hvornår blev Danmark ramt af pest-epidemien Den Sorte Død, som slog en stor del af befolkningen ihjel?

    • AI 1300-tallet
    • BI 1600-tallet
    • CI 1900-tallet
    Show answer

    Correct answer: A. I 1300-tallet

  18. 18Deltager Danmark i EU’s forsvars- og sikkerhedspolitik?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: A. Ja

  19. 19Hvem skrev romanerne Pelle Erobreren og Ditte Menneskebarn i begyndelsen af 1900-tallet?

    • ASteen Steensen Blicher
    • BMartin Andersen Nexø
    • CKlaus Rifbjerg
    Show answer

    Correct answer: B. Martin Andersen Nexø

  20. 20Hvilken dansk arkitekt har tegnet operahuset i Sydney i Australien?

    • ADorte Mandrup
    • BJørn Utzon
    • CArne Jacobsen
    Show answer

    Correct answer: B. Jørn Utzon

  21. 21Hvilket af følgende områder har staten ansvaret for driften af?

    • APolitiet
    • BBørnehaver
    • CSygehuse
    Show answer

    Correct answer: A. Politiet

  22. 22Hvornår gjorde en større gruppe af unge oprør mod samfundets traditionelle normer, så det blandt andet blev mere accepteret at få børn uden at være gift?

    • AI slutningen af 1920’erne
    • BI slutningen af 1940’erne
    • CI slutningen af 1960’erne
    Show answer

    Correct answer: C. I slutningen af 1960’erne

  23. 23Er Grønland og Færøerne en del af EU?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: B. Nej

  24. 24Hvilken historisk begivenhed fandt sted i 1864?

    • ADanmark tabte Den 2. Slesvigske Krig
    • BDanmark fik sin første socialdemokratiske statsminister
    • CDanske kvinder fik valgret til Folketinget
    Show answer

    Correct answer: A. Danmark tabte Den 2. Slesvigske Krig

  25. 25Hvilket af følgende lande har Danmark størst samhandel (import og eksport) med?

    • AKina
    • BTyskland
    • CStorbritannien
    Show answer

    Correct answer: B. Tyskland

  26. 26Kan den samme person være statsminister i mere end to valgperioder?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: A. Ja

  27. 27Hvornår trådte Danmarks Riges Grundlov i kraft?

    • A1809
    • B1849
    • C1889
    Show answer

    Correct answer: B. 1849

  28. 28Hvor ofte afholdes der kommunalvalg?

    • AHvert tredje år
    • BHvert fjerde år
    • CHvert femte år
    Show answer

    Correct answer: B. Hvert fjerde år

  29. 29Hvor ligger Danmarks højeste naturlige punkt?

    • AI Nordsjælland
    • BI Sønderjylland
    • CI Østjylland
    Show answer

    Correct answer: C. I Østjylland

  30. 30Hvem var Danmarks første kvindelige statsminister?

    • AMargrethe Vestager
    • BHelle Thorning-Schmidt
    • CMette Frederiksen
    Show answer

    Correct answer: B. Helle Thorning-Schmidt

  31. 31Hvilken befolkningsgruppe fik begrænset deres rettigheder med indførelsen af stavnsbåndet i 1733?

    • ABorgerskabet
    • BBønderne
    • CAdelen
    Show answer

    Correct answer: B. Bønderne

  32. 32Hvilken instans har som sin primære opgave at kontrollere offentlige myndigheders sagsbehandling?

    • AEtisk Råd
    • BFolketingets Ombudsmand
    • CPressenævnet
    Show answer

    Correct answer: B. Folketingets Ombudsmand

  33. 33Hvilken international organisation har vedtaget 17 såkaldte verdensmål om for eksempel ligestilling, klima og fattigdom?

    • AFN
    • BEU
    • CWTO
    Show answer

    Correct answer: A. FN

  34. 34Hvilken popgruppe udgav nummeret Barbie Girl i 1990’erne?

    • AWhigfield
    • BMe & My
    • CAqua
    Show answer

    Correct answer: C. Aqua

  35. 35Hvordan har dagpengeperioden for arbejdsløse udviklet sig siden 1994?

    • ADen er blevet længere
    • BDen er uændret
    • CDen er blevet kortere
    Show answer

    Correct answer: C. Den er blevet kortere

Current affairsQuestions 36–40

  1. 36Hvilken dansk cykelrytter vandt Tour de France i 2022?

    • AMagnus Cort
    • BMads Pedersen
    • CJonas Vingegaard
    Show answer

    Correct answer: C. Jonas Vingegaard

  2. 37Hvilken tidligere minister stiftede partiet Danmarksdemokraterne i juni 2022?

    • AInger Støjberg
    • BSophie Løhde
    • CSøren Gade
    Show answer

    Correct answer: A. Inger Støjberg

  3. 38I hvilket farvand skete der tæt på Danmarks kyst store udslip af gas fra gasledningerne Nord Stream 1 og Nord Stream 2 i september?

    • ANordsøen
    • BØstersøen
    • CKattegat
    Show answer

    Correct answer: B. Østersøen

  4. 39Hvor høj var valgdeltagelsen ved folketingsvalget i november 2022?

    • ACirka 45 procent
    • BCirka 65 procent
    • CCirka 85 procent
    Show answer

    Correct answer: C. Cirka 85 procent

  5. 40Hvor skete der et skudangreb den 3. juli 2022?

    • AI shoppingcenteret Fields
    • BI Københavns Lufthavn
    • CPå Hotel Bella Sky
    Show answer

    Correct answer: A. I shoppingcenteret Fields

Danish valuesQuestions 41–45

  1. 41Kan man ifølge dansk lov blive straffet med fængsel, hvis man ulovligt tvinger nogen til en religiøs vielse?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: A. Ja

  2. 42Er det ifølge dansk lov lovligt at have samleje med en person under 15 år, hvis personen har givet samtykke til samlejet?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: B. Nej

  3. 43Er det ifølge dansk lov tilladt at slå sin ægtefælle?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: B. Nej

  4. 44Er det muligt for en person over 18 år at få et CPR-nr., der svarer til et andet køn (skifte juridisk køn)?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: A. Ja

  5. 45Kan man ifølge dansk lov kræve, at svømmehaller har separate åbningstider for kvinder og mænd?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: B. Nej

Official files

The files are on the Dansk og Prøver website and open in a new tab.

SIRI published this test. The questions are reproduced from the official files. Nyborger is a private study tool, not a public authority.

Other previous tests

Answer five free questions with explanations