Skip to main content
Next exam: 25 November 2026Register by 21 October 2026Fee: 946 DKK

Previous official test

Danish Citizenship Test, 29 May 2024

This is the official test from 29 May 2024. Take it here with a timer, or review all questions and answers below. The questions are in Danish, as in the real test.

questions
45
time limit
45 min
to pass
36 correct and 4 of 5 values questions

Take the test with a timer

You have 45 minutes and see one question at a time. At the end, you get your result with both passing requirements.

All questions and answers

The correct answers follow SIRI's official answer sheet.

Learning materialQuestions 1–35

  1. 1Hvornår trådte Danmarks Riges Grundlov i kraft?

    • A1849
    • B1864
    • C1899
    Show answer

    Correct answer: A. 1849

  2. 2Hvorfor kaldes folketingsvalget i 1973 for Jordskredsvalget?

    • AFordi der blev valgt flere kvinder end mænd til Folketinget
    • BFordi der var mange vælgere, der stemte på nye partier
    • CFordi Socialdemokratiet opnåede absolut flertal
    Show answer

    Correct answer: B. Fordi der var mange vælgere, der stemte på nye partier

  3. 3Hvornår fandt den danske regerings samarbejdspolitik med Tyskland under 2. Verdenskrig sted?

    • A1940-43
    • B1943-45
    Show answer

    Correct answer: A. 1940-43

  4. 4I hvilken sektor arbejdede der flest mennesker omkring 1850?

    • AIndustri
    • BFiskeri
    • CLandbrug
    Show answer

    Correct answer: C. Landbrug

  5. 5Hvem er den lovgivende, den udøvende og den dømmende magt fordelt mellem?

    • AFolketinget, regeringen og domstolene
    • BFolketinget, kommunerne og domstolene
    • CRegeringen, regionerne og kommunerne
    Show answer

    Correct answer: A. Folketinget, regeringen og domstolene

  6. 6Hvilke partier indgår i den nuværende regering?

    • ASocialdemokratiet, SF og Radikale Venstre
    • BSocialdemokratiet, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti
    • CSocialdemokratiet, Venstre og Moderaterne
    Show answer

    Correct answer: C. Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne

  7. 7Hvilken type regering har været mest almindelig i Danmark siden 2. Verdenskrig?

    • AMindretalsregering
    • BFlertalsregering
    Show answer

    Correct answer: A. Mindretalsregering

  8. 8Kan statsministeren udpege en minister, der ikke er medlem af Folketinget?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: A. Ja

  9. 9Hvad er Inger Christensen (1935-2009) særlig kendt for?

    • AHun var kunstmaler
    • BHun var digter
    • CHun var skuespiller
    Show answer

    Correct answer: B. Hun var digter

  10. 10Hvilken dansk tv-serie beskriver blandt andet dagligliv og historiske begivenheder i perioden 1929-47?

    • AKrøniken
    • BBorgen
    • CMatador
    Show answer

    Correct answer: C. Matador

  11. 11Hvilken popgruppe udgav nummeret ’Barbie Girl’ i 1990’erne?

    • AWhigfield
    • BMe & My
    • CAqua
    Show answer

    Correct answer: C. Aqua

  12. 12Hvilken type vedvarende energi producerer den største andel af Danmarks el-forbrug?

    • ASolenergi
    • BVindenergi
    • CBølgeenergi
    Show answer

    Correct answer: B. Vindenergi

  13. 13Hvilket af følgende lande har Danmark størst samhandel (import og eksport) med?

    • AKina
    • BStorbritannien
    • CTyskland
    Show answer

    Correct answer: C. Tyskland

  14. 14Hvilket af følgende områder har staten ansvaret for driften af?

    • ADomstole
    • BFolkeskoler
    • CSygehuse
    Show answer

    Correct answer: A. Domstole

  15. 15Hvilket år blev Margrethe den 2. dronning af Danmark?

    • A1962
    • B1972
    • C1982
    Show answer

    Correct answer: B. 1972

  16. 16Hvad er Knud Rasmussen (1879-1933) særlig kendt for?

    • AHan var polarforsker
    • BHan var atomfysiker
    • CHan var billedhugger
    Show answer

    Correct answer: A. Han var polarforsker

  17. 17Hvad er P.S. Krøyer (1851-1909) særlig kendt for?

    • AHan var forfatter
    • BHan var komponist
    • CHan var kunstmaler
    Show answer

    Correct answer: C. Han var kunstmaler

  18. 18I hvilken dansk by kan man besøge H.C. Andersens Hus?

    • AAarhus
    • BOdense
    • CKøbenhavn
    Show answer

    Correct answer: B. Odense

  19. 19Langs hvilken kyst i Danmark ligger der særligt mange bunkere, som tyskerne fik bygget under 2. Verdenskrig?

    • ALollands sydkyst
    • BSjællands østkyst
    • CJyllands vestkyst
    Show answer

    Correct answer: C. Jyllands vestkyst

  20. 20Hvornår blev Nordslesvig, i dag kaldet Sønderjylland, genforenet med Danmark?

    • A1864
    • B1901
    • C1920
    Show answer

    Correct answer: C. 1920

  21. 21Hvad kendetegnede Danmark i middelalderen (1050-1500)?

    • ADanmark fik kolonier i Afrika og Caribien
    • BDer blev bygget tusindvis af kirker
    • CDanmark fik en demokratisk grundlov
    Show answer

    Correct answer: B. Der blev bygget tusindvis af kirker

  22. 22Hvilke af følgende er navne på guder i vikingetidens religion ’asatroen’?

    • AThyra og Gorm
    • BIngrid og Saxo
    • CFreja og Thor
    Show answer

    Correct answer: C. Freja og Thor

  23. 23I hvilket årti åbnede Danmarks første jernbane?

    • A1740’erne
    • B1790’erne
    • C1840’erne
    Show answer

    Correct answer: C. 1840’erne

  24. 24Gælder grundloven på Færøerne og i Grønland?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: A. Ja

  25. 25Hvilket symbol indgår i Grønlands flag?

    • AEt kors
    • BEn trekant
    • CEn cirkel
    Show answer

    Correct answer: C. En cirkel

  26. 26Hvad er Danmark og en række andre lande forpligtet til ifølge Paris-aftalen fra 2015?

    • AAt reducere udslippet af drivhusgasser i atmosfæren
    • BAt bruge flere penge på forsvaret
    • CAt samarbejde om forebyggelse af grænseoverskridende kriminalitet
    Show answer

    Correct answer: A. At reducere udslippet af drivhusgasser i atmosfæren

  27. 27Hvilket af de danske EU-forbehold var der folkeafstemning om i 2022?

    • AEU's fælles valuta (euroen)
    • BEU's fælles rets- og udlændingepolitik
    • CEU's forsvars- og sikkerhedspolitik
    Show answer

    Correct answer: C. EU's forsvars- og sikkerhedspolitik

  28. 28Hvilken international organisation har vedtaget 17 såkaldte verdensmål om for eksempel ligestilling, klima og fattigdom?

    • ANATO
    • BEU
    • CFN
    Show answer

    Correct answer: C. FN

  29. 29Hvilket land sendte Danmark soldater til i 2003 på baggrund af en amerikansk ledet invasion?

    • ASyrien
    • BIrak
    • CLibyen
    Show answer

    Correct answer: B. Irak

  30. 30Hvor stor en andel af Danmarks befolkning er medlem af folkekirken?

    • ACirka 40 procent
    • BCirka 55 procent
    • CCirka 70 procent
    Show answer

    Correct answer: C. Cirka 70 procent

  31. 31Hvad er den kriminelle lavalder i Danmark?

    • A15 år
    • B16 år
    • C18 år
    Show answer

    Correct answer: A. 15 år

  32. 32Hvilken dag markeres kvindernes internationale kampdag?

    • A8. marts
    • B9. april
    • C5. juni
    Show answer

    Correct answer: A. 8. marts

  33. 33Hvor gammel skal man mindst være for at købe cigaretter i Danmark?

    • A16 år
    • B18 år
    • C20 år
    Show answer

    Correct answer: B. 18 år

  34. 34Hvornår blev det forbudt for lærerne at slå eleverne i folkeskolen?

    • A1967
    • B1987
    • C2007
    Show answer

    Correct answer: A. 1967

  35. 35Hvilket parti stemte landmænd typisk på i midten af 1900-tallet?

    • ADansk Folkeparti
    • BDet Konservative Folkeparti
    • CVenstre
    Show answer

    Correct answer: C. Venstre

Current affairsQuestions 36–40

  1. 36Hvilken historisk bygning i København brændte den 16. april 2024?

    • AHolmens Kirke
    • BBørsen
    • CRosenborg Slot
    Show answer

    Correct answer: B. Børsen

  2. 37Hvem blev Danmarks nye konge i januar 2024?

    • AFrederik den 4.
    • BFrederik den 7.
    • CFrederik den 10.
    Show answer

    Correct answer: C. Frederik den 10.

  3. 38Hvor har krigsskibet Ivar Huitfeldt patruljeret i foråret 2024?

    • AVed den Arabiske Halvø
    • BVed Cuba
    • CVed Taiwan
    Show answer

    Correct answer: A. Ved den Arabiske Halvø

  4. 39Mikkel Hansen (født 1987) har i 2024 meddelt, at han stopper som professionel sportsmand. I hvilken sport er han professionel?

    • AFodbold
    • BHåndbold
    • CBadminton
    Show answer

    Correct answer: B. Håndbold

  5. 40Hvilket parti var Søren Pape Poulsen formand for indtil sin død i marts 2024?

    • AVenstre
    • BRadikale Venstre
    • CDet Konservative Folkeparti
    Show answer

    Correct answer: C. Det Konservative Folkeparti

Danish valuesQuestions 41–45

  1. 41Kan man komme i fængsel, hvis man ulovligt tvinger nogen til at indgå et ægteskab?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: A. Ja

  2. 42Hvad er den seksuelle lavalder i Danmark?

    • A13 år
    • B15 år
    • C18 år
    Show answer

    Correct answer: B. 15 år

  3. 43Kan en forælder ifølge dansk lov bestemme, at kød, der serveres i en børnehave, stammer fra dyr, der er rituelt slagtet?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: B. Nej

  4. 44Kan man komme i fængsel for at sende sit barn til udlandet til forhold, der bringer barnets sundhed eller udvikling i alvorlig fare (genopdragelsesrejse)?

    • AJa
    • BNej
    Show answer

    Correct answer: A. Ja

  5. 45Hvor stor en andel af borgerne i Danmark har tillid til, at politiet vil hjælpe dem, hvis de har brug for det (ifølge Justitsministeriets Tryghedsundersøgelse 2023)?

    • ACirka 25 procent
    • BCirka 55 procent
    • CCirka 85 procent
    Show answer

    Correct answer: C. Cirka 85 procent

Official files

The files are on the Dansk og Prøver website and open in a new tab.

SIRI published this test. The questions are reproduced from the official files. Nyborger is a private study tool, not a public authority.

Other previous tests

Answer five free questions with explanations